adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (14)

In Decoratiuni, Magazine, targuri, expozitii, Mobila, Romania Mea, Shopping

Un magazin mic, dar ticsit cu decoratiuni, portelanuri, lampi si mobilier in stil shabby chic: Vintage Monique Shop

Știi magazinele acelea care te fac să exclami: ce drăguuuț? Ei bine, acesta este unul dintre ele. Și e cu atât mai drăguț cu cât este ascuns pe o străduță cu grădini și case și mai drăguțe din cartierul Cotroceni din București (aproape de Spitalul Universitar). E din peisaj! La demisolul unei astfel de viluțe, ți se deschide o intrare încadrată de două vitrine generoase ticsite cu obiecte frumoase. Deasupra, pe copertină scrie Vintage Monique Shop. Da, ai ajuns în universul shabby chic cu seturi de porțelan britanic, lămpi cu aspect vintage, textile cu motive dulci și mobilier italienesc rustic elegant.

adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (11)

Și în magazin te întâmpină Irina. Este foarte comunicativă, drăguță și atentă. M-a amuzat că la un moment dat mi-a spus că fac prea multe poze, dar când am ajuns acasă tot mi s-au părut puține. Îmi spune că magazinul e  deschis de vreo doi ani și că de atunci modul de aranjare al decorului a fost copiat și de către alții. Dar sincer, eu nu am mai văzut un astfel de magazin. Nimeni nu-ți poate fura nimic, mai ales povestea.

adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (14)

Povestea acestui magazin a pornit de la pasiunea proprietarei pentru stilurile romantic, shabby chic și provence, obiecte care i-au inspirat o atmosferă de calm, frumos și autentic. A descoperit astfel de magazine la Londra, iar când s-a întors a știut că asta își dorește și ea să ofere bucureștenilor, și anume o experiență de cumpărare similară, dar mai ales o colecție de obiecte, decorațiuni, corpuri de iluminat și mobilier care să se potrivească frumos împreună. Cum ai putea copia așa ceva? N-ai cum, pentru că aici se simte sensibilitatea celei care a căutat și a adus împreună nu doar obiecte, ci a creionat o poveste.

adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (3)

Și, pe lângă faptul că poți cumpăra la prețuri bune seturi de porțelan, lămpi, decorațiuni și obiecte decorative, ai și servicii de personalizare. Da, ai citit bine. Poți alege un obiect, cum ar fi mic mobilier și să ceri să fie decorat cu trandafiri, coronițe sau ornamente în stil romantic și shabby chic. Irina, cea pe care o întâlnești în magazin îți poate face asta și îi iese foarte bine. De asemenea, și abajururile lămpilor pot fi decorate cu aplicații în stilurile amintite. Iar dacă-ți dorești anumite textile, cum ar fi pilote sau fețe de masă, cărora le mai dorești să le aplici un detaliu decorativ, cum ar fi o danteluță sau o croială pe măsurile dorite, le poți avea și pe acestea.

adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (19)

Personalizarea nu trebuie să o înțelegi ca modalitate de a-ți pune numele pe obiecte, ci ca și decorare suplimentară și care transformă orice produs din magazin într-unul unicat. Și da, poți personaliza numai obiectele pe care le achiziționezi de aici. Pe lângă mobilierul mare, piese voluminoase care sunt aduse din Italia și care au un preț pe măsură deoarece sunt realizate manual, piesele mici pot fi personalizate ușor. Acum de tine depinde ce-ți dorești. Oricum, multe din obiectele de aici sunt realizate sau decorate manual, deci deja au o valoare de autentic, iar dacă le mai și personalizezi, cu atât te vor reprezenta mai bine pe tine.

adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (7)

Mie mi-au plăcut obiectele decorative mici, cum ar fi cutiile, ramele foto și tăvile din lemn care sunt personalizate. Și mi-au mai plăcut jucăriile și textilele. Și abajururile lămpilor. Și tabloul cu trandafiri semnat Manolescu, dar acesta am aflat că nu este de vânzare, e doar de decor. Dar arată așa de bine în context! Îmi plac de fapt toate obiectele de aici și îți vine să le iei pe toate acasă. Mi-a plăcut și faptul că au lucrări ale artiștilor români în regim de consignație. Eu ce să-ți mai spun? Că trebuie să mergi să-l vezi. Uite, îți dau și datele de contact ca să ajungi mai ușor: str. Dr. Ioan Nanu Muscel nr.13, telefon 0758.068.021. Și până ajungi acolo (vezi că e deschis de luni până vine între orele 10 și 20) merită să arunci un ochi și pe magazinul lor online vintage-monique.ro, unde ai prețurile și poveștile colecțiilor. Ce drăguuuț!

adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (9)

adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (1)

adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (17)

adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (15)

adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (16)

adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (18)

adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (10)

adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (8)

adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (5)

adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (20)

adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (4)

adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (6)

adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (12)

adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (21)

adelaparvu.com despre Vintage Monique Shop (13)

10 raspunsuri pentru Un magazin mic, dar ticsit cu decoratiuni, portelanuri, lampi si mobilier in stil shabby chic: Vintage Monique Shop

  1. Ivan Janeta spune:

    Daca ajungi intr-un astfel de loc imposibil sa pleci cu mana goala =D

  2. un magazin de poveste, parca nu ai mai pleca din el 🙂

  3. […] câteva piese în ton la magazinele precum Shabby Chic Shop, Yankee Land, Chic Ville, Flor de May, Vintage Monique Shop, Comptoir de Famille, Pierrot, Mon chic jardin. Și chiar dacă nu ajungi în magazine, pe unele le […]

  4. Cristina spune:

    Acest stil de decor e indragit de tot mai multa lume. Imi place sa asortez la ele si corpuri de iluminat in dulcele stil clasc, lampi si lustre din materiale.

  5. […] de Ana, de profesie designer de interior, de la bunica ei. Evident că avea în casă o mulțime de obiecte vechi, mai ales că totul era inițial ambientat într-un stil clasic. Da, era tisit apartamentul cu […]

  6. […] are mici lucruri de aranjat prin casă, dar vor veni cu timpul, până atunci se bucură de decorul în stil britanic pe care și l-a creat. Sper să te inspire și pe tine povestea […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *