adelaparvu.com despre gradina formala cu flori design Margie Grace (9)

In Amenajari Gradina, Gradina

Minunata gradina formala cu flori in fata casei

Câteodată să adaptezi un stil de grădină formală în spațiul disponibil în fața casei tale, nu e o idee deloc rea. Dar ce înseamnă o amenajare formală? Una simetrică, cu plantele poziționate foarte clar în geometria spațiului verde marginit de alei clar trasate. În plus, într-o grădină formală și vegetația este foarte precis așezată și sculptural tunsă, deci controlată. Uite, grădina de față este una în spiritul grădinilor formale. Ceea ce este însă diferit: tufele de flori și plantele sunt jucăuș aranjante, chiar dacă arhitectura grădinii este una simetrică. Este o grădină amenajată de peisagista Margie Grace de la Grace Design Associates.

adelaparvu.com despre gradina formala cu flori design Margie Grace (3)

adelaparvu.com despre gradina formala cu flori design Margie Grace (7)

E interesant că Margie Grace a ales acest tip de amenajare aici, după ce peluza de gazon inițială a fost distrusă de popândăi și iepuri. A ales să creeze un spațiu organizat, dar cu vegetație mai puțin pe placul animalelor existente în zonă. Soluția? Mulți trandafiri, pentru că sunt frumoși, dar au ceva ce nici animalelor nu le place – țepii :). Și a iești ceva foarte frumos pentru că voluptoasele tufe de flori multicolore contrastează frumos cu aleile bine conturate. Un gard de joasă înălțime ;i de culoare roz, acoperit de plante, maschează structura adâncă construită sub pământ ca barieră pentru popândăii din zonă.

adelaparvu.com despre gradina formala cu flori design Margie Grace (10)

Totul este menit să ofere plăcere privirii, fie atunci când intri pe proprietate și vezi totul simetric și colorat, fie că privești grădina de la etaj unde desenul aleilor marchează proprietatea și o distinge față de peisajul frumos din zonă. Mie mi-a plăcut ideea de adaptare a grădinii formale într-un context provocator – respectiv animalele din zonă. În plus, simetria este binevenită în relație cu fațada principală (asimetrică) pentru că imprimă senzația de ordine, de organizare. Și e genial faptul că peisagistul a știut exact ce plante să aleagă în funcție de orientarea terenului (aici bate mult soarele), de calitatea solului și preferințele proprietarilor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre gradina formala cu flori design Margie Grace (12)

adelaparvu.com despre gradina formala cu flori design Margie Grace (9)

adelaparvu.com despre gradina formala cu flori design Margie Grace (1)

adelaparvu.com despre gradina formala cu flori design Margie Grace (13)

adelaparvu.com despre gradina formala cu flori design Margie Grace (11)

adelaparvu.com despre gradina formala cu flori design Margie Grace (5)

adelaparvu.com despre gradina formala cu flori design Margie Grace (2)

adelaparvu.com despre gradina formala cu flori design Margie Grace (8)

adelaparvu.com despre gradina formala cu flori design Margie Grace (4)

adelaparvu.com despre gradina formala cu flori design Margie Grace (6)

7 raspunsuri pentru Minunata gradina formala cu flori in fata casei

 1. Ivan Janeta spune:

  Aici printre floricele as sta si nu m-as plictisi 🙂 sunt tare frumoase.

 2. Catalin ENACHE spune:

  Minunat!

 3. Simona spune:

  Superba gradina!!

 4. […] seama ce impact pot avea decorațiunile textile. Draperiile acelea înflorate parcă sugerează o grădină cu flori la interior; stâlpii din bușteni te duc cu gândul la o cabană de munte, iar piesele de mobilier […]

 5. […] să știi că primula poate fi văzută astăzi atât pe monedele austriecilor cât și în grădinile iubitorilor de plante. Datorită florilor extrem de colorate, primula devine una dintre cele mai […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *