adelaparvu.com despre Huf Haus (10)

In Case, Constructii, Design Interior, Shopping

Celebrele case Huf Haus vor fi construite si in Romania

Se construiesc doar 150 de case pe an. Și toate sunt absolut remarcabile. Numele Huf Haus a devenit simonim cu inovația în materie de case pe cadre din lemn cu generoase suprafețe vitrate, care-ți dau impresia că toată casă e deschisă către exterior. Te și întrebi cum de pot fi atât de rezistente, când nu vezi pereți, ci doar bârne, grinzi și geamuri. Compania de familie, denumită după numele proprietarilor, este condusă de membri celei de-a treia generații Huf, deci vorbim despre o tradiție de 100 de ani. Până la finele lui 2013, germanii au anunțat deschiderea unui showroom, adică o casă model de prezentare și la noi în țară. Dar hai să-ți spun mai multe despre ele, ca să-ți dai seama de ce sunt celebre aceste case.

adelaparvu.com despre Huf Haus (1)

Indiferent de modelul ales, aceste case sunt riguros proiectate în acord cu terenul unde urmează a fi poziționate. Și e firesc, atâta timp cât mediul în care este construită contează enorm pentru starea de bine a celor ce urmează să o locuiască. Doar sunt grizni, bârne și ferestre :). Germanul Manfred Adams, inspirat de Bauhaus, a dat startul acestui concept de casă în 1972, care în engleză este denumit „post and beam architecture”. Este o construcție ce se dorește perfectă, nimic în plus sau în minus, ansamblul frumos rezolvat, detalii impecabile, de la cele ce țin de instalații până la cele de montaj și execuție. Totul trebuie să aibă un rost, un scop, o logică în acord cu stilul de viață al viitorilor proprietari.

adelaparvu.com despre Huf Haus (17)

Rigoarea și organizarea tipice germanilor au făcut aceste case celebre. Este uimitor să vezi cum, în doar o singură săptămână, o astfel de construcție este ridicată. Desigur, urmează după aceea etapele de șantier pentru finisajele interioare, dar ele decurg șnur. De aceea Huf Haus nu construiește mai mult de 150 de case pe an, dar cele pe care le ridică  sunt impecabile. Pentru fiecare construcție Huf, amenajarea este extinsă și în jurul casei, de aceea ei oferă și consiliere pe partea de amenajare peisagistică. Și chiar dacă ai un arhitect, proiectul acestuia poate fi materializat cu sistemul Huf Haus. Deci, nu e vorba doar de case individuale. Se pot construi duplexuri, locuințe colective, sedii de firmă, showroomuri. Dar pentru toate amplasarea pe teren, orientarea în raport cu punctele cardinale sunt studiate temeinic înainte.

adelaparvu.com despre Huf Haus (18)

Scopul declarat al Huf Haus este să ofere un stil de viață în armonie cu natura. Ca atare nu e de mirare atenția pe care compania o acordă și pentru amenajarea din exteriorul construcțiilor pe care le ridică. Să ai o astfel de casă, dar să vezi pe ferestrele ei un peisaj dezolant, nu-i avantajează nici pe ei. Germanii consideră că relația cu natura trebuie să fie resimțită și în spațiul de locuit de aceea în fiecare proiect sunt sugerate elementele primordiale: foc, apă, pământ, aer.

adelaparvu.com despre Huf Haus (6)

Ingeniozitatea acestor case constă și în flexibilitatea lor. O astfel de casă nu doar că poate fi montată repede, dar ea poate fi și demontată și relocată pe un alt teren. Iar pentru cine vrea să stea locului, dar să o mărească sau să o modifice, nu este nicio problemă. Casele Huf Haus pot fi ușor adaptate nevoilor proprietarilor. Compartimentarea interiorară este oricând posibilă, la fel ca și extinderea casei cu anexe. Structura minimală, dar robustă, permite aste asta, deoarece spațiile interioare sunt ample, fluide și ușor de remodelat.

adelaparvu.com despre Huf Haus (16)

Ceea ce este remarcabil, e faptul că toată partea de instalații este complet integrată în ansamblul construcție încă din faza de proiectare și fabricare. Da, aceste case se fac în fabrica Huf Haus și sunt transportate ca niște uriașe puzzle-uri. De aceea, acest sistem de construcție este foarte rapid de asamblat pe șantier. Nu se mai pierde vremea cu ceea ce trebuie înglobat în pereții casei. Plus că, nu e vorba doar de instalații, ci și de faptul că totul în viitoarea casă e conceput a fi automatizat şi sincronizat. Instalaţiile de încălzire şi ventilaţie sunt gândite în raport cu dimensiunea şi mobilitatea ferestrelor și zonelor de acces. De asemenea, casa vine echipată cu sisteme antiefracție, dar și cu toate cele necesare pentru a instala ușor viitoarele electrocasnice, aparatura audi-video și alte dispozitive dorite de către proprietar.

adelaparvu.com despre Huf Haus (15)

Desigur că acest concept de casă este perfect adaptat tendințelor eco. Așa că dotarea cu tehnologii verzi nu mai consitituie o noutate. În 2012 Huf Haus a lansat cel mai nou model de casă din această categorie – ART 5 green[r]evolution Plus-Energie-Haus, ce integrează cele mai sofisticate tehnologii de eficiență energetică. Asta pentru ca utilizarea în timp a casei să fie una benefică sănătății celor care o locuiesc, dar și buzunarelor lor. Da, pentru că oricum o casă Huf Haus nu este deloc accesibilă. Prețul unei astfel de construcții, pornește de la cel puțin 350.000 de euro în sus. Abia aștept să văd modelul care va fi ridicat la noi în țară, în București, pentru că cele din Germania sunt incredibile! Dacă aș avea banii necesari, cu siguranță mi-aș face o astfel de casă. Dar înainte ar trebui să găsesc terenul ideal…

adelaparvu.com despre Huf Haus (14)

adelaparvu.com despre Huf Haus (11)

adelaparvu.com despre Huf Haus (10)

adelaparvu.com despre Huf Haus (8)

adelaparvu.com despre Huf Haus (3)

adelaparvu.com despre Huf Haus (2)

adelaparvu.com despre Huf Haus (22)

adelaparvu.com despre Huf Haus (19)

adelaparvu.com despre Huf Haus (7)

adelaparvu.com despre Huf Haus (5)

adelaparvu.com despre Huf Haus (12)adelaparvu.com despre Huf Haus (21)

adelaparvu.com despre Huf Haus (20)

adelaparvu.com despre Huf Haus (4)

3 raspunsuri pentru Celebrele case Huf Haus vor fi construite si in Romania

  1. […] prima dată în lume așa ceva. Da, ceva similar se face în Occident de ani buni, de firme precum Huf Haus, Pagano sau PlatzHaus, dar treaba asta cu construcțiile e ca și cu mobila dacă vrei. Sunt multe […]

  2. […] un dormitor imens, amintindu-și că în tinerețe obișnuia să locuiască doar în dormitor. Duplexul actual este practic organizat ca două lofturi unite printr-o scară spiralată. Dar n-a fost de la […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *