Hostel Davila 2

In Idei pentru acasa, Romania Mea

Cum sa amenajezi un living cu obiecte reciclate. Idei de la Davila Hostel.

Tot vorbeam eu de textile şi de efectul lor decorativ, dar uite că în cazul de faţă, chiar poţi vedea cum obiectele pot fi însufleţite şi legate între ele folosind materiale plăcute şi cu imprimeuri vesele. Iar când aceste textile sunt folosite şi în combinaţie cu obiecte reciclate, atunci totul devine şi mai spectaculos. În camera de relaxare de la Davila Hostel am găsit pentru tine idei ingenioase pe care le poţi aplica şi acasă, idei ce aparţin celor doi designeri de la Val Decor.

Hostel Davila 1

Am să scriu de câte ori voi avea ocazia despre Alia şi Daniel de la Val Decor pentru că ei sunt genul de artişti care chiar cred că schimbă România. Da, poate îţi va părea exagerat, dar cu fiecare proiect ei transformă mai mult decât spaţiile, ei reuşesc să schimbe mentalităţi. Numai dacă e să iau în considerare faptul că pot recicla atât de frumos obiecte precum nişte euro paleţi, pentru mine e mai mult decât elocvent. Dar ceea ce îmi place la nebunie este îndrăzneala de-a ieşi din obişnuit, de a combina lucruri pe care nu le-ai vedea mixate vreodată.

Hostel Davila 13

În livingul mare al Davila Hostel ei au creat o ambianţă tonică alăturând obiecte diferite între ele, de la canapeaua din piele şi până la piesele de mobilă din elemente reciclate. Au folosit euro paleţi ca structură pentru mobilă, respectiv o canapea şi o masă, iar cu ajutorul textilelor şi nuanţei de gri de pe pereţi au creionat decorul. Au făcut în aşa fel încât fiecare oaspete al hostelului să-şi găsească locul şi să se simtă confortabil, chiar şi atunci când împarte încăperea cu alţi necunoscuţi. Ambientul devine subiect de discuţie, şi uite aşa se leagă prietenii.

Hostel Davila 12

Dar ce idei poţi prelua la tine acasă din acest ambient? În primul rând observă culoarea pereţilor. Dacă ai o încăpere generoasă, bine luminată natural şi pereţi înalţi, o nuanţă de gri devine perfectă, mai ales dacă îţi plac obiectele colorate. Pe un fundal gri tot ce este colorat se evidenţiată mai bine, dar totodată îţi induce o senzaţie de calm şi linişte. Este o nuanţă potrivită şi pentru dormitoare de bloc şi se combină frumos şi cu lemnul natur.

Alia şi Daniel de la Val Decor au folosit aici această nuanţă cu atât mai mult cu cât e vorba de un spaţiu public. Se întreţine uşor şi este suficient de neutră încât să nu deranjeze pe nimeni. Pentru ca percepţia asupra spaţiului să fie mai plăcută, respectiv tavanul înalt să nu intimideze, au subliniat cu o tuşă de turcoaz plinta decorativă de la nivelul tavanului.

Hostel Davila 8

Textilele cu modele vibrate sunt un alt aspect pe care-l poţi adapta la tine acasă. Achiziţionate de la IKEA pentru tapiţeria canapelei şi de la Leroy Merlin pentru perdele, ele dau un aer tineresc, dar au şi un secret practic. Pentru canapea sau perne folosite la mobila de exterior sunt excelente, pentru că dacă se murdăresc, asta se observă mai greu.  De fapt, orice pată se confundă în mixajul de imprimeuri şi devine mai puţin vizibil. E o idee ce merită luată în calcul şi pentru aşternutul sau husele de mobilă în casele unde există copii :).

Hostel Davila 2

De asemenea, uită-te la asortarea textilelor pe zone. Unde canapeaua are modele vibrante, draperia este simplă, iar unde e canapeaua din piele într-o culoare uni, perdele sunt cu imprimeu elaborat. Astfel se creează un echilibru fin în ambient. Mi se pare ingenios modul în care au reuşit să împace obiecte atât de variate într-o singură încăpere, dar secretul este că au gândit spaţiul generos pe zone mici şi s-au folosit de finisaje, respectiv parchet şi culoarea pereţilor, ca să dea ansamblului o notă unitară.

Hostel Davila 5

Când ai obiecte care-ţi plac, fie cum arată, fie că-ţi aduc aminte de ceva anume, eu zic să le păstrezi. Iar dacă nu ştii ce să faci cu ele, atunci dă-le pe mâna unor designeri pricepuţi cum sunt Alia şi Daniel. Spre exemplu, ramele vechi de tablouri au fost refolosite pentru lucrări de artă contemporane. Sunt chiar picturile lui Daniel Tufiş perfect încadrate aici, unde tema a fost gâdită în jurul oapeţilor hostelului „păsări călătoare”, oameni tineri care călătoresc mult, dar au banii număraţi. Ca atare, încă din hol sunt întâmpinaţi de un ambient cald, primitor cu lemn şi cărămidă, cu o mică recepţie suspendată ca în „zbor”, un spaţiu unde culoarea vie de pe tavan îi pregăteşte pentru a descoperi încăperea comună, frumos colorată şi plină de idei.

Hostel Davila 14

Formula aplicată aici se potriveşte cu ceea ce cred eu că trebuie să aibă orice interior, cu atât mai mult unul de locuinţă, şi anume: ceva nou, ceva vechi şi ceva original. Când există o combinaţie de astfel de obiecte, finisaje şi soluţii, rezultatul nu poate fi decât unul personalizat. Pentru că nu trebuie să reinventezi roata, ci doar să ştii cum să o foloseşti. Modul cum combini obiecte îţi conferă unicitatea ambientului de acasă şi nu obiecte în sine. Aici la Davila Hostel asta se vede foarte clar. Bravo celor doi designeri Alia şi Daniel de la Val Decor, care au ştiut cum să facă un ambient plăcut, cu obiecte diferite, reciclate, având pentru ele alocat un buget mic!

Hostel Davila 4

Şi dacă vrei să ştii mai multe despre Davila Hostel, ca să-l recomanzi prietenilor tăi călători, îţi spun că preţurile sunt între 10 şi 30 dolari americani, în funcţie de locurile disponibile din dormitoare. Sunt 6 dormitoare la număr, trei au câte 12 paturi, un dormitor are 7, altul este cu 2 paturi (pot fi unite sau nu) şi ultimul are 3 paturi şi o baie privată. Pentru restul dormitoarelor băile sunt la comun. Intră aici pe pagina de Facebook Davila Hostel şi vezi exact adresa din Cotroceni, pe lângă Grădina Botanică unde e hostelul, plus că ai şi numere de telefon la îndemână.

Hostel Davila 15

Hostel Davila 11

Obiecte realizate de designerii Val Decor la Hostel Davila

Obiecte realizate de designerii Val Decor la Hostel Davila

Hostel Davila 6

Hostel Davila 10

Hostel Davila 9

Hostel Davila 7

3 raspunsuri pentru Cum sa amenajezi un living cu obiecte reciclate. Idei de la Davila Hostel.

  1. Alex spune:

    foarte fain !!! mai sunt vreo cateva hosteluri amenajate fain, ii vine in minte http://www.hostel-costel.ro 🙂 din Timisoara. Keep up the cool design !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *