Receptia si holul de la intrare la Hotel Ana Sport. De remarca vasul de sticla semnat Ioan Nemtoi

In Design Interior, Horeca, Romania Mea

Unul dintre cele mai frumoase hoteluri din Romania

Se spune că un hotel cu adevărat bun este cel în care ești găzduit alături de persoane dragi sau întâlnești oameni care-ți fac experiența plăcută. Am fost la acest hotel ca și oaspete și ca parte a echipei de PR care a organizat aici un eveniment pentru o importantă firmă din domeniul farmaceutic. Am avut ocazia să testez o bună parte din serviciile pe care acest hotel de patru stele le oferă. După câteva zile petrecute în incinta lui, am realizat cât de frumoase și impecabile sunt finisajele, serviciile excelente, dar ceea ce m-a încântat nespus au fost oamenii care lucrează aici. O echipă cu adevărat profesionistă și pasionată.

O parte din exteriorul Hotelului Ana Sport

Ca și jurnalist am călătorit mult și am avut ocazia să văd și să fiu oaspete în multe hoteluri din țară și din străinătate, dar nu-mi amintesc să fi văzut la noi o asemenea calitate a arhitecturii și a designului interior. Finisajele mi-au atras atenția pentru că sunt incredibil realizate. De la șemineul din holul de la intrare și până la amenajarea băilor din camere, nu mai spun de centrul Spa ori restaurante, mi-au plăcut enorm ambientele. Și e ciudat pentru că nu sunt spectaculoase, ci mai degrabă corect, foarte corect realizate. Dar după mai multe zile, constați că te simți ca acasă, că e ceva reconfortant în fiecare spațiu.

Fatadele ce ascund piscina Hotelului Ana Sport

Despre ce hotel vorbesc eu aici? Despre Ana Sport din Poaina Brașov. Evident că mi-am dorit să aflu cine sunt sunt arhitecții care s-au ocupat de renovarea acestei clădiri care există dinainte de 89. Nu doar că a fost renovată, dar și extinsă și dotată conform celor mai recente tendințe în domeniu. Lucrările au fost finalizate în 2010. Am avut ocazia să stau de vorbă chiar cu proprietara hotelului, doamna Cristina Copos, pe care am întâlnit-o în restaurant, având grijă de modul de dispunere al mâncărurilor din zona de servire. M-a surprins să o găsesc la treabă, dar am realizat, după numai câteva minute de stat de vorbă, că exact așa ar proceda orice proprietar de hotel dedicat ca și ea, ar plăti atenție oricărui detaliu.

Intrarea principala in Hotelul Ana Sport

Am aflat povestea renovării unuia dintre cele mai frumoase hoteluri din România. Cristina Copos și-a petrecut multe vacanțe în Austria și de fiecare dată a fost atentă la confortul și ambientele relaxante ale hotelurilor de acolo. A avut ambiția să aducă standardele de calitate de-acolo și în Poiana Brașov. După ce a căutat în țară arhitecții potriviți, a stat de vorbă cu ei, și-a dat seama că, pur și simplu, ei nu înțelegeau ce-și dorea cu adevărat pentru Ana Sport. Așa că i-a venit idea să apeleze la arhitecții austrieci Geisler Trimmel, care au conceput o mulțime de proiecte la ei acasă în domeniul hotelier. Lucrurile au decurs exact cum și-a dorit și, nu e de mirare că, doamna Copos a reușit cu ajutorul lor să aibă acum în lanțuri de hoteluri Ana unul dintre cele mai frumoase din țară. Remarcabil este că arhitecții austrieci au asigurat nu doar proiectarea, ci și materialele și o bună parte a execuției.

Receptia si holul de la intrare la Hotel Ana Sport. De remarca vasul de sticla semnat Ioan Nemtoi

Receptia si lobby intrare Hotel Ana Sport. De remarcat vasul de sticla semnat Ioan Nemtoi

Vedere asupra barului din holul de la intrarea in Hotel Ana Sport

Vedere asupra barului din holul de la intrarea in Hotel Ana Sport

Eu mă bucur din toată inima că avem în România un asemenea hotel! Chiar dacă este o clădire renovată și multe dintre camerele moștenite sunt mici (cu excepția apartamentelor nou configurate) sunt incredibil de bine amenajate și mobilate. Te simți ca acasă pentru că totul e  la îndemână. Îmi place că la intrarea în cameră ai un spațiu deschis, mai larg perfect dacă te cazezi aici în sezonul de schi și ai echipamentul după tine. Pur și simplu ai unde să te miști. La fel, băile sunt spațioase, iar pereții din sticlă îți reprimă orice senzație de claustrofobie. Ai și o mică canapea, un birou, toate excelent amplasate și binevenite.

Camera cu pat dublu la Hotel Ana Sport

Camera cu pat dublu la Hotel Ana Sport

Camera cu doua paturi la Hotel Ana Sport

Camera cu doua paturi la Hotel Ana Sport

Baia cu pereti din sticla pe care o gasesti in camerele de la Hotel Ana Sport

Baia cu pereti din sticla pe care o gasesti in camerele de la Hotel Ana Sport

Deși n-am pozele pe care mi le-aș fi dorit să ilustrez cele scrise, îți spun că la restaurant partea de autoservire este frumos separată de locul meselor. Îți asigură intimitate și nu te simți stingher când îți alegi mâncarea, știind că alții sunt cu ochii pe tine.  Mi-a plăcut mult și arhitectura restaurantului, cu arcade ce te invită la locurile de lângă ferestrele largi cu vedere către panorama Poienii Brașov. Și între aceste locuri sunt paravane discrete din plante, care par a fi la locul lor acolo. Trebuie să ai ochiul versat ca să-ți dai seama că au un rol de delimitare. Și în zona de bar ai canapele și fotolii confortabile, iar în imediata apropiere e un hol de relaxare cu volume de cărți la dispoziție, fix înainte de Havanna Lounge.

Havanna Lounge de la Hotel Ana Sport

Havanna Lounge de la Hotel Ana Sport

O parte a restaurantului de la primul nivel al Hotelului Ana Sport

O parte a restaurantului de la primul nivel al Hotelului Ana Sport

Barul de la Hotel Ana Sport

Barul de la Hotel Ana Sport

De-a dreptul spectaculos este sistemul de pereți mobili din sala mare de conferințe (sunt 6 în total). Am asistat la împărțirea sălii cu capacitatea de 500 de persoane în alte patru săli mai mici. O adevărată operă de artă inginerească. Nefolosiți, pereții mobili par să facă parte din decorul sălii (în foto par să îmbrace un stâlp dintre ferestre), iar desfăcuți, adaugă o notă plăcută spațiilor, dată de finisajul din lemn. În plus, în sălile de conferință contează enorm lumina naturală, ferestrele ample, terasele generoase și evident, panorama relaxantă ce se întrevede de aici.

Centrul de conferinte de la Hotel Ana Sport cu ferestre imense si panorama superba

Centrul de conferinte de la Hotel Ana Sport cu ferestre imense si panorama superba

Centrul Spa îl identifici de pe holul comun de la parter. E mirosul specific de apă de piscină care te invită la bălăceala. Și când tocmai îmi era ciudă că nu mi-am luat costumul de baie, la magazinul din incinta lui am găsit o mulțime de modele, alături de alte produse, de la cele de igienă personală, până la cosmetice și jucării pentru cei mici. Este impresionant că și în centrul Spa, inclusiv la piscină, tematica rusticului elegant este păstrată. Și spun asta deoarece lemnul este sensibil la umiditate excesivă, iar aici aburul este la el acasă, apa din piscină fiind încălzită. Plafonul cu structura sa din lemn la vedere, ca și pereții placați cu piatră, mozaic, pardoselile finisate și ele similar, îți induc o stare de relaxare, indiferent de anotimp.

Piscina interioara din cadrul centrului Spa al Hotelului Ana Sport

Piscina interioara din cadrul centrului Spa al Hotelului Ana Sport

Piscina interioara din cadrului cnetrul Spa de la Hotel Ana Sport

Piscina interioara din cadrului cnetrul Spa de la Hotel Ana Sport

Și am ajuns la partea mea favorită: oamenii! Mi-au plăcut tare mult toți angajații pe care am apucat să-i cunosc pe parcursul șederii mele, de la profesioniștii care lucrează la recepție și pe care-i auzi cu mare plăcere vorbind impecabil inclusiv franceza, carismaticii ospătari și chelneri, până la doamnele amabile și prietenoase de la centrul Spa ori cele care au grijă ca zi de zi camera ta să fie lună. Iar ca organizatori de evenimente s-au comportat ireproșabil. M-am și pozat cu Andreea Ghelase și Dan Nica pentru că ei au fost șefii de echipă pe care ne-am putut baza pentru clienții noștri. Desigur că fiind vorbăreață și atentă la oameni, am descoperit și o mamă de gemeni la centrul Spa 🙂 și am schimbat impresii binevenite pentru mine, mai ales că gemenii mei sunt mult mai mici decât ai ei.

Incadrata de Andreea Ghelase si Dan Nica, oamenii de la Hotel Ana Spot pe care te poti baza daca vrei sa organizezi aici un eveniment

Incadrata de Andreea Ghelase si Dan Nica, oamenii de la Hotel Ana Sport pe care te poti baza daca vrei sa organizezi aici un eveniment

Alaturi de Ana Florea de la centru Spa Hotel Ana Sport care e si ea mama de gemeni

Alaturi de Ana Florea, de la centru Spa – Hotel Ana Sport, care e si ea mama de gemeni

Pentru mine Ana Sport din Poiana Brașov este unul dintre cele mai frumoase hoteluri din țară! O felicit pe doamna Cristina Copos că a reușit să ducă la bun sfârșit acest proiect și că a pus practic România și Poiana Brașov pe harta turistică la un standard care-i uimește și pe oaspeții străini. Cred că orice arhitect român care se respectă ar trebui să viziteze acest hotel și să vadă cum este renovat și amenajat, pentru că, în opinia mea, Ana Sport este un etalon în domeniu. Abia aștept să revin, de data asta cu gemenii, ca să mă bucur de facilitățile hotelului, dar mai ales de compania echipei care lucrează aici. Este reconfortant să știu că data viitoare nu mă voi duce doar la un hotel frumos, ci la Ana Sport unde mă așteaptă prieteni dragi.

Balcoanele camerelor hotelului Ana Sport

Balcoanele camerelor hotelului Ana Sport

Vedere asupra Hotelului Ana Sport

Vedere asupra Hotelului Ana Sport

Terasa exterioara de la Hotel Ana Sport

Terasa exterioara de la Hotel Ana Sport

Semineul din holul de la intrare la Hotel Ana Sport

Semineul din holul de la intrare la Hotel Ana Sport

Dormitorul din apartamentul Presidential Suite de la Ana Spot Hotel

Dormitorul din apartamentul Presidential Suite de la Ana Spot Hotel

Livingul apartamentului Presidential Suite de la Hotel Ana Sport

Livingul apartamentului Presidential Suite de la Hotel Ana Sport

Dormitor din cadrul Presiadential Suite de la Hotal Ana Sport

Dormitor din cadrul Presiadential Suite de la Hotal Ana Sport

Dormitor din Presidential Suite de la Hotel Ana Sport

Dormitor din Presidential Suite de la Hotel Ana Sport

Din baia apartamentului Presidential Suite de la Hotel Ana Sport

Din baia apartamentului Presidential Suite de la Hotel Ana Sport

Baia apartamentului Presidential Suite de la Hotel Ana Sport

Baia apartamentului Presidential Suite de la Hotel Ana Sport

Receptia de la centrul Spa al Hotelului Ana Sport

Receptia de la centrul Spa al Hotelului Ana Sport

Zona de relaxare la centrul Spa de la Hotelul Ana Sport

Zona de relaxare la centrul Spa de la Hotelul Ana Sport

Zona de impachetari si masaj acvatic la centrul Spa de la Hotel Ana Sport

Zona de impachetari si masaj acvatic la centrul Spa de la Hotel Ana Sport

Sala de masaj la centrul Spa din cadrul Hotel Ana Sport

Sala de masaj la centrul Spa din cadrul Hotel Ana Sport

Camera de bai si masaj de la centrul Spa al Hotelului Ana Sport

Camera de bai si masaj de la centrul Spa al Hotelului Ana Sport

Camera de cromoterapie de la centrul Spa din cadrul Hotelului Ana Sport

Camera de cromoterapie de la centrul Spa din cadrul Hotelului Ana Sport

Sauna din cadrul centrului Spa de la Hotel Ana Sport

Sauna din cadrul centrului Spa de la Hotel Ana Sport

Vedere asupra uneia din salile de sport de la centrul Spa al Hotelului Ana Sport

Vedere asupra uneia din salile de sport de la centrul Spa al Hotelului Ana Sport

Zona de relaxare pe marginea piscinei interioare din cadrul centrului Spa de la Hotel Ana Sport

Zona de relaxare pe marginea piscinei interioare  de la Hotel Ana Sport

Piscina exterioara cu apa calda la Hotel Ana Sport

Piscina exterioara cu apa calda la Hotel Ana Sport

Panorama catre zona partiei de schi din Poiana Brasov de la Hotel Ana Sport

Panorama catre zona partiei de schi din Poiana Brasov de la Hotel Ana Sport

Loc de joaca in gradina Hotelului Ana Sport

Loc de joaca in gradina Hotelului Ana Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *