J'ai Bistrot Bucuresti 1

In Design Interior, Designeri si Arhitecti, Horeca, Romania Mea

Servus! S-a deschis J’ai Bistrot si la Bucuresti. Design semnat de Mihai Grama

Păi dacă-ți sunt dragi ardelenii creativi, talentați și joviali, în special târgumureșenii, cu siguranță îi poți întâlni la J’ai Bistrot, cel mai nou local deschis în București. Și ca să fie treaba clară în privința creativității, au ales un loc foarte inspirat, respectiv aproape de Universitatea Națională de Arte, adică pe Calea Griviței 55 (în locul fostului local Jack). Indiciul este unul cromatic, o nuanță de portocaliu intens deasupra unei intrări mici, deci nu vei avea sigla firmei la stradă. Parcurgi un culoar îngust între calcane, apoi unul mai larg decorat în alb și negru și dai în grădina generoasă și umbroasă, perfectă pentru zilele toride ce ne așteaptă. Numărul de locuri disponibile? Aproximativ 100. Prețurile? Foarte ok.

J'ai Bistrot Bucuresti 1

Și da, vei auzi des lumea salutându-se cu Servus! Oamenii faini se strâng și aici, după ce J’ai Bistrot din Târgu-Mureș, deschis în 2011, a făcut vâlvă mare peste granițele cetății mureșene. De ce? Păi să-ți spun pentru început că amenajarea este creată de către unul dintre cei mai talentați designeri de la noi – Mihai Grama. Apoi, pentru evenimentele minunate pe care le-au găzduit  sau în care s-au implicat – de la concerte live, teatru pentru adulți și copii, proiecții de filme independente, parteneriate cu festivaluri internaționale (TIFF, NEXT, Astra Film Festival, Anim’Est, Tres Courts) și până la târguri de obiecte handmade.  Dar cel mai tare se laudă, după cum spune Corina Gliga unul dintre coproprietari, cu mulțimea de oameni frumoși care se strâng laolaltă la J’ai Bistrot.

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (9)

Cu siguranță așa se va întâmpla și la București. De fapt, aș putea spune că s-a și produs efectul de coagulare a unei comunității creative. În ziua deschiderii, adică sâmbătă 11 mai, era atât de multă lume și am întâlnit atâția oameni fani, inclusiv foști colegi, încât am rămas la propriu uluită. În grădina răcoroasă, cu mobilierul creat de Mihai Grama și barul construit și amenajat în acord perfect cu calcanele din cărămidă ce delimitează spațiul verde, erau mulți oameni în căutarea unui loc de stat la masă. Și asta la numai o oră după deschiderea localului! Partea de interior va fi amenajată în această vară, dar mă bucur că au deschis grădina.

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (7)

Dar de unde numele de J’ai Bistrot? Ei bine, e o poveste frumoasă al cărei început a fost plăsmuit în casa bunicului Corinei, acea casă în care ea s-a născut și care, firește, îi este foarte dragă. Bunicul Corinei, pe care îl chema Eugen, era alintat ca Jenucu. De aici a fost puțin ca nepoții lui să-l alinte cu Tata Je. De dragul lui, Corina s-a gândit să denumească localul cu Je, pe care l-a adaptat în J’ai, iar ulterior particula a fost inspirat adăugată la Bistrot. Deci, o poveste de suflet care continuă la fel de inimos și în spațiul celor două localuri de la Târgu-Mureș și acum și București.

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (23)

Îți dorești să petreci o seară plăcută, cu muzică live alături de oameni frumoși și creativi? Fii cu ochii în patru după intrarea cu portocaliu deasupra intrării discrete de pe Calea Griviței 55 (alături de un magazin cu biciclete :)). Cauți un spațiu frumos și atipic ca să organizezi un eveniment artistic sau cultural? Sună-i pe cei de la J’ai Bistrot pentru că sunt foarte deschiși, creativi și cooperanți. Vrei să te simți bine cu copiii tăi și cățelul la terasă? Aici ai voie și cu unii și cu alții :).

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (3)

Poți veni chiar și cu bicicleta, skate-ul sau trotineta. Ai să găsești un loc unde să le pui la adăpost. Pe mine m-a ros curiozitatea să-l cunosc pe talentatul designer Mihai Grama și mă bucur că am avut ocazia asta. În plus, îmi place amenajarea grădinii și mobilierul pe care le-a creat special pentru ea. Abia aștept să văd ce pune la cale pentru interior, lucru pe care-l vom afla mai spre sfârșitul verii. Dar până atunci, uite AICI pagina de Facebook J’ai Bistrot din București unde ai datele de contact. Ne vedem acolo!

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (19)

„Avem poarta portocalie deschisă pentru oricine are ceva de spus în public, ceva din suflet și original, exprimat prin artă, fie ea muzică sau poveste, scrisă, jucată, desenată, pictată, filmată, modelată sau fotografiată; așa că așteptăm cu drag propunerile voastre pe facebook.com/JaiBistrot„.

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti

„De curând am devenit avanpost Radio Guerrilla, lucru de care suntem foarte mândri”.

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (16)

Designul ambiental și cel al pieselor de mobilier este semnat de Mihai Grama

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (15)

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (18)

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (13)

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (20)

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (14)

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (22)

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (21)

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (25)

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (1)

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (12)

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (2)

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (11)

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (10)

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (4)

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (5)

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (6)

adelaparvu.com despre J'ai Bistrot Bucuresti (8)

6 raspunsuri pentru Servus! S-a deschis J’ai Bistrot si la Bucuresti. Design semnat de Mihai Grama

  1. Cris Ion spune:

    Foarte frumos! Si articolul dar si locatia 🙂
    Despre preturi ne poti spune ceva? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *