adelaparvu.com despre casa mica contemporana in Madrid foto Mi Casa (4)

In Case, Design Interior

Amenajare contemporana placuta intr-o casa mica

Știi care e secretul ca o casă mică să fie plăcută? Cât mai multă lumină naturală. Interiorul de față n-ar fi fost la fel de spectaculos fără generoasele ferestre, adevărate tablouri către grădina cu arbori ce încojoară casa. Și dacă poți să crezi, această casă este de fapt o extindere a uneia vechi. E adevărat că ferestrele existau deja, dar când vezi tot decorul nu realizezi că este o casă care ar fi suferit modificări.

adelaparvu.com despre casa mica contemporana in Madrid foto Mi Casa (4)

Arhitectura contemporană, cu acoperiș în terasă, deci plat, a permis o extindere rapidă și faci de realizat pe orizontală concepută de arhitectul Antonio Guzmán. Da, este vorba despre o casă în Madrid, de aici și peisajul frumos cu arbori, dar și ambientul coerent. Arhitectul s-a folosit de vegetația zonei pentru a imprima locuinței un aer de vacanță. A lăsat suprafețele de la interior cât mai albe pentru ca lumina să fie amplificată, iar centrul de interes să fie mutat către ferestre (care după cum vezi n-are perdele, căci și vecinii sunt departe :)). În rest, totul e foarte bine organizat. În livingul deschis către bucătărie există și un loc de birou, iar canapele confortabile vin să ofere suficient loc pentru familia cu trei copii.

adelaparvu.com despre casa mica contemporana in Madrid foto Mi Casa (8)

Și tot în ton cu peisajul natural, arhitectul a folosit piese de mobilier din lemn, alături de altele finisate în alb, dar din materiale moderne. Astfel totul este jonglat pe tonuri deschise și căldura lemnului, prezentă și în finisajul pardoselilor. Și dacă te întrebi despre stil, poți să-i spui ecletic, unde piese conteporane sunt combinate cu mobilă rustică. În rest, decorațiunile vorbesc despre personalitatea proprietarilor. Totul este funcțional, practic, dar plăcut grație albului predominant și al accentelor de lemn masiv. Sper să te inspire și pe tine pentru decorul locuinței tale, chiar dacă nu ai ferestrele acestea spectaculoase. Și uite, dacă te interesează planul casei, care include 3 dormitoare, îl poți vedea AICI ca să-ți dai seama cum sunt organizate încăperile.

adelaparvu.com despre casa mica contemporana in Madrid foto Mi Casa (12)

adelaparvu.com despre casa mica contemporana in Madrid foto Mi Casa (1)

adelaparvu.com despre casa mica contemporana in Madrid foto Mi Casa (6)

adelaparvu.com despre casa mica contemporana in Madrid foto Mi Casa (10)

adelaparvu.com despre casa mica contemporana in Madrid foto Mi Casa (9)

adelaparvu.com despre casa mica contemporana in Madrid foto Mi Casa (5)

adelaparvu.com despre casa mica contemporana in Madrid foto Mi Casa (7)

adelaparvu.com despre casa mica contemporana in Madrid foto Mi Casa (11)

adelaparvu.com despre casa mica contemporana in Madrid foto Mi Casa (2)

adelaparvu.com despre casa mica contemporana in Madrid foto Mi Casa (3)

11 raspunsuri pentru Amenajare contemporana placuta intr-o casa mica

 1. Virania de Kruijf spune:

  Daca asta e o „casa mica ” … (??? ) 🙂

  • adela parvu spune:

   Poti sa spui ca e o casa mare? Pare mare pentru ca are un singur nivel, dar de fapt este exact ce-i trebuie unei familii si da, este o casa mica. Intr-o casa mare ar fi existat spre exemplu o camera separata pentru locul de birou. Sau ar fi avut un etaj suplimentar 🙂

 2. Ivan Janeta spune:

  da nu este mica deloc 🙂

 3. Antheea P spune:

  Superb!!!

 4. […] Astfel lumina naturală pătrunde mai bine și în hol, dar lasă vederii, când intri în casă, o amenajare plăcută. Au asortat amenajarea holului cu cea a livingului, așa că atunci când intri în casă nu poți […]

 5. Tolea Zlata spune:

  Buna Adela, articolul a venit la fix. Tocmai incepem amenajarea casei noastra ( tot pentru 3 copii) si vom folosi acelasi stil , mobila clasica din lemn masiv si elemente moderne. Felicitari pentru tot ceea ce faceti, va urmaresc cu mare drag!

 6. Bazso ioana spune:

  Buna ziua, ma puteți ajuta in alegerea unui colțar pentru living sau a doua canapele,una de doua persoane și alta de trei. Menționez ca doresc sa fie extensibile. Va rog sa-mi recomandati un site deoarece eu nu găsesc ceva ok. Cu respect Dana Bazso

  • Adela Parvu spune:

   Dragă Ioana, nu te-aș sfătui să alegi canapeaua online, ci să o încerci, să o testezi ca să vezi cum te simți pe ea. Mergi într-un magazin care aduce mai multe branduri cum e Kika unde ai peste 130 de modele expuse, inclusiv de la producători români cum sunt Mobila Dalin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *