adelaparvu.com despre gradini urbane in Bucuresti 8

In Amenajari Gradina, Gradina

Trandafiri cataratori, petunii și muscate in gradini mici din Bucuresti

Multe case de la oraș nu au cu adevărat grădini. Sunt mai degrabă alei sau curți mici, dar și ele pot deveni adevărate oaze de încântare. Uite, în drumurile mele prin oraș am dat peste câteva astfel de colțuri care te opresc din goana ta ca să le admiri. Dar mai mult, sunt câteva idei care-ți pot prinde bine și ție, mai ales dacă ești în cautarea unei soluții accesibile ca preț, dar de efect.

adelaparvu.com despre gradini urbane in Bucuresti 1

Mi-a placut cel mai mult gardul acoperit de trandafiri. Am aflat că acest trandafir care a costat acum 3 ani circa 80 de lei și avea cam 60 de cm înălțime a crescut atât de mult încât a acoperit tot gardul. Ai reținut, nu? În trei ani de zile uite, a transformat aleea de acces către mai multe locuințe aflate într-o stradă înfundată într-o adevărată grădină verticală. E adevărat că trebuie să tunzi un astfel de trandafir și să-l protejezi pe timp de iarnă, dar zău că merită.

adelaparvu.com despre gradini urbane in Bucuresti

Deci, ai un gard care îți și displace? Uite, vara poți să-l folosești ca suport pentru trandafir cățărători. Și partea frumoasă este că un astfel de trandafir îți etalează florile pe ambele părți ale gardurilor din sârmă. Reușește el să se strecoare și să îmbrace frumos totul, astfel încât la final să nici nu mai observi construcția și grilajul, ci să te lași în voia florilor. Nu te aștepta ca aceste soiuri să aibă și parfum, dar mulțumește-te cu puzderia de petale delicate și bătute. poți găsi astfel de trandafiri și în oferta magazinelor de bricolaj, dar sfatul meu este să-i cumperi de la sere, cum ar fi Grădina din Sud.

adelaparvu.com despre gradini urbane in Bucuresti 4

Petuniile sunt spectaculoase! Și îmi plac pentru că seara te relaxează cu parfumul lor pe care-l elibrează treptat discret, dar persistent. Iar culorile florile sunt nemaipomentite. E suficient să combini două tipuri de flori, roz cu mov de pildă, și curtea ta să pară bogată. Ideile pe care le-am surprins prin curți și care mi-au plăcut au fost două: 1. petunii puse pe ghivece modulare și 2. ghivece suspendate de țevi. Nu știu cât de indicată e a două, dar cel puțin a mascat la fix conductele de pe fațada casei. Iar piedestalurile făcute pentru celelalte, de fapt improvizate asigură etalarea florilor, le lasă să respire, dar le și pune în evidență. Poți cumpra ghivece modelare din magazinele de bricolaj, iar petunii frumoase de la Florăriile Tria’s care au sere proprii.

adelaparvu.com despre gradini urbane in Bucuresti 5

Mușcatele arată grozav, mai ale într-o curte cu aer rustic, așa. Parcă ar recrea ceva din imaginea caselor de la țară. Mi-a plăcut ideea de a le suspenda de streașină. De ce? pentru că folosești o zonă verticală, mai ales când n-ai loc în curte, dar cu ajutorul ghivecelor creezi și o „perdea” de verdeață și culoare pe care o admiri de la interior. Gasesti muscate frumoase la Fabrica de Plante. Uite, eu am observat curtile acestea pentru că-mi ofer câteodată răgazul să casc gura pe stradă. Fă și tu la fel, mai oprește-te puțin din goană, ridică-ți privirea din astfalt și bucură-te de frumusețile acestea mărunte. O viață avem? Colorată să fie!

adelaparvu.com despre gradini urbane in Bucuresti 7

adelaparvu.com despre gradini urbane in Bucuresti 6

adelaparvu.com despre gradini urbane in Bucuresti 3

adelaparvu.com despre gradini urbane in Bucuresti 2

adelaparvu.com despre gradini urbane in Bucuresti 9

10 raspunsuri pentru Trandafiri cataratori, petunii și muscate in gradini mici din Bucuresti

  1. ce multe flori si cat de frumoase sunt…le vreau 🙂

  2. Catalin ENACHE spune:

    eu, vreau doar acel ghiveci cu care m-ai ”amenintat” ca ma vei surprinde… 🙂

  3. Catalin ENACHE spune:

    Datorita ei ai deturnat atentia de la subiectul principal?! (ghiveciul meu) :p

  4. […] gândit că-ţi va fi de folos să afli câteva informaţii despre cum trebuie să îngrijeşti trandafirul căţărător pentru a te putea bucura de farmecul şi parfumul florilor sale cât mai mult timp. În plus, am […]

  5. […] vadă ce se întâmplă. Și într-adevăr a avut fler, căci în al doilea an le-au înflori și trandafirii și clematitele, iar iarba a devenit mai deasă. Deci, după doi ani de zile s-a văzut munca lor. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *