Parchet Karelia Idyllic Spirit Pink Primrose1

In Finisaje, Shopping

Parchet triplustratificat in nuante pastelate

Am descoperit o colecție de parchet nemaipomenită, în niște nuanțe delicate ce amintesc de zilele frumoase și revigorante de primăvară. Și colecția aceasta de parchet triplustratificat o găsești la noi, iar denumirea ei spune totul: Idyllic Collection. Eu văd nuanțele astea perfecte pentru locuințele amenajate în stil shabby chic, dar și pentru camera copilului și de asemenea pentru apartamentele mici de bloc. De ce? Pentru că pe o suprafața deschisă la culoare praful nu se vede la fel ca pe una închisă. Crede-mă, știu din experiență. Plus că din punct de vedere vizual, o pardoseală în nuanțe pastelate îți dă senzația că încăperea este mai mare și mai aerisită.

Parchet Karelia Idyllic Spirit Mint 1

Și acum să-ți spun unde găsești parchetul acesta, dar înainte te anunț că este din import. Este produs de finlandezii de la Karelia Parketti.com. Este un parchet triplu stratificat, adică fabricat din trei straturi dispuse perpendicular una peste cealaltă. Acest lucru îi conferă o excelentă rezistență în timp și foarte important nu suferă modificări majore nici măcar în caz de inundație.Adică în niciun caz nu se umflă ca parchetul vechi din lemn masiv. Acesta este avantajul tehnologiei moderne. Cei de la Karelia produc colecția Idyllic Spirit cu stratul superior din frasin, iar celelalte două straturi din pin nordic, excelent prin duritate și rezistență (de la frig i se trage :), deci are sevă puțină și ca atare fibra este mai rezistentă).

Parchet Karelia Idyllic Spirit Blue Lily Foto V Interjere 5

Parchetul acesta îl găsești la noi prin Top Wood. Din păcate nu este pe stoc, dar merită să aștepți 2-3 săptămâni pentru el. Firma Top Wood.ro poate asigura și montajul (8 euro pe mp cu TVA inclus), iar parchetul îl poți cumpăra la prețul de 65 euro mp (TVA inclus). Și fii pe fază, este din trei straturi de lemn masiv, iar la suprafață este tratat și vopsit în cele șase nuanțe absolut deosebite (Bluebell, Pink Primrose, Mint, Pale Peach, Blue Lily, Green Apple), pasteluri delicate ca o dimineața însorită de primăvară. Dimensiunile lamelelor sunt de 1,4 x 38 x 2000 mm, deci la final poate arăta ca o podea. De aceea se potrivesc atât de bine și în ambiente romantice, dar și în cele urbane.

Parchet Karelia Idyllic Spirit Pink Primrose1

Parchet Karelia Idyllic Spirit Blue Lily Foto V Interjere

Parchet Karelia Idyllic Spirit Mint 2

Parchet Karelia Idyllic Spirit Blue Lily

Parchet Karelia Idyllic Spirit Blue Lily Foto V Interjere 3

Parchet Karelia Idyllic Spirit Pink Primrose 2

Parchet Karelia Idyllic Spirit Blue Lily Foto V Interjere 2

17 raspunsuri pentru Parchet triplustratificat in nuante pastelate

 1. Da, frumos mai ales pentru camere de copi si tineret. Colectia aceasta de la Karelia e intr-adevar speciala.

 2. epardoseli spune:

  Da, intradevar Parchetul triplu stratificat de la Karelia este cu totul deosebit!

 3. epardoseli spune:

  Normal ca vorbesc din experienta! 😛 Vindem Karelia si chiar bine! E un produs, bine vazut pe piata romaneasca si unul din cele mai calitative! 🙂

 4. epardoseli spune:

  Pentru putin! Va fac o propunere, putem discuta de un schimb de link-uri? Am un blog. page rank 3

 5. epardoseli spune:

  O zi frumoasa si tie!

 6. Ăsta-i primu’ post pe care l-am citit pe blogul dumneavoastră; mi-a fost de-ajuns pentru a deveni cititor fidel.
  …să se ştie…

 7. MP spune:

  Am lucrat cu firma Top Wood si am fost complet dezamgit, Au pus parchetul cu 4 cm diferenta de la o zona la alta desi au creat o constructie pe care au pus pe urma. Dupa o luna tot parchetul era negru, iar cand i-am sunat m-au tot amanat pana am apelat la alta firma.

  • adela parvu spune:

   Imi pare tare rau sa aflu asta! N-am inteles insa care a fost exact cauza. Poate ne spui mai multe. Montajul incorect executat chiar poate deteriora finisajele. Am sa-i anunt pe cei de la Top Wood despre asta si am sa-i rog sa dea un raspuns pe blog pentru ceilalti cititori. Multumesc pentru comentariul tau!

 8. R. Albu spune:

  In trecut am avut si eu o problema de montaj cu parchet Karelia. Montatorul a deteriorat finisajul pe alocuri din cauza adezivului.
  Am apelat la reprezentantul pe Romania si mi s-a oferit o solutie de remediere. Asta e foarte ok, profi.

 9. […] dar confortabil va ajuta să creezi un ambient primitor, dar alege-l în culoarea apropiată pardoselii, ca să nu creezi contraste mari, mai ales dacă încăperea e mică. Și folosește-te de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *