Semineuri din marmura si lemn de la Eden Tower Group

In Magazine, targuri, expozitii, Romania Mea

Impresii din prima zi de la targul Ambient 2013

Am fost în prima zi la Ambient 2013 și m-am oprit la câteva standuri din pavilionul central. E clar că târgul nu mai are strălucirea de altă dată cu standuri foarte mari și impozante, dar găsești produse, echipamente și sisteme foarte interesante pentru casa ta. Plus că pe perioada târgului multe firme au prețuri promoționale. Merită să mergi să te pui la curent cu noutățile existente pe piața noastră.

Semineuri din marmura si lemn de la Eden Tower Group

Semineuri din marmura si lemn de la Eden Tower Group

Departe de a descoperi toate noutățile îți spun acum despre primele impresii de la câteva din standurile vizitate. Mi-a plăcut cum au amenajat spațiul de expunere cei de la Eden Tower Group, unic importator de focare ale Kal-Fire, Vero Design și Dovre. Sunt specializați în șemineuri personalizate, de lux, iar standul lor chiar e ingenios decorat cu bucăți din lemn masiv și mai multe tipuri de șemineuri, de la cele clasice (unul are masca din lemn sculptat!) până la cele moderne.

Focar Kal Fire montat intr-un semineu personalizat realizat de Eden Tower Group

Focar Kal Fire montat intr-un semineu personalizat realizat de Eden Tower Group

Șemineurile cu focare Kal-Fire au protecție din sticlă, foarte elegant lucrată, fără margini metalice. Focarele astea cu sticlă sunt geniale, grație sistemului de culisare al carcasei ce facilitează folosirea focarului închis sau deschis, dar permite și o manevrare facilă pentru curățarea ușoară a sticlei. Unul dintre șemineuri este special, montat pe o bază de bârne din stejar masiv. Lemnul provine de la doi arbori doborâți de fulger. Inginerul Sabin Petrescu spune că lemnul a fost atât de dur încât la prelucrare au ieșit scântei din el. E o poveste interesantă, iar șemineul chiar arată special.

Semineu montat pe barne din stejar - model conceput de Eden Tower Group

Semineu montat pe barne din stejar – model conceput de Eden Tower Group

Cei de la Exclusiv Design au și ei un stand interesant cu șemineuri suspendate, foarte spectaculoase. Sunt modele de design care chiar pot schimba total imaginea unui spațiu. Și prețurile sunt pe măsură, modele de design au preșurile cuprinse între 5000 și 25000 de euro. Specialiștii lor și-au dorit să propună și altceva românilor, mai ales că aceștia, conform vânzărilor firmei, aleg numai modele rustice și clasice.

Semineuri suspendate de la Exclusiv Design

Semineuri suspendate de la Exclusiv Design

E adevărat că șemineurile rustice și clasice din oferta Exclusiv Design au printre cele mai accesibile la prețuri. Ele pornesc de la 1900 de euro. Pe perioada târgului cei de la Exclusiv Design au o ofertă promoțională de șemineuri la prețuri de la 1568 de euro cu montajul inclus, oriunde în țară. Dacă tot e să fiu în ton cu preferințele rustice ale românilor mi-e mi-au plăcut din oferta lor sobele cu cahle pictate manual al căror preț pornește de la 5400 de euro în sus.

Sobe cu cahle pictate manual din oferta Exclusiv Design

Sobe cu cahle pictate manual din oferta Exclusiv Design

Un șemineu suspendat și finisat într-o frumoasă culoare de roșu este prezentat în imaginile care decorează standul Exclusiv Design. Un model similar a fost montat de specialiștii firmei la Irish Pub în Constanța. Ceea ce e impresionat este faptul că șemineul poate fi demontat pe timp de vară, astfel încât terasa să fie folosită la maximum. Deci soluții tehnice există pentru orice tip de cerere. Mai nou, pentru spații publice și evenimente sunt cerute sistemele decorative cu foc pe bază de bioetanol. Produse de mărimi mici, ce se potrivesc și la bloc, mai ales că bioetanolul este ecologic și nu degajă miros sau fum.  Dar nu le-a recomanda, mai ales dacă aveți copii.

Semineu suspendat din oferta Exclusiv Design . Un model similar a fost montat la Irish Pub din Constanta

Semineu suspendat din oferta Exclusiv Design, model similar montat la Irish Pub Constanta

Tot în zona ofertelor de sobe și șeminee sunt interesante sobele rustice de mici dimensiuni de la Edil Kamin. Funcționează pe lemne și includ o plită mică sau cuptor. Altele pe peleți, mai moderne pot fi programate să funcționeze de la distanță , deci la fix pentru o casă de vacanță pe care o încălzești înainte să ajungi printr-o simplă comandă dată cu ajutorul telefonului mobil (sunt dotate cu un modem GSM). Sobele pe lemne de la Edil Kamin au prețuri de la 450 de euro în sus, iar cele cu peleți în jur de 1000 euro.

Tipuri de sobe cu peleti de la Edil Kamin

Tipuri de sobe cu peleti de la Edil Kamin

Dar la Edil Kamin poți găsi șemineurile cu apă. Da, ai citit bine. Ele sunt integrate în sistemul de instalații termică și sanitară a casei, pot fi cuplate la un circuit ce include și panouri solare. Practic aceste șemineuri funcționează ca o centrală termică și sunt concepute pentru ca energia calorică degajată să fie la maximum folosită, nu doar pentru încălzirea spațiului unde sunt montate, ci și pentru încălzirea apei menajere și a celei din calorifere. Nu arată prea grozav când le vezi în stand, dar odată montate, lucrurile se schimbă radical. Prețurile diferă foarte mult aici, în funcție de cât de complex e sistemul în care trebuie integrate, dar cei de la Edil Kamin îți pot face oferte punctuale, la cerere.

Semineuri care functioneaza pe baza de apa de la Edil Kamin

Semineuri care functioneaza pe baza de apa de la Edil Kamin

Tot la Edil Kamin poți găsi și sobe pe lemne care să-ți furnizeze apa caldă pentru calorifere. O soluție excelentă pentru casele de la țară, de vacanță sau mici pensiuni. Practic folosești la maximum fiecare buștean introdus în sobă. Poți avea soba într-o cameră, iar în celelalte calorifere. Pot încălzi spații de 180 metri cubi, deci pentru case mici sunt perfecte.

Soba pe lemne care incalzeste si apa pentru calorifere de la Edil Kamin

Soba pe lemne care incalzeste si apa pentru calorifere de la Edil Kamin

Cei de la NMC România, cunoscuți pentru profilele și elementele decorative pentru interior și exterior pe care le importă, au în standul lor cele mai noi produse lansate anul acesta. Deși majoritatea profilelor, medalioanelor și rozetelor achiziționate de români sunt din gamele clasice, respectiv cele care imită vechile stucaturi, coloane și brâuri bogat ornamentate, mie mi-au plăcut variante moderne.

Profile si elemente decorative de la NMC

Profile si elemente decorative de la NMC

Profilele simple și medalioanele geometrice de la NMC România cu design minimalist sunt perfecte pentru decorul spațiilor mari publice. Se pot și vopsi sau picta! Deci personalizarea este fără limite. Prețurile sunt pe bucată. Rozetele și medalioanele (forme pătrățoase) costă, în funcție de dimensiuni între 25 și 50 de euro bucata (diamentru de 42, 52 sau 56 cm). Există și variante mari cu diametrul de 110 cm care costă 170 de euro. Profilele care se pot mota în diferite variante și pentru diferite zone (plinte, tavane, decorativ pe pereți) se vând la metru liniar, respectiv 13 euro. Ele sunt furnizate la lungimi de 2 metri.

Rozete, medalioane si profile din colectia moderna de la NMC

Rozete, medalioane si profile din colectia moderna de la NMC

Profilele și elemente decorative de la NMC România din gama clasică pot fi folosite mai creativ decât pentru finisajul îmbinărilor dintr-un spațiu. Datorită materialul special, rezistent și bine conturat ele pot fi transformate în fante de lumină sau mici etajere. Depinde doar de imaginația arhitectului sau designerului interior cum le folosește.

Profile decorative care pot fi folosite si ca fante luminoase de la NMC

Profile decorative care pot fi folosite si ca fante luminoase de la NMC

În standul firmei Deco concept lighting mi-au atras atenția corpurile de iluminat în formă de timonă. Clar le văd într-o cârciumă cu temă marinărească, pensiune sau casă de vacanță de pe litoral. Reprezentanții firmei au spus că ele sunt la mare căutare. Prețul unei lustre cu cinci becuri este de 600 lei, iar ea poate fi însoțită și de lămpi pentru perete din aceeași gamă.

Produse electrice si corpuri de iluminat de la Deco concept lighting

Produse electrice si corpuri de iluminat de la Deco Concept Lighting

Întrerupătoarele și prizele modulare de la Deco concept lighting sunt la fel de căutate, datorită prețului avantajos. În aceeași ramă de priză se pot monta diferite elemente în funcție de necesități, de la prize normale până la cele pentru telefon sau antenă satelit. Cel mai complex sistem de priză poate ajunge în jur de 100 lei. Alte întrerupătoare simple, inclusiv imitație de lemn sunt disponibile la Deco concept lighting, care importă aceste produse din Turcia.

Corpuri de iluminat cu timona potrivite in restaurante de la Deco concept lighting

Corpuri de iluminat cu timona potrivite in restaurante de la Deco Concept Lighting

La Deco Welt standul este finisat cu gama de tapete de lux Versace. Conform specialiștilor firmei, tapetele de brand sunt încă la mare căutare. Ele au prețuri ce pornesc de la 30 de euro și pot ajunge la câteva sute. Tapetele semnate de nume celebre sunt însă produse pe o perioadă limitată de timp, colecțiile fiind disponibile între 2 și maximum 5 ani.

Tapete cu modele in relief colectia Versace de la Deco Welt

Tapete cu modele in relief colectia Versace de la Deco Welt

Cele mai accesibile tapete au prețuri începând cu 1 euro rola. Dar există variate modele, de la cele care se pot spăla cu burete îmbibat în apă, până la cele care se pot curăța cu solvenți (pentru spitale). De asemenea, există tapete care se pot vopsi. Tapetul nu se vinde la metru pătrat, ci la rolă, deci nu poți echivala rolele în metri pătrați pentru că în funcție de modelul tapetului există pierderi la montaj pentru a potrivi desenul lui. În privința montajului de tapet, cei de la Deco Welt pot recomanda meșteri buni. Un montator de tapet profesionist execută o lucrare pentru 5 euro metru pătrat. Au fost doar primele impresii de la târg, urmează altele :).

Tapete de colectie de la Deco Welt

Tapete de colectie de la Deco Welt

Profile decorative moderne de la NMC Romania folosite in ambientul unei gradinite

Profile decorative moderne de la NMC Romania folosite in ambientul unei gradinite

Intrerupatoare modulare de la Deco concept lighting

Intrerupatoare modulare de la Deco concept lighting

Intrerupatoare imitatie din lemn de la Deco concept lighting

Intrerupatoare imitatie din lemn de la Deco Concept Lighting

Mini semineuri decorative cu bioetanol de la Exclusiv Design

Mini semineuri decorative cu bioetanol de la Exclusiv Design

Solutie de decor cu sursa de foc incastrata in masa de la Edil Kamin

Solutie de decor cu sursa de foc incastrata in masa de la Edil Kamin

Semineu modern de la Exclusiv Design

Semineu modern de la Exclusiv Design

Semineu modern de la Exclusiv Design

Semineu modern de la Exclusiv Design

Semineu cu focarul incastrat si mascat in pereti falsi de la Edil Kamin.

Semineu cu focarul incastrat si mascat in pereti falsi de la Edil Kamin.

Soba pe lemne cu loc de plita si cuptor pentru case de vacanta de la Edil Kamin

Soba pe lemne cu loc de plita si cuptor pentru case de vacanta de la Edil Kamin

11 raspunsuri pentru Impresii din prima zi de la targul Ambient 2013

 1. Geta Radu spune:

  Adela, te rog ajută-mă să dau de firma Deco Welt, mă interesează un tapet pe care îl au ei. Am căutat pe net și am găsit o firmă care se numește așa și are tapet dar doar cateva modele și nicio dată de contact. Nu cred că sunt ei. Știi să aibă sait, sau un nr.de telef.??????
  Mulțumesc.

 2. […] moderne alături de măsuța din lemn masiv și alte piese de mobilier adunate de pe te miri unde. Soba este perfectă aici și suficientă cât să încălzească încăperea mică, ba mai mult căldura […]

 3. […] arhitecturale, vechi de la 1880, cum ar fi tavanele casetate și ornamentate, ușile interioare și sobele din cahle smălțuite. Și le-a integrat frumos în noua amenajare, unde a folosit de la piese de […]

 4. […] așa susțin pe site-ul lor pe care-l poți citi și în limba română. Și pe lângă aceste sobe noi cu design clasic, ei asigură și servicii de recondiționare a modelelor vechi. Primesc […]

 5. […] galben, albastru și verde și le-a combinat sublim. A ales un tapet cu romburi simple, a vopsit profilul decorativ (vezi ce impact major are) și a preluat galbenul și în modelul draperiei. Apoi, două piese mari […]

 6. […] cum poate fi făcut așa ceva. Ei bine, acum ai aflat secretul. Și da, nenumărate variante de profile pentru plafoane, de diferite dimensiuni și forme, iar pentru elemente decorative de interior la fel, provoacă-i […]

 7. […] pe fațadele clădirilor publice, iar la interioarele caselor se remarcă ferestrele generoase cu profile frumos ornamentate și stucaturi ce decorează partea superioară a spațiilor, cum este și cea de față. Ei bine, […]

 8. Alexandru spune:

  Comercializăm sobe, șeminee pe lemne și peleți, din gama Moretti Design Italia. Pentru mai multe detalii contactați-ne la numărul de telefon 0746342435 sau lăsati un mesaj pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/moretticaminiro/
  pentru a vedea produsele intrați pe site-ul nostru : http://www.moretticamini.ro
  avem garanție 5 ani, produse de înalta calitate fabricate în totalitate în Italia, aprindere automată, control al siguranței.

  aqua_22_iron

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *