adelaparvu.com despre bucataria cu pereti din sticla (1)

In Idei pentru acasa

Bucataria cu pereti din sticla

Da, toți ne dorim locuințe mai mari, camerele mai aerisite, lumină mai multă etc. Dar ce poți face într-un apartament de bloc? Evident, să desființezi pereții ca să obții încăperi generoase. Te folosești de mobilă și decorațiuni ca să marchezi diferite funcțiuni în același spațiu și gata, asta e. Ei bine, dar ce te faci dacă nu-ți place ca mirosul de mâncare să se simtă și în living? (și nu e vorba de miros, ci de aburi care pot să-ți afecteze finisajele, cărțile etc.) Sau dacă ești fumător și nu vrei să-ți afumi mobila și pereții din living? Poți să procedezi ca prietena mea Patricia și să te gândești la pereți din sticlă :).

adelaparvu.com despre bucataria cu pereti din sticla (5)

Patricia, care a amenajat până acum vreo trei locuințe și care i-au ieșit frumos, a dat peste acest apartament spațios. Aici a constatat următoarele: 1.Bucătăria era foarte întunecoasă, deși avea și are o fereastră mare comparativ cu alte bucătării de bloc; 2.N-avea unde să-și amenajeze un loc de fumat, un colț de unde fumul să nu se răspândească peste tot în livingul generos. Așa că s-a gândit la o soluție: pereți din sticlă care să separe bucătăria de living, dar care să permită un iluminat natural generos în cea mai întunecoasă zonă a locuinței.

adelaparvu.com despre bucataria cu pereti din sticla (4)

Pereții din sticlă sunt subțiri (deci nu ocupă spațiu) și lasă lumina să pătrundă prin ei, dar împiedică aburii și fumul de țigară să se răspândească dincolo de zona pe care o delimitează. Da, prețul nu e deloc mic. Patricia a plătit, pentru sistemul din imagini, în jur de 4500 lei, dacă nu mai mult. Și nu-ți închipui că sunt doar niște foi de sticlă. În niciun caz! Au niște sisteme de prindere, balamale pentru ușă și elemente de izolare care le pot da meșterilor și două zile de muncă. Numai dacă iei în calcul cât de dificil e transportul acestor foi imense de sticlă, îți vei da seama de unde costurile.

Problema e cu întreținerea acestor pereți din sticlă. Dacă ești un bucătar pasionat, n-ai vrea astfel de pereți la bucătărie, decât dacă ai și ajutor de bucătar :). De asemenea, dacă ai copii, ar trebui să iei în calcul o sablare a sticlei în partea de jos, așa până la vreun metru înălțime sau o sablare a buzunarului pentru servicii de curățenie. Dacă ești singur, atunci e perfect!

Concluzia? Soluții există la orice pe lumea asta, dar nu te aștepta ca ele să fie perfecte. Dacă știi obiecte sau sisteme care sunt perfecte, scrie-mi despre ele la secțiunea comentarii :).

adelaparvu.com despre bucataria cu pereti din sticla (3)

Mulți dintre voi mi-ați trimis mailuri după postarea acestui articol ca să mă întrebați cine a făcut lucrarea de față, așa că fac această completare. Motivul pentru care am omis sa trec numele firmei? Ei bine, Patricia a avut ceva probleme cu ei, respectiv au spus ca vin la ora 8 si au apărut la ora 11, au greșit măsurătorile și au fost nevoiți să înlocuiască unul dintre geamuri pe care l-au adus cu o săptămână întârziere. În final, conform Patriciei, a ieșit bine lucrarea, dar „trebuie să ai răbdare cu ei”. Sunt cei de la City Glass.ro. Am și un număr de telefon 0721.268.795. Succes! Sper ca între timp să-ți fi remediat problemele. Orice firmă trece prin perioade nefericite, dar și învață din ele. Așa suntem noi oamenii, învățăm din greșeli 🙂

Vă recomand o firmă Exclusive Doors.ro cu showroom în Otopeni despre care am scris AICI și care oferă și pereți despărțitori din sticlă. Au și arhitecți și meșteri care montează (inclusiv un meșter neamț), deci cereți prețuri și oferte. Succes!

adelaparvu.com despre bucataria cu pereti din sticla (8)

adelaparvu.com despre bucataria cu pereti din sticla (1)

adelaparvu.com despre bucataria cu pereti din sticla (7)

adelaparvu.com despre bucataria cu pereti din sticla (6)

adelaparvu.com despre bucataria cu pereti din sticla (2)

10 raspunsuri pentru Bucataria cu pereti din sticla

 1. Eugenia spune:

  Buna Adela Parvu.Imi poti spune te rog cati mp are aceasta bucatarie? Mi-a intrat deja in cap ca vreau pereti de sticla, intr-o garsoniera, si doresc sa stiu cam la ce suma m-as ridica. Multumesc, o zi frumoasa!

  • adela parvu spune:

   Patricia a spus ca a costat-o in jur de 1700 de euro cu tot cu TVA, montaj si transport inclus. Mi-a mai spus ca a cerut oferte de la 7 firme si ca toate i-au dat un pret total peste 2000 de euro (cu TVA inclus, montaj si transport). Deci, cam pe aici e suma, dar conteaza si suprafata si sistemul de prindere.

 2. Eugenia spune:

  Multumesc frumos pentru raspuns.
  O zi buna.

 3. Ciobanu Florin spune:

  Horror
  Lustrele de iluminat din acel tip constructiv nu au ce cauta in bucatarie ..
  Mobila rosie din bucatarie este prost aleasa ..
  Spatiul este mic trebuia aleasa o mobila alba mai alas ca ai perete din sticla ..
  In locul lustrelor as fi pus un tavan flexibil alb lucios ca sa maresc senzatia de spatialitate ..
  Masa din living este oribila ..
  Rosturile dintre gresie in bucatarie ??
  De ce nu s-au ales placi de marmura de 70 cm x 70 cm avand toate colturile fatetata fara a mai avea rosturi intre placi ?
  Paleta coloristica e incarcata …
  Aerul conditionat nu trebuia instalat deasupra acelui dulap..

 4. Nicoleta spune:

  Buna Adela, As fii si eu interesata de un perete cu usa despartitor din sticla, dar in Timsioara. Stii vreo firma ?
  Multumesc anticipat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *