adelaparvu.com despre camere copii. Foto allnatura (6)

In Finisaje, Shopping

Vopsea pentru camera copilului cu miros de caramel

Da, știu, primul lucru la care te gândești este că cei mici vor linge pereții. Dar nu este chiar așa. În loc de mirosul specific de vopsea, se va simți o aromă plăcută, discretă de caramel, cât să facă atmosfera mai prietenoasă. Vopseaua are zero solvenți, deci este foarte ok pentru copii, dar dacă mă întrebi pe mine aș vedea că se potrivește și pentru noi adulții, nu? Ideea cu mirosul de caramel aparține celor de la Policolor, care au făcut în 2012 un studiu vizavi de aromele preferate și ce să vezi, în fruntea listei s-a instalat caramelul. Așa că vopseaua Spor Kids o găsești cu miros de caramel.

adelaparvu.com despre camere copii. Foto allnatura (1)

Dar să-ți spun mai multe despre vopseaua asta. Este un produs antibacterian, deci dezinfectează spațiile. Conține substanțe care împiedică dezvoltarea mucegaiului, dar lasă peretele să respire. În plus, este rezistentă la frecare și spălare. Acum dacă copilul tău va da cu creioane cerate pe perete, eu zic să nu te aștepți să le cureți cu ușor. Păstrează-ți calmul, lasă-l să-și facă damblaua, și după ce-i trece mai dai un strat de vopsea :). Eu așa am făcut cu operele gemenilor mei, le-am ascuns sub un alt strat de vopsea, dar nu înainte de a face niște fotografii, așa ca amintire.

adelaparvu.com despre camere copii. Foto allnatura (9)

Vopseaua asta se aplică și foarte ușor. Dacă n-ai timp să mergi la sală, dar vrei să-ți tonifiezi mușchii și să faci și economie de bani, echipează-te cu trafalete și bagă mare. Poți să-l lași și pe copilul tău să facă asta, mai ales că miroase așa de bine a caramel când o aplici. Eu am vopsit singură camera copiilor. Cel mai greu a fost la tavan. Am fost foarte mândră de rezultat, plus că m-am ales cu o febră musculară ce a întărit carnea pe mine :). Cei de la Policolor spun că vopseaua Spor Kids cu miros de caramel o poți aplica direct peste vopsele pe bază de latex, pe plăci de gips carton, ciment sau zidărie. Bine, eu am folosit o amorsă înainte că n-am avut chef să curăț pereții. Așa am fixat toate impuritățile sub pelicula de amorsă, am lăsat să se usuce bine, după care a mers ușor cu trafaletul.

adelaparvu.com despre camere copii. Foto allnatura (6)

Ai la dispoziție un paletar cu 110 nuanțe. Să te văd cum alegi din ele, că tare frumoase mai sunt. Policolor a apelat chiar la o echipă de psihologi care să le spună ce nuanțe ar fi potrivite pentru copii, să le confere așa o stare de bine și să nu-i agite :). Poți să-ți prepari culoarea preferată în magazinele Policolor sau în hipermarketurile de bricolaj unde sunt centre de culoare specializate. Se bagă la o mașină specială, spui culoarea, cantitatea și gata, obții culoarea. Plus că dacă mai vrei să dai cu aceeași nuanță peste ceva timp nu e greu să o ții minte și la mașina de culoare ți se prepară fix aceeași nuanță. Și ai și varianta pe alb, cu același miros inconfundabil, dacă nu te poți hotărî ce culoare să alegi.

adelaparvu.com despre camere copii. Foto allnatura (7)

Are un preț foarte accesibil, circa 85 lei cutia de 4 litri care-ți ajunge la fix pentru o cameră să zicem de 3 x 4 metri cu înălțimea de 2,5 metri. Și asta după ce dai două straturi, vopseaua având o putere de acoperire de 12-14 mp / litru ( e bine să dai două straturi ca să reziste la frecare și spălare :)). Cei de la Policolor o recomandă și pentru grădinițe, spitale, școli, dar repet, eu o văd potrivită și pentru noi, ăștia mari, mai ales că are o paletă de culori foarte plăcută. Și uite, în imagini ai câteva indicii de nuanțe ce s-ar potrivi pentru camera copilului.

adelaparvu.com despre camere copii. Foto allnatura (5)

Deși fotografiile cu ambiente sunt de la Allnatura.de, care vinde mobilier (modele similare găsești la kika.com.ro), găsești în ele idei de decorare, ca să nu alegi veșnicul albastru pentru băieți sau veșnicul roz pentru fetițe. Desigur, dacă așa comandă cei mici, așa să fie, dar merge și un verde frumos, un cărămiziu plăcut sau sau un gri-vernil (perfect cu mobilă albă!). Și pe lângă culoarea pereților, vezi cum au asortat și pardoseala și ce nuanțe au folosit pentru decorațiunile textile, de la perdele la așternuturi și covoare. Hai succes! Și nu te stresa dacă linge cineva vopseaua. Doar ți-am spus că e antibacteriană :). Vezi AICI unde găsești magazinele Policolor și în ce magazine de bricolaj din București și din țară  poți cumpăra produsele Policolor .

Paletarul cu 110 nuante Spor Kids si vopseaua ambalata. O gasesti in cutii de 4, 8 si 10 litri

Paletarul cu 110 nuante Spor Kids si vopseaua ambalata. O gasesti in cutii de 4, 8 si 10 litri

adelaparvu.com despre camere copii. Foto allnatura (4)

adelaparvu.com despre camere copii. Foto allnatura (8)

Picture 192

Un raspuns pentru Vopsea pentru camera copilului cu miros de caramel

  1. […] cumperi mai multe cutii ca să-ți faci un model în dungi colorate Și da, ai să găsești și vopseluri speciale pentru camera copiilor cu miros de caramel sau perii din sârmă la 7 lei bucata, pe care majoritatea le cumpără pentru curățatul […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *