adelaparvu.com despre amenajare Avantgardesign (1)

In apartamente, Design Interior, Designeri si Arhitecti, Oameni talentati, Romania Mea

Amenajare romantica intr-un apartament de bloc din Bucuresti

Apartamentele de bloc sunt mai dificil de amenajat, mai ales când îți dorești o atmosferă romantică. De ce? Pentru că într-o locuință de bloc ești limitat în primul rând de spațiile mici, unde mobila clasică, cea prin care poți creiona cel mai ușor o ambianță romantică, este pur și simplu prea masivă. Apoi pentru că nu te ajută arhitectura interioară, tavanele sunt prea joase, camere împărțite, poziția ușilor te incomodează. Dar iată că designerul Simona Bonea de la biroul Avantgardesign ne oferă o soluție și încă una foarte elegantă prin amenajarea de față realizată într-un apartament din București.

adelaparvu.com despre amenajare Avantgardesign (1)

Îmi place foarte mult soluția de decorare și mobilare a acestei locuințe pentru că piesele de mobilă sunt moderne și totuși interiorul are un aer romantic. Cum a reușit designerul Simona Bonea asta? Secretul constă în decorațiuni, culorile și textura finisajelor și alegerea unor corpuri de iluminat și mici piese de mobilier care să sugereze romanticul. Plus că designerul a știut cum să mascheze cablurile din casă (a și prevăzut prizele unde trebuie :)). Uită-te cu atenție la imagini și hai să-ți spun câteva din secretele aplicate aici de către designer.

adelaparvu.com despre amenajare Avantgardesign (8)

În primul rând finisajele care ocupă suprafețe mari sunt deschise la culoare. Pe fundalul alb al pereților, în living zona dedicată zonei tv, unde e și mobila a fost aplicată o nuanță discretă de liliachiu. Se potrivește perfect cu nuanța perdelelor și e în ton și cu cea a mobilierului, foarte simplu și modern de altfel. Apoi, chiar dacă a lăsat mult alb în zona de zi, în dreptul sufrageriei există o textură similară cărămizii, dar de fapt este un placaj cu piatră naturală de la Rock Star Construct. Asta aduce un plus de varietate. Și acest perete este continuat cu o etajeră modernă, care separă interesant și cât trebuie bucătăria cu locul de luat masa față de living. Și în bucătărie, în locul faianței, designerul a ales o placare cu sticlă, care dă senzația de mai mult spațiu (nu-l împarte așa cum îți dă impresia faianța).

adelaparvu.com despre amenajare Avantgardesign (5)

În al doilea rând, mobilierul care ocupă o suprafață mare, de la cel din living până la cel din dormitor, sunt preponderent albe. Astfel sunt create contraste plăcute cu pereții sau, dimpotrivă, piesele mari sunt în același ton cu peretele din spatele lor. E ca și cum corpurile suspendate din bucătărie s-ar pierde pe fundalul alb. La fel se întâmplă și cu dressingul din dormitor. În zona de zi, unde încăperile comunică una cu alta, pardoseala este aceeași, ceea ce dă impresia unui spațiu mult mai generos (în poze chiar pare foarte mare). Trucul a fost ca pentru bucătăria aflată la vedere pardoseala acoperită cu gresie să fie cât mai îngustă, adică atât cât trebuie, și montată fără rosturi ca să pară dintr-o bucată (deci să nu împartă spațiul).

adelaparvu.com despre amenajare Avantgardesign (2)

Acum decorațiunile, corpurile de iluminat și finisajele cu temă romantică contează enorm! Uite, tapițeria care e și ea deschisă la culoare nu este la fel pentru toate scaunele. Deși în living e un scaun la fel ca cele din sufragerie (pentru a da un ton unitar) materialul textil are alt model. De asemenea, perdelele și draperiile chiar dacă sunt în același stil sunt în combinații de culori diferite chiar în același spațiu. Pentru pereți s-au folosit culori și texturi interesante. În living tapetul de la Decora House se continuă pe același perete și în sufragerie. Asta estompează aspectul tehnic al bucătăriei aflată în imediata vecinătate, dar dă și impresia de ansamblu armonios. La fel, în dormitor, tapetul ce marchează locul patului vine să ofere un plus de eleganță și prin culoare să inducă senzația de relaxare și aer proaspăt.

adelaparvu.com despre amenajare Avantgardesign (6)

În rest, micile obiecte vin să aducă un plus de culoare atât cât trebuie. Vezi, spre exemplu, taburelete mov din living situate sub masă, vazele roșii și cuvertura din dormitor, modelul floral de pe peretele din bucătărie, pernele fantezie din living. La toate acestea se adaugă corpurile de iluminat în nuanță de bronz și cu alură clasică ce vin să accentueze și prin formă și prin lumină atmosfera romantică. Interesante sunt covoarele, foarte moderne, deschise la culoare, care-ți dau impresia de spațiu mai amplu și care se leagă cu mobilierul modern, geometric. Multe piese de mobilă au fost făcute pe comandă, dar toate sunt de la Delta Studio. Sper că ai aflat lucruri interesante. Și știi ce? Dacă-ți dorești o consiliere profesionistă din partea designerului Simona Bonea, te costă doar 150 de euro. Uite, intră pe site-ul biroului avantgardesign.ro și ia legătura cu ea. Sigur te va ajuta să-ți faci locuina frumoasă!

adelaparvu.com despre amenajare Avantgardesign (9)

adelaparvu.com despre amenajare Avantgardesign (3)

adelaparvu.com despre amenajare Avantgardesign (7)
Sursa foto: Antonio Cioarek/ Domus

12 raspunsuri pentru Amenajare romantica intr-un apartament de bloc din Bucuresti

 1. ce bine arata,e sectaculos de frumos

  • adela parvu spune:

   Da, o cunosc pe Simona Bonea de mult timp. Mi se pare ca amenajarea asta a scos la iveala si sensibilitatea ei. E o persoana cu totul speciala si o doamna foarte frumoasa si delicata.

 2. divanissimi spune:

  si canapea de la divanissimi , multumim:)

 3. Imi place foarte mult aceasta amenajare. Imi puteti recomanda , va rog, un designer in Brasov?

 4. cristina miu spune:

  Buna seara!Sunt din Buzau si as dori reamenajarea unui apartament cu 2 camere de 60 m2.As putea gasi o varianta de colaborare cu d-na Simona Bonea pentru consiliere?Va multumesc!

 5. […] o vezi n-ai zice că are doar 30 de metri pătrați și nici nu te-ai aștepta ca un stil romantic să poată fi adaptat așa de frumos într-un spațiu mic, dar Manuela Cosovanu este un designer […]

 6. […] Aici nota rustică este imprimată de mobilierul din lemn al bucătăriei combinat haios cu un fototapet personalizat și rezistent aplicat în loc de faianță. Electrocasnicele sunt negre, iar negrul se regăsește […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *