adelaparvu.com despre La Posada del Olivar Spania (1)

In apartamente, Design Interior, Horeca

Apartament de doua camere, amenajat rustic elegant si gata de inchiriat

Știi ce mi-a plăcut la acest apartament cel mai mult? Faptul că e primul în care văd că mobila de PAL de la bucătărie este frumos integrată într-un living romantic, cu piese de mobilă cu alură clasică și finisaje din piatră, care dau o notă rustică. E foarte greu să găsești echilibrul și să potrivești materialele noi cu elemente rustic elegant, iar tot decorul să fie coerent. Cu atât mai greu cu cât apartamentul este mic ca și dimensiuni, comparabil cu locuințele noastre de bloc. Dar aici nu doar că totul e coerent, ci de-a dreptul superb! Sunt idei pe care le poți aplica și la tine acasă. Hai să-ți spun la ce să te uiți.

adelaparvu.com despre La Posada del Olivar Spania (1)

În primul rând observă finisajele și detaliile tehnice. De la tâmplărie și până la prize, nu știu dacă realizezi din prima, dar totul e impecabil. Se vede munca unui designer pentru că prizele sunt atât de bine puse încât nu prea îți sar în ochi cablurile. La bucătărie mobila este minimală, dar toate electrocasnicele încorporate și asta contează mult pentru aspectul îngrijit. Nu mai spun că faci și mai ușor curățenie.

adelaparvu.com despre La Posada del Olivar Spania (4)

Acum, din cauza spațiului mic, canapeaua n-a putut fi orientată decât spre bucătărie, dar aici peretele e finisat cu piatră, care contrastrează cu inoxul electrocasnicelor, dar e în ton cromatic cu nuanța mobilerului din PAL. Secretul – mobila e foarte simplă, mânerele de asemenea, iar culoarea de la nivelul tavanului atrage atenția! Roșu intens, care se regăsește peste tot în încăpere, acolo unde s-a dorit crearea unor puncte de interes (abajur, tapet în dungi, perne decorative, față de masă).

adelaparvu.com despre La Posada del Olivar Spania (5)

Iar la bucătărie mai este ceva: gresia. Modelul ei te duce cu gândul la un covor – perfect pentru a accentua nota rustic elegantă. Dar dacă mobila n-ar fi avut zona inferioară, respectiv picioarele mascate , efectul nu ar mai fi fost același. Pe verticală sunt create ritmuri de texturi: roșu lis, apoi piatră, apoi PAL, urmează masca, după care gresia cu model. Așa trebuie să vezi lucrurile, ca o succesiune de suprafețe ce contrastează între ele ca și textură, culoare, model, și vei înțelege de ce-ți place.

adelaparvu.com despre La Posada del Olivar Spania (3)

În living vei găsi aceleași contraste frumoase – de la finisajul din piatră din jurul ferestrei mici cu tâmplărie din lemn, la zonele simple zugrăvite în alb, pe care se evidențiază obiecte colorate în roșu (abajururi, mica sobă) și contrastul total cu tapetul în dungi. Toate finisajele vin să-ți dea impresia că încăperea este mai înaltă. Vezi, cum sunt finisajele puse ca niște benzi? Apoi covorul deschis la culoare parcă reflectă tavanul. O altă iluzie optică ce-ți dă senzația de spațiu aerisit. Plus că mobila este deschisă la culoare, de unde șarmul și eleganța, frumos punctată de un candelabru șic.

adelaparvu.com despre La Posada del Olivar Spania (2)

În dormitor și la baie tapetul contează mult în ambianța camerelor. În încăperea de odihnă dungile ce încadrează fereastra creează iluzia unei camere mai luminoase. Ai impresia că ferestra e mult mai mare. E similar, dacă vrei, tușului aplicat pe pleoape, care-ți face ochii mai mari 🙂 – asta dacă vrei să te gândești la ferestre ca la ochii unei încăperi. Apoi în baie, faianța este până la nivelul care trebuie, mai încolo un tapet bine ales și o mobilă în ton cu ambianța casei nici nu te mai lasă să observi obiecte sanitare cu design actual și plăcile ceramice simple, ba chiar banale aș zice.

adelaparvu.com despre La Posada del Olivar Spania (6)

Ok, ok, știu că vrei să afli unde este de închiriat și cât costă. Ei bine, am o surpriză pentru tine. Este un apartament de vacanță din Spania. Nu te enerva, costă circa 37,5 de euro pe noapte de persoană și este situat într-un sat mic: El Olivar, la circa 100 de km distanță de Madrid. Apartamentul e amenajat într-o fortăreață veche, de secol XVIII și complet restaurată. E aproape de Lacul Entrepeñas, la circa 2 kilometri, iar zona e recomandată pentru excursii în zona rurală centrală a Spaniei din regiunea La Alcarria, cu o faună și floră deosebite. Vrei să afli mai multe și să-ți rezervi aici locul de vacanță? Uite AICI ai toate datele.

adelaparvu.com despre La Posada del Olivar Spania (7)

6 raspunsuri pentru Apartament de doua camere, amenajat rustic elegant si gata de inchiriat

 1. Ivan Janeta spune:

  foarte frumos amenajat 🙂

 2. […] prins cum poți combina stilurile? Ai putea adapta așa ceva și la bloc? Cu siguranță da, dar adaptarea înseamnă să împrumuți ceva din toate acestea. Nu vei putea […]

 3. […] valabil și pentru împrumut. Obiectele sunt alese din zona shabby chic și vintage, deci au un aer romantic, perfect pentru nunți, dar nu numai. Normal că închirierea presupune o taxă, și este […]

 4. geta lazar spune:

  arata superb!!!!!!!!!!!no commment…..super

 5. Andrada spune:

  Superb! Tapet in dungi retro groase am ales si eu pentru renovarea apartamentului meu de 2 camere din aceasta vara. M-a inspirat cu ceva idei postul si ma bucur sa te regasesc online. 🙂 Sunt stapana vulpitzei Koosie, ne-am cunoscut in parc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *