Panouri decorative 3D de la Elegance Decor

In Finisaje, Magazine, targuri, expozitii, Romania Mea, Shopping

Obiecte si finisaje pentru decorul casei tale prezentate la Ambient

Ce am mai descoperit la Ambient? Soluții interesante pentru decorul casei tale, de la finisaje moderne și până la obiecte pe care să le poți folosi pentru personalizarea ambientului sau să le faci cadou. Și am să încep să-ți spun despre tapete, care la noi au mare succes, în special cele cu motive florale. Dar în standul Axelen din Cluj-Napoca (creat și semnat de Dorin Sava) am văzut și demonstrații de montaj al tapetului produs din țesătură de fibră de sticlă. Știi ce e interesant la el? Că-l poți vopsi cu vopsea lavabilă pe bază de latex, în ce nuanță vrei tu.

Demonstratii de montaj tapet au avut loc in standul Axelen

Demonstratii de montaj tapet au avut loc in standul Axelen

Tapetul din țesătură de fibră de sticlă Vitrulan de la Axelen are însă niște caracteristici foarte interesante: nu mucegăiește, rezistă la presiuni mari, respectiv 700 N/m2, iar asta înseamnă că poate camufla perfect crăpăturile unui zid. Nimeni n-ar dori să mascheze crăpăturile, pentru că ele pot indica o problemă gravă, dar adevărul este că pereții lucrează în timp, mai ales la casele vechi sau mansarde, unde totul e pe structură de lemn. Deci, dacă ai reparat în zonă pereții, dar constanți că tot apar fisuri, tipul ăsta de tapet, Vitrulan pe numele lui, te poate ajuta.

Idee de la Axelen: agende invelite in tapet!

Idee de la Axelen: agende invelite in tapet!

Cei de la Axelen pot și personaliza tapetele din țesătură de fibră de sticlă. Pentru comenzi mai mari de 100 mp, pot insera sigle, logo-uri în relief. Cât costă acest tip de tapet? Orientativ 30 lei pe metru pătrat, iar din aceeași gamă ai prețuri cuprinse între 1 și 5 euro pe metru pătrat la diferite tipuri, de la tapet pentru plafoane, tavane și până la cel pentru pereți care se poate vopsi. Și da, ai citi bine că prețul este pe metru pătrat, deși de regulă tapetul se vinde la rolă. Ei bine, cei de la Axelen ți-au ușurat calculele și îți oferă prețul mai simplu de încadrat în bugetul tău.

Stand semnat de arhitectul Dorin Sava

Stand semnat de arhitectul Dorin Sava

Și ca să nu-ți bați capul cu montajul (chiar ai avea nevoie de niște echipamente mai speciale, deci nu e o treabă care să o faci singur), îți spun că am găsit la târg și meșter care montează tapet – Ionel Gărăgăianu (grgnjohn@yahoo.com). El ne-a făcut demonstrațiile de montaj ale tapetului și mi-a plăcut cum s-a descurcat. Ți-l recomand, dar ai grijă, că se pricepe doar la tapet, deci să nu-i ceri să-ți mai schimbe vreo țeavă prin casă sau să te aștepți să-ți și zugrăvească. Omul le știe cu tapetul și atât. Prețul la montaj este de 4-5 euro pe metru pătrat în București și în jur de 2-3 euro metru pătrat la Cluj.

Tapete cu tesatura din fibra de sticla prezentate in standul Axelen

Tapete cu tesatura din fibra de sticla prezentate in standul Axelen

Tot pentru decorul pereților am găsit ceva cu totul inedit în standul celor de la Elegance Decor. Sunt niște panouri decorative în relief (adică 3 D), care se pot monta ușor pe perete. Au rol decorativ și chiar se pot vopsi. Dar partea cea mai tare acum urmează: sunt realizate din resturi de trestie de zahăr, deci niște produse ecologice. Chiar și după ce te-ai plictisit de ele și te gândești să le arunci, le poți demonta ușor de pe perete, le fărâmițezi bine de tot și le pui în grădină ca și compost. Și asta chiar dacă ai dat cu vopsea lavabilă pe ele. Mie mi s-au părut foarte tari! Mi-au plăcut efectele tridimensionale și faptul că sunt niște produse realizate din fibre naturale.

Panouri decorative 3D de la Elegance Decor

Panouri decorative 3D de la Elegance Decor

Panouri si vopseluri decorative de la Elegance Decor

Panouri si vopseluri decorative de la Elegance Decor

Panourile acestea decorative din trestie de zahăr de la Elegance Decor au dimensiuni standard de 50 x 50 cm. Deci poți îmbrăca ușor orice perete sau zonă pentru că n-ai emoții în privința potrivirii lor ori să faci calcule complicate. Și mai tare este faptul că nu necesită montaj specializat, deci orice amator poate să le lipsească și vopsească. Cu ce se lipesc? Cu silicon acrilic, care se îndepărtează repede și frumos la nevoie. Prețul pe metru pătrat este de circa 20 de euro, iar transportul este gratuit. Da, așa mi-au spus cei de la Elegance Decor că ei se ocupă de transport, oriunde și pentru orice cantitate, oricât ar fi de mică. Știu că-ți plac panourile 3D, dar va mai trebui să aștepți puțin până vor fi pe stoc. Oricum, cel mai bine, alege-ți modelul preferat și fă comanda dinainte.

Panouri decorative din trestie de zahar de la Elegance Decor

Panouri decorative din trestie de zahar de la Elegance Decor

Tot la Ambient am găsit și briz-brizurile din plexiglas Jilda Decor, lucioase, cu sclipici sau fără, îmbrăcate în catifea, simple, geometrice sau cu ornamente. Poți face o mulțime de chestii cu ele și te pot salva din situații la care nu găsești o variantă ok. Spre exemplu, le poți folosi ca abajur pentru lămpi exterioare, poți face din ele paravane, le poți lipi și obține cuburi decorative, le poți folosi ca și șabloane, poți decora obiecte cu ele. Oricând ai nevoie de o piesă mică cele de la Jilda Decor par să te ajute cumva. Toate sunt importate din Turcia, au dimensiunile de 29 x 29 cm și se vând la bucată, prețurile fiind între 9,9 și 18,18 lei.

Elemente decorative din plastic Jilda Decor aduse de Star Plast Co

Elemente decorative din plastic Jilda Decor aduse de Star Plast Co

Am ajuns la unul din standurile mele preferate Yankee Land. De ce îmi place? Pentru că pe lângă obiecte frumoase la standurile lor miroase întotdeauna foarte bine. Sunt distribuitori unici la noi în țară a produselor premium pentru parfumarea casei și mașinii marca Yankee Candle. Un borcan cu ceară parfumată îți ajunge o grămadă de timp, dar partea plăcută este că miroase foarte frumos în casă. Tot la ei în stand am găsit cadourile perfecte pentru bărbați: seturi de bărbierit exclusiviste marca Edwin Jagger, inclusiv modelul clasic, primul și primul model atât de asemănător cu ce avea tata pe vremuri…

Lumanari parfumate, sapunuri si lampi aromoterapeutice de la Yankee Land

Lumanari parfumate, sapunuri si lampi aromoterapeutice de la Yankee Land

roduse exclusiviste pentru barbierit marca Edwin Jagger de la Yankee Land

Produse exclusiviste pentru barbierit marca Edwin Jagger de la Yankee Land

Apoi n-ai cum să nu te oprești de fiecare dată la standul Yankee Land pentru că sunt o mulțime de obiecte decorative. E adevărat că sunt dintr-o categorie mai elegantă, cu mărci recunoscute pentru calitate, dar e o plăcere să atingi obiectele și să vezi ce frumos sunt lucrate, mai ales cele de ceramică englezești Churchill, o companie înființată în 1795. Iar obiectele pentru casă și decorațiunile textile sunt aduse de la olandezii Claire & Eef. Sunt minunate! Numai să fii în stare să alegi din miile de produse disponibile :).

Obiecte si decoratiuni romantice de la Yankee Land

Obiecte si decoratiuni romantice de la Yankee Land

Mi-au plăcut și propunerile celor de la Acantus 3D din Râșnov, fabrica de șeminee, cum își spun ei. Au avut un stand frumos amenajat. Masca de șemineu din piatră de Viștea mi-a făcut cu ochiul, foarte elegantă și plăcută la atingere. Și, chiar dacă nu sunt înnebunită după grătare, a meritat să fotografiez și propunerea lor de bucătărie de vară cu grătar exterior (nu luați în calcul șemineul de pe colț). Am remarcat detaliile bine alese pentru gurile de aerisire, dar și placajul cu piatră și integrarea plitei de fontă în ansamblu. Costul? Aproximativ 2750 de euro construcția, fără coș de fum. Doamna de la stand mi-a spus că un preț corect la un șemineu, sobă, grătar zidit include trei tipuri de costuri: pentru coșul de fum, pentru focar și pentru finisaj (masca de șemineu sau piatră ce îmbracă șemineul/ soba). Ok…

Masca semineu din piatra de Vistea de la Acantus 3D

Masca semineu din piatra de Vistea de la Acantus 3D

Multă teracotă, dar în nuanța pe care te așteptai să o găsești. Firma din Serbia – Terracotta a fost și ea prezentă la Ambient. Multe obiecte decorative pentru grădină, dar mie mi-au plăcut pavajele (nu neapărat cele ce imitau urmele picioarelor lui Flinstone). Doi băieți hotărâți erau la stand, dar foarte prietenoși. Au veni la Ambient ca să-și găsească distribuitori în România. Deci, dacă te pasionează domeniul casa și grădină, poți începe un business sau să-l extinzi pe unul pe care-l ai deja :). Mai am de semnalat câteva firme, de data asta românești. Ce e mai bun, am lăsat la final. Așa că revin 🙂 Fii pe fază!

Firma Teracotta din Serbia prezenta la Ambient 2013

Firma Terracotta din Serbia prezenta la Ambient 2013

Obiecte si pavaje din teracota produse de firma Teracotta din Serbia

Obiecte si pavaje din teracota produse de firma Terracotta din Serbia

Propunere ansamblu bucatarie de vara de la Acantus 3D

Propunere ansamblu bucatarie de vara de la Acantus 3D

Obiecte si decoratiuni vintage, shabby chic de ka Yankee Land

Obiecte si decoratiuni vintage, shabby chic de la Yankee Land

Mic mobilier si decoratiuni textile de la Yankee Land

Mic mobilier si decoratiuni textile de la Yankee Land

Elemente decorative din plastic pe post de paravane de la Star Plast Co

Elemente decorative din plexiglas pe post de paravane de la Star Plast Co

Elemente decorative din plastic Jilda Decor aduse de Starplast

Elemente decorative Jilda Decor aduse de Star Plast Co

8 raspunsuri pentru Obiecte si finisaje pentru decorul casei tale prezentate la Ambient

  1. Mihaela Spirea spune:

    multumim pt frumoasa prezentare a firmei noastre; toate cele bune

  2. Marko spune:

    Greetings from Serbia! Thank you for mention us on your VERY COOL web page!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *