adelaparvu.com despre delMango Villa Estate arhitect Yoka Sara (14)

In Amenajari Gradina, Gradina

Oaza de relaxare dintre ziduri

Ceea ce mi-a plăcut la acest loc este modul de amenajare al grădinii interioare. Foarte ingenioasă mi s-a părut ideea zidurilor, adevărate jardiniere uriașe, care separară zona de vecini și care găzduiesc plante luxuriante ce transformă total percepția asupra construcției trainice. Și mai frumos este că aici pietrele și materialele pentru contrucție au fost în mare parte unele reciclate. Este o vilă dintr-un complex turistic, ridicat în spiritul eco și dedicat pentru relaxare totală. Unde? În fabulosul Bali.

adelaparvu.com despre delMango Villa Estate arhitect Yoka Sara (4)

adelaparvu.com despre delMango Villa Estate arhitect Yoka Sara (13)

Proprietarii acestui minunat loc denumit delMango Villa Estate, ce adăpostește 12 vile individuale, sunt Rommy Tone și Marion Hintermayer. Ei au ales o zonă centrală din Seminyak, unul dintre cele mai luxoase și vibrante orașe de coastă din Bali pentru a creat o adevărată enclavă dedicată simțurilor. S-au străduit mult să obțină ceva cu totul exclusivist, așa că au apelat la renumitul arhitect balinez Yoka Sara și la designerul de interior Nobuyuki Narabayashi, fost director creativ la Super Patato – o inovativă firmă de design japoneză. Rezultatul? Unul spectaculos!

adelaparvu.com despre delMango Villa Estate arhitect Yoka Sara (2)

adelaparvu.com despre delMango Villa Estate arhitect Yoka Sara (14)

S-a conturat un stil neo-balinez, unde formele curbe ale acoperișurilor și zidurilor protejează spațiile ample deschise. Roci vulcanice, pardoseli cu piatră, deck-uri de lemn și piscine individuale pentru fiecare vilă, cu apă proaspătă netratată (deci fără clor) sunt elementele ce vin să sporească confortul și estetica grădinilor luxuriante. Și ce frumos se vede când plantele sunt dispuse la înălțime. Când își ridici privirea, albastrul cerului devine fundalul perfect pentru vegetația bogată și colorată. Ai senzația că ești într-un mediu natural, ca într-un luminiș. Iar atmosfera devine cu totul specială pe timpul nopții. Te interesează să vezi cât te-ar costa să-ți petreci vacanța în acest loc? Vezi aici, s-ar putea să te surprindă prețul accesibil. Dar până atunci, poate te inspsră modul de amenajare al grădinii și ingenioasa idee de garduri zidite ce găzduiesc în miezul lor plante frumoase.

adelaparvu.com despre delMango Villa Estate arhitect Yoka Sara (5)

adelaparvu.com despre delMango Villa Estate arhitect Yoka Sara (1)

adelaparvu.com despre delMango Villa Estate arhitect Yoka Sara (6)

adelaparvu.com despre delMango Villa Estate arhitect Yoka Sara (15)

adelaparvu.com despre delMango Villa Estate arhitect Yoka Sara (7)

adelaparvu.com despre delMango Villa Estate arhitect Yoka Sara (19)

adelaparvu.com despre delMango Villa Estate arhitect Yoka Sara (10)

adelaparvu.com despre delMango Villa Estate arhitect Yoka Sara (17)

adelaparvu.com despre delMango Villa Estate arhitect Yoka Sara (11)

adelaparvu.com despre delMango Villa Estate arhitect Yoka Sara (18)

adelaparvu.com despre delMango Villa Estate arhitect Yoka Sara (16)

adelaparvu.com despre delMango Villa Estate arhitect Yoka Sara (8)

3 raspunsuri pentru Oaza de relaxare dintre ziduri

  1. Ale R. spune:

    Arata genial! 😀

  2. […] colorat, care dă perfect aici. Când stai pe terasă de fapt atenția îți este captată de oaza de verdeață. Și da, aceasta pare mai mare deoarece s-au folosit de plante cățărătoare să mascheze […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *