adelaparvu.com despre Casa Nautilus arhitect Javier Senosiain (14)

In Case, Design Interior

Casa fantastica sub forma de scoica

Când am văzut casa asta mi-am dat sema cât de obișnuiți suntem cu unghiurile drepte și cu lipsa culorilor și a plantelor verzi din interioare. Aici totul este fluid și nu vezi nicio muchie colțuroasă. Nu mai spun de efectul spectaculos pe care-l au vitraliile. Este celebra casă Nautilus proiectată de arhitectul mexican Javier Senosiain, profesor de arhitectură la Universitatea Nacional Autónoma de México (UNAM). Asta da casă! Te simți toată ziua bună ziua în vacanță. Normal că dacă am dat peste ea trebuia să-ți spun și ție 🙂

adelaparvu.com despre Casa Nautilus arhitect Javier Senosiain (7)

Ceea ce m-a uimit, dincolo de forma spectaculoasă, este modul în care integrată mobila. Totul se mulează pe formele casei, inclusiv zona de lucru din bucătărie sau lavoarul de la baie. Piesele de mobilă par a se iți din volumetria casei, nu cum e de obiecei când sunt puse sau proiectate special într-un anumit loc. De altfel, arhitectul Javier Senosiain este recunoscut ca promotor al arhitecturii organice. Toate lucrările sale sunt senzaționale. Iar eu îl iubesc pentru că folosește din plin culorile. Când îi vezi portofoliul n-ai cum să rămâi impasibil. Trezește în tine o efervescență și o bucurie de viață, ai impresia că e o joacă de copil la scară mare.

adelaparvu.com despre Casa Nautilus arhitect Javier Senosiain (15)

Arhitectul mărturisește că multe dintre proiecte sunt constant schimbate pe parcursul lucrărilor. Ceea ce urmărește mereu însă este ca fiecare clădire să fie perfect integrată în peisaj și să urmeze liniile terenului disponibil pentru ea. Astfel, Javier Senosiain pare că se lasă inspirat de natură, de loc, se adaptează la context și nu încearcă să impună, să planteze o construcție pur și simplu. E ca și cum ar urma cale firească, o caută, o întrevede și o aplică.

adelaparvu.com despre Casa Nautilus arhitect Javier Senosiain (9)

Și nici nu pare a se complica prea mult, ci se găsește în natură volumele, culorile, texturile pentru a ajunge la aceste incredibile construcții. Dar sunt sigură că la partea de execuție constructorii au zile grele. Cert este că îi iese și anume fantastic! Te las să te bucuri de imaginile cu această minunată casă Nautilus și te invit să vezi site-ul arhitectului Javier Senosiain, autor și de cărți pe tema arhitecturii organice. Deci, dacă te interesează subiectul acesta vei găsi în lucrările Senosiain o referință principală.

adelaparvu.com despre Casa Nautilus arhitect Javier Senosiain (8)

adelaparvu.com despre Casa Nautilus arhitect Javier Senosiain (4)

adelaparvu.com despre Casa Nautilus arhitect Javier Senosiain (6)

adelaparvu.com despre Casa Nautilus arhitect Javier Senosiain (14)

adelaparvu.com despre Casa Nautilus arhitect Javier Senosiain (1)

adelaparvu.com despre Casa Nautilus arhitect Javier Senosiain (5)

adelaparvu.com despre Casa Nautilus arhitect Javier Senosiain (10)

adelaparvu.com despre Casa Nautilus arhitect Javier Senosiain (11)

adelaparvu.com despre Casa Nautilus arhitect Javier Senosiain (13)

adelaparvu.com despre Casa Nautilus arhitect Javier Senosiain (3)

adelaparvu.com despre Casa Nautilus arhitect Javier Senosiain (2)

21 Responses to Casa fantastica sub forma de scoica

 1. Lucica HP spune:

  Viziune, talent, curaj = Fantastic

 2. Antheea P spune:

  Foarte frumos…prima impresie te duce spre Antonio Gaudi, culorile si piatra, dar stilul este diferit!

 3. Cristina P. spune:

  Ce minunatie!…Te simti cu adevarat relaxat locuind in asa o casuta!:) Un stil inedit, dar atat de strans legat de natura prin elemente, ca intreg, fermecator, nu am cuvinte!…

 4. COCU EMA spune:

  BRAVO LUI ARHITECTULUI..IESE DIN SABLON – UNICAT, MODERN, COLORAT. IMI PLACE…DAR EU NU AS VREA SA LOCUIESC INTR-O ASEMENEA CASA, M-AS SIMTI PERMANENT IN WALT DISNEY SAU DISNEYLAND….

  • adela parvu spune:

   Eu m-as simti bine 🙂 Stii vorba mea, nu? O viata avem? Colorata sa fie!

   • Iulia spune:

    Și eu, are ceva extraordinar și liniștitor. Poate pentru ca recreează un model natural (interiorul scoicii) și atunci automat are acea senzație de armonie. E ceva instantaneu familiar și plăcut la ea, cu toate că este complet originală.

 5. Nicoleta spune:

  ohoohooo, ce minunatie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *