Habitat for humanity

In Constructii, Romania Mea

Poti vedea live cum se construiesc 10 case în 5 zile la Beius!

Mă bucur că-ți pot scrie despre oameni care fac viața mai bună și mai frumoasă altor oameni. Am cunoscut o mică parte din echipa inimoasă de la fundația Habitat for Humanity România, care cu ajutorul voluntarilor și sponsorilor construiesc case pentru oamenii simpli de la noi, fără posibilități materiale. Și e extraordinar că fac asta, mai ales când familiile respective au copii și se implică alături de voluntari ca să aibă o casă decentă. Uite, până sâmbătă 30 iunie 2013 poți vedea live pe site-ul fundației www.habitat.ro cum cei 250 de voluntari din Irlanda, majoritatea elevi (16-18 ani) au ales să-și petreacă vacanța în țara noastră, la Beiuș, făcând un lucru de care vor fi mândri. La construcția caselor participă și voluntari bihoreni, iar tu, dacă vrei te poți înscrie pentru proiectele următoare. Imaginile din articol sunt recente, din 24 iunie 🙂

Habitat for humanity

Este cel mai mare eveniment de construcție al anului! Să-ți propui să ridici 10 case în 5 zile e cu adevărat muncă grea și o provocare uriașă. Plus că sunt filmați și dați în direct pe site-ul fundației, dar și pe Facebook: www.facebook.com/habitat.ro/app Voluntarii sunt de la Colegiul Wesley din Irlanda, iar ei vor construi casele pe un teren atribuit de Primăria și Consiliul Local Beiuș pe strada Traian. Acțiunea este denumită după colegiul lor „Build the Wesley Way!” și așa au considerat că merită sărbătorit, prin muncă, 10 ani de parteneriat între colegiul Wesley şi Habitat for Humanity filiala Beiuş. Este prima școală europeană care se alătura programului Habitat, fundația care peste tot în lume are grijă ca oamenii să aibă case decente și un trai sănătos.

Poza santier, 24 iun

Asta da educație pentru tineri! Și eu vreau să-mi trimit gemenii la o astfel de acțiune. Așa orice tânăr află lucruri importante despre ce înseamnă să fii responsabil, să ajuți, să lucrezi în echipă, dar și informații practice pentru viitoarea lui casă. Când ești pe un șantier și pui umărul la treabă afli din proprie experiență cum se face o locuință care să reziste. Nu mai spun de satisfacția pe care o simți că ai dăruit din timpul și energia ta pentru o cauză bună.

Poza santier la debut 24 iun

Cine sunt cei care vor locui în noile case? Păi sunt familii tinere cu 1 – 2 copii sau mame singure care-şi cresc copiii. Dar toți sunt activi, de la necalificaţi până la vânzătoare, lucrători forestieri sau asistente medicale. Și îți spun că merită să vezi și cine sunt sponsorii acestor proiecte, ca să știi care sunt firmele cărora le pasă de oameni și firmele de la care merită să cumperi materiale atunci când e vorba și de casa ta. Le vezi găsi siglele pe pagina fundației în partea de jos www.habitat.ro Vrei să participi și tu ca voluntar? Uită-te la filmarea în direct a ceea ce se întâmplă acum pe șantier și dacă te-ai hotărât află mai multe aici pentru modalitatea de înscriere www.habitat.ro/implicate-voluntariat

Poza grup 3, 24 iun

Familiile-din-proiectul-BWW-si-echipa-Habitat, iun 2013

2 raspunsuri pentru Poti vedea live cum se construiesc 10 case în 5 zile la Beius!

  1. Cris spune:

    Foarte frumoasa initiativa! Sper ca oamenii care vor locui in casele respective sa aprecieze munca acelor tineri.

    • adela parvu spune:

      Sa stii ca si oamenii care vor locui in casele respective pun umarul la treaba. Asta e una dintre conditii, care mie mi se pare foarte justa! Si nu-mi vine sa cred cat de mult au avansat. Chiar le vor termina pana pe 30 iunie 🙂 Bravo lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *