Living (34)

In Case, Design Interior, Designeri si Arhitecti, Oameni talentati, Romania Mea

Casa mica frumos amenajata de Val Decor pentru o familie mare din Cluj-Napoca

Mi-a plăcut mult casa aceasta mică, modernă și care pare ușor minimalistă. De ce? Pentru că atunci când ai copii, și anume patru la număr, chiar n-ai nevoie de multe obiecte în casă. Cei mici îți umplu casa nu doar de veselie, râsete sau cârăieli, ci și de o grămadă de obiecte. E clar că imaginile sunt făcute într-o zi liniștită, imediat după curățenie :), pentru că altfel îți poți închipui întregul interior plin de jucării, hăinuțe, cărți și mâncare. Dar aici e talentul designerilor Alia Bakutayan și Danile Tufiș de la Val Decor. Au știut exact ce să propună ca totul să fie cât mai repede curățat, iar toți să se simtă bine acasă.

Living (34)

Este o casă mică din Cluj-Napoca ce a fost remodelată. Când nu ai bani pentru un spațiu mai mare, uite că ideile unor designeri te pot salva. În final vei ieși mai bine, deoarece plătești mai puțin pentru utilități, iar când copii își vor pleca de acasă rămâi cu o locuință tocmai potrivită. Și pe lângă faptul că totul e un strict necesar regândit frumos, cei doi designeri au știu să creeze și atmosferă, folosindu-se de culori, lumini și finisaje de efect.

Living ziua si noaptea

Uite, livingul trebuia să aibă loc pentru toți din casă. Cum rezolvi asta? Simplu, alegi două canapele. Te complici cu covoare când ai copii? Nu, dar ca să nu-ți faci griji când se joacă pe pardoseală că le va fi rece, poți alege mici carpete sau, uite, niște piese mai tradiționale pe care le ai de la părinți. Și culoarea pentru pereți? Foarte frumoasă, un cafenie ce merge de minune cu tapițeria canapelelor și tabloul semnat de Daniel Tufiș. Dar mai mult decât frumoasă, este și o culoare practică când ai copii mici. Nu te enervezi dacă o să-și lase amprentele pe pereți pentru că nu se vor vedea prea curând :).

Living (35)

Șemineul era deja prezent, dar cu o mică reintegrare stilistică, respetiv finisaje cu piatră de o parte și de alta, își are locul perfect aici, discret într-un colț al livingului. În rest, mobilă puțină, simplă și practică, ce poate fi ușor întreținută și care să arate bine, modern. La momentul când au fost făcute fotografiile, televizorul nu era încă montat. dar comoda pentru el este solidă și ingenioasă. Este creată din curaț după designul Aliei și a lui Daniel. Și pentru că erau siguri de prezența a nenumărate obiecte tărăite prin casă de cei mici, ai inclus în structura fixă și niște dulapuri. Și le-au ales într-o culoare de contrast cu portocaliul canapelelor, deci încă o zonă colorată, dar discretă, acre aduce varietate.

Living (16)

Bucătăria este deschisă și e într-un loc de trecere. Soluția este tare faină pentru că în ciuda dimensiunilor mici, toți au lor pe acolo. Chiar dacă se gătește, e ușor pentru cei mcii să ia apă sau să stea cu părinții la masă. În plus, nu incomodează pe nimeni, chiar dacă trec prin casă din holul de la intrare către curtea din spate sau să urce la etaj.

Bucatarie (10)

Și ca să salveze loc important, cei doi designeri au pus frigiderul încăpător sub scară. Așa a fost folosit și spațiul acela, dar au oferit și acces la frigider, fără să incomodeze persoana care gătește în bucătărie (poate fi și bunica, dar și tata în ipostaza de bucătari, nu?). Și tot sub scară sunt și scaunele suplimentare. Că de regulă pui copii la masă și după ce termină. te pui și tu ca părinte. Până atunci ești cam pe post de ospătar și bucătar 🙂

Bucatarie 15 16

Dormitorul matrimonial este simplu de tot, dar plăcut. E mai ușor să ții totul în ordine așa și să te relaxezi după o zi plină. Și ca să pară mai mare, cei doi designeri au folosit alb și un tapet cu model discret. Au optat pentru mochetă pentru pardoseală care să încălzească atmosefera, dar să se și potrivească cu ușa interioară pe care nu mai aveau cum să o schimbe. Și dulapul mare e perfect pentru ambii părinți, iar oglinzile de pe fețele lui vin să amplifice lumina naturală și să-ți dea impresia că încăperea e mai mare. Plus că e un motiv de joacă, că doar îți dai seama că cei mici vin săăși ia doza de afecțiune aici, la părinți, înainte de culcare 🙂

Dormitor (25)

Camerele copiilor au fiecare câte un loc de joacă generos. Iar cu cât copii sunt mai mici cu atât e mai bine să fie mobilă puțină. Oricum, doar nu-ți închipui că dacă vei avea dulapuri sau rafturi chiar o să și le așeze ordonat în ele. Așa nu te mai stresezi și știi din start că fiind camera lor, vei găsi jucării peste tot :). Paturile au fost alese zdravene, ca adulții să nu aibă emoții când ei mici sar pe saltea. Culorile și finisajele vorbesc clar despre faptul că e cameră de copii. Dar galbenul nu a fost ales întâmplător aici. Fereastra fiind mică, galbenul dă senzația că încăperea este luminoasă și spațioasă. În plus, nu mai bagi de seamă mocheta închisă la culoare, aleasă să reziste la murdărie 🙂

Camera Copii (4)

Și celelalte spații au fost practic și frumos amenajate. Uite, baia de la parter, este placată cu mozaic, iar dușul e fără cădiță, ci direct așa pe pardoseală. Nu ai emoții ca părinte că cei mici se vor împiedica, iar curățenia o faci repede și ușor. Mozaicul arată bine, este excelent pentru spații mici, că-ți dă senzația de aerisire (cu cât o baie e mai mică, cu atât e e mai indicat să folosești plăci de gresie și faianță cu model mărunt sau mozaic).

Baie Jos (12)

Și holul de la intrare arată bine. Dulapuri și de o parte și de alta, ca să poți adăposti numeroase perechi de încălțăminte, dar și haine. Mie mi-a plăcut tare mult casa asta pentru că arată modern, dar e și practică, este colorată, dar cu cap, mobilată cât trebuie, dar estetic. Bravo celor doi designeri! Sper ca ideile lor să te inspire, iar dacă ai nevoie de serviciile lor, apelează cu încredere. Îi recomand cu drag!

Hol

Hol 2

Baie Jos (19)

Baie jos 9 -10

Baie jos

Baie jos 1

Bucatarie (9) 1

Bucatarie (7)7

Bucatarie (11)

Bucatarie 18 -21

Bucatarie (17)

Bucatarie (23)

Dormitor (1)

Dormitor (2)

Dormitor 3

Camera Copii (8)

Camera copii 5

Living (25)

Jardiniera

17 raspunsuri pentru Casa mica frumos amenajata de Val Decor pentru o familie mare din Cluj-Napoca

 1. Ivan Janeta spune:

  Foarte frumos ce imi place.

 2. o casa vesela, luminoasa si plina de culoare!

 3. Catalin ENACHE spune:

  Frumos, nimic de zis. Doar ca nu am vazut niciun ghiveci de flori… :p

 4. Catalin ENACHE spune:

  Acum imi poti face cadou un ghiveci? :p

 5. adela parvu spune:

  Mai, da’ haiosi mai sunteti. Omul asta nu se lasa pana nu primeste si el un ghiveci 🙂

 6. dadatroll spune:

  Ce curatenie! da’ copiii unde sunt? la bunici de-i asa de curat?

 7. laura spune:

  foarte frumos si modern, dar putin spatiu de de depozitare, ma intreb intotdeauna la astfel de locuinte unde isi tin acesti oameni lucrurile, mai ales la o familie cu copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *