Antares 12

In Idei pentru acasa

Bucatarii traditionale in stil provensal

Regiunea Provence, renumită pentru peisajele sale surprinse în picturile marilor maeștri, dar și pentru bucătăria sa, este una dintre cele mai vizitate zone din Franța. Atmosfera boemă și liniștită a satelor sale este evocată și prin decorul interior, de unde și denumirea de stil provensal. De fapt, este un stil ce rezonează cu cei care iubesc natura și tradiționalul. Nu e de mirare că bucătăriile în stil provensal sunt la mare căutare, mai ales de către citadini.

antares 3

Deși sunt frumoase, plăcute și calde, bucătăriile în stil provensal se potrivesc în spații mari, deci în bucătării care au peste minimum 10 metri pătrați. Mobila în acest stil este una voluminoasă, cu locul pentru hotă și chiuvetă regândite și configurate cât mai aproape de tradițional. De asemenea, o bucătărie în acest stil este definită și de accesorii mari, precum mesele insulă cu rafturi la vedere, suporturi pentru oale și ustensile suspendate, deci îți va fi greu să recreezi atmosfera provensală dacă nu ai o bucătărie generoasă și înaltă.

antares 6

La noi bucătăriile din imagini au fost printre primele importate în Italia. Numele producătorului Antares a fost chiar nume de showroom și acum sunt aduse tot de cei de la Innova Interiorism, care le-au popularizat și comercializat la noi încă de la sfârșitul anilor 90. Printre primele, dar tot în vogă au rămas, și asta nu doar datorită aspectului, ci mai ales dotărilor și calității întregului ansamblu.

Antares 1

La o bucătărie în stil provensal numai aspectul este tradițional, restul este adaptat vremurilor noastre. Până la urmă nimeni nu-și dorește doar o bucătărie frumoasă, ci una funcțională. Ca atare ceea ce face cu adevărat diferența nu este la vedere. Toate sistemele, de la acționarea sertarelor și până la dotări cum ar fi frigiderul de vin, sunt de ultimă generație, iar opțiunile sunt nenumărate. De fapt aici e dificultatea când îți comanzi bucătăria. Până nu știi exact cum îți dorești să fie compartimentată, ce tip de sertare și electrocasnice îți dorești, n-ai cum să afli prețul ei.

Antares 17

Și finisajele ca și materialele sunt moderne. Deși par să fie din lemn masiv, sigur nu ți-ai dori asta. De ce? Îți aduci aminte cum scârțiau dulapurile bunicilor tăi? Ei bine, ăsta e neajunsul la mobila din lemn masiv, ea lucrează în timp oricât de bine ar fi tratat lemnul. Iar când vine vorba despre bucătărie, mobila este supusă unui mediu cu fluctuații mari de temperatură și umezeală, așa că e mai bine să fie din materiale moderne, care sunt și ecologice, dar mai ales rezistente în timp. Și asta înseamnă tehnologie, care costă.

Antares opera

Da, prețul unei bucătării se schimbă radical doar dacă alegi o dotare suplimentară. Spre exemplu, un corp de mobilier înalt ce ascunde rafturi pentru depozitare, ce ține loc de cămară cum ar veni, poate ajunge și la 700-1000 euro. Deci, în funcție de ce alegi, vei ști și prețul, pentru că atunci când vine vorba despre bucătării moderne, cum sunt cele Antares, chiar dacă au o imagine tradițională, model standard nu există, ci ai variate posibilități. Oricum pentru o bucătărie mică, cu dotări absolut minimale prețul este de la 3000 euro în sus și asta fără electrocasnice.

Antares albastru

Am auzit mulți oameni care se plâng de costurile mari pentru o bucătărie, dar ca să-ți fie mai ușor să categorisești lucrurile, îți spun că o bucătărie nu o poți compara cu un mobilier oarecare. Ea este o încăpere funcțională în toată regula și o faci o dată. Așa că nu te aștepta ca dintr-un singur salariu să-ți iei una. Nici gând! Este similară unei mașini, numai că nu o schimbi la fel de des :). Poate așa îți va fi mai ușor să iei în calcul prețul bucătăriei dacă te gândești să o clasifici în categoria de preț a mașinilor. Și dacă îți dorești una provensală, cei de la Antares au exact ce visezi. Trebuie doar să mergi în showroomul Innova Interiorism să o comanzi.

Antares 19

Antares castagno 3

Antares 15

Antares 20

Antares cordia 1

Antares 12Antares rosu

antares 7

Antares 11

Antares 2

Antares 18

Antares 12

Antares Petra

Antares 10

Antares 16

Antares Opera 3

Antares 14

4 raspunsuri pentru Bucatarii traditionale in stil provensal

 1. simona spune:

  frumos elegant si in mare stil………………….

 2. Zirbo Sanda spune:

  Frumos!Același mobilier din prima imagine cel crem,cu încă un dulap imens pentru încorporarea centralei ,totul din lemn de frasin, l-am achiziționat în anul 2001,de la Mobexpert. Prețul de 2500 eur.

 3. Loredana Toflea spune:

  Buna, ma intereseaza daca stii de unde pot sa achizitionez o vopsea de lemn nuanta vernil deschis pentru mobila de bucatarie.

  Mersi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *