Balcon cu muscate 2

In Balcoane, Gradina

Balcon cu muscate. Poti fi fericit si cu putin

Mulți dintre noi ne gândim la o casă cu grădină, ne închipuim ce fericiți am putea fi dacă am avea o curte unde să plantăm flori, copaci și pomi. Dar ironia sorții este că de multe ori cei ce au grădini nu au timp să se ocupe de ele, iar cei ce locuiesc la bloc n-au unde ține florile pe care le iubesc. Dar și dacă ai un spațiu mic îți poți crea oaza ta de flori și plante.

Balcon cu muscate 2

Am fotografiat balconul prietenei mele Radiana care și-a amenajat o minune de balcon. Îmi place la nebunie! De ce? Pentru că e plin cu mușcate, unele dintre cele mai frumoase și mai puțin pretențioase flori. Am tot văzut oameni care se chinuie să crească tot felul de plante, dar adevărul este că n-ai nevoie de flori exotice ca să-ți faci balconul o grădină în miniatură. E adevărat că cei mai mulți dintre noi folosesc balconul pentru depozitare, dar ideile aplicate aici, poate îți prind bine.

Balcon cu muscate 7

Uite, prietena mea are plăci de gresie și alte cutii pe care nu avea unde să le pună. Dar le-a îmbrăcat în niște folii de plastic și le-a folosit pentru a crea un fel de banchetă improvizată pentru jardiniere cu flori și loc pentru nimicurile care se adună prin casă, dar nu te înduri să le arunci. Practic, are la vedere, și atunci când stă pe scaun, tot flori. Deci, sunt două rânduri de plante multicolore care te binedispun și care-ți dau senzația că spațiul balconului este mult mai mare.

Balcon cu muscate 3

Și a folosit și o etajeră îngustă (de la IKEA, preț 44,99 lei). Așa a obținut și mai mult loc pentru plante, dar a acoperit și o bună parte din zidul gri al blocului. Și ca să arate totul mai luminos a folosit măști albe pentru de ghivece. Totul arată elegant și creează un contrast frumos cu nuanțele vii ale florilor și verdele proaspăt al frunzelor. Este un truc vizual excelent, la care poate nu te-ai gândit, dar crede-mă că dacă ai ghivecele sau măștile lor în aceeași nuanță, asta te ajută să pui în evidență florile. Altfel, te va deranja aspectul variat al ghivecelor și ele vor fi cele care-ți vor atrage atenția și îți vor da senzația de dezordine.

Balcon cu muscate 6

Mobilierul este unul simplu și care nu a costat mult. Scaunele sunt pliante și cumpărate în urmă cu ceva timp (de la IKEA model similar preț bucată circa 70  lei), iar în loc de măsuță folosește două taburete. Și știi ce? Are loc și pentru suportul de haine și pentru mop și găleți. Și nici măcar nu te deranjează vizual. De aceea nici nu m-am străduit să ascund sau să maschez nimic. Spune și tu, nu arată bine balconul ăsta? Mușcatele le-a înmulțit singură, iar măștile pentru ghivece le-a cumpărat în timp. Dar uite cum arată acum. Superb! Dacă ai și tu un balcon frumos, nu ezita să-mi trimiți poze. Poate îi ajuți și pe ceilalți cititori să se inspire și să-și facă propria grădinuță pe balcon și să afle că pot fi fericiți și cu puțin. O viață avem? Colorată să fie!

Balcon cu muscate 5

Balcon cu muscate 4

12 raspunsuri pentru Balcon cu muscate. Poti fi fericit si cu putin

 1. Georgescu Mihaela spune:

  Este minunat balconul,si nasa mea este pasionata de plante,si tot asa are balconul plin de plante,de tot felul,si se pricepe sa le ingrijeasca.Adevarul este ca trebuie sa te pricepi cum trebuie ingrijite,de ce au nevoie.

 2. Ivan Janeta spune:

  superbe muscate si eu am balcon nu am flori in el este liber dar am flori in curte si binenteles in casa am floricele de interior 🙂 eu pot spune ca sunt o fericita ca stau la curte 🙂

 3. Elena Angheluta spune:

  foarte frumoase

 4. Camelia Bia spune:

  Frumos!
  Intradevar, unul dintre avantajele acestor flori, -muscatele – e ca nu-s deloc pretentioase, nu trebuie sa stai toata ziua sale ingrijesti. Sunt o frumusete.
  Incep si eu sa adun flori, sa invat cum sa am grija de ele. Una dintre ele, Gardenia, pe cat e de minunata, pe atat e de inselatoare 🙂

  Imi place blogul tau, Adela 😉 Mai aflam si noi una, alta despre minunatiile vegetale.

  • adela parvu spune:

   Ma bucur Camelia ca-ti place. Multumesc! As fi curioasa sa aflu mai multe despre Gardenia. De ce spui ca e inselatoare? Din experienta pot invata si altii, inclusiv eu 🙂

 5. Felicitari prietenei tale pentru crearea acestui spatiu placut si util decorat cu aceste minunate flori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *