Din seria de tablouri In Cautarea ordinii Adela Parvu (4)

In Tablourile mele

In cautarea ordinii

Ai avut vreodată senzația că totul îți scapă de sub control? Sau ai simțit nevoia să-ți iei răgazul să-ți așezi gândurile, să fii tu cu tine? Ei bine, eu am trecut prin asta și cred că voi mai fi încercată, dar am găsit un remediu prin pictură. Nu e chiar pictură, mai degrabă experiment, dar m-a relaxat incredibil.

Mi-am imaginat toate problemele mele înghesuite în cutiile de vopsea. Da, cutii, pentru că am folosit vopsea lavabilă Dulux. Am împrăștiat-o haotic pe pânză și am lăsat-o așa, să se usuce. Am constatat, după câteva zile, vreo două-trei, cum întreaga textură a crăpat precum pământul uscat. Și mi-am spus: trebuie să fac ordine, să repar cumva aceste fisuri. Și le-am inundat cu multe culori, culori vii, crude din tuburile de acrilic. În fiecare crăpătură am injectat cu seringa câteo nuanță. De fiecare dată alta, ca și cum problemele necesită soluții pe măsura lor. Am fost în căutarea ordinii.

Și după primul tablou am realizat că haosul e tot acolo, doar că e mai colorat. M-am apucat de al doilea și am ajuns și la al treilea. Ce am învățat? Că ordinea nu o poți face singur. Trebuie să te adaptezi, să fii atent, receptiv, flexibil și să-ți găsești locul în haosul aparent. Nicio culoare din nicio fisură nu are imaginea întregului. Atunci eu cum aș putea să văd dincolo de haos? Dacă haosul e parte a unei ordini pe care nu o înțeleg?

Din seria de tablouri In Cautarea ordinii Adela Parvu (1)

Din seria de tablouri In Cautarea ordinii Adela Parvu (3)

Din seria de tablouri In Cautarea ordinii Adela Parvu (2)

Din seria de tablouri In Cautarea ordinii Adela Parvu (4)

Din seria de tablouri In Cautarea ordinii Adela Parvu (5)

Din seria de tablouri In Cautarea ordinii Adela Parvu (6)

Din seria de tablouri In Cautarea ordinii Adela Parvu (7)

3 raspunsuri pentru In cautarea ordinii

  1. Pictura este starea sufletească a artistului exprimată în culori (Valeria Mahok)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *