adelaparvu.com despre casa pe malul lacului Foto Rafal Lipski, Weranda Country (14)

In Case, Design Interior

Cand nu ai bani pentru reamenajare, vopseste totul in aceeasi culoare

Deși mie îmi plac mult culorile, această casă de vacanță, situată pe malul lacului, mi-a atras atenția. De ce? În primul rând pentru că decorul este foarte coerent și într-un stil marin. Dar cel mai mult m-a frapat sfatul designerului care locuiește aici și care spune că atunci când nu ai bani de reamenajare, cel mai simplu este să vopsești totul în aceeași culoare. Ciudat, vorbele ei mi-au amintit că și eu am procedat la fel când am stat într-o locuință închiriată, adică am vopsit mobila în aceeași culoare și am ales pentru toate camerele același tip de mochetă. Sincer, am acționat din instinct, dar nu știam că asta chiar poate fi o rețetă de amenajare. Hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa pe malul lacului Foto Rafal Lipski, Weranda Country (4)

Casa este din lemn și este una de vacanță. Se află în Polonia, în apropiere de Varșovia, într-o zonă populară pentru activități de week-end. Dominica este designer de interior și îi place foarte mult să amenajeze camerele de copii (de altfel se și văd aici câteva fotolii miniaturale). Când a cumpărat casa asta nu avea prea mulți bani la dispoziție pentru reamenajare. O mulțime de lucruri le-a găsit aici (finisaje, bucătăria, bările), dar trebuia să facă cumva pentru ca interiorul să devină unul plăcut și relaxant. Ce a făcut? Toată tâmplăria a vopsit-o în alb. De ce? Pentru că e cea mai ieftină vopsea. Apoi pereții, în zona de zi, acolo unde erau placați cu panouri de gips-carton i-a vopsit într-un crem deschis, care dă foarte bine cu albul lambriurilor, dar se asortează și cu parchetul laminat de nuanță apropiată.

adelaparvu.com despre casa pe malul lacului Foto Rafal Lipski, Weranda Country (7)

După ce suprafețele mari au fost asortate între ele, inclusiv cu tâmplăria ferestrelor și a ușilor, Dominica a trecut la partea de mobilare. Într-o casă de vacanță e clar că lumea vrea să stea tolănită, așa că a instalat două canapele și un fotoliu în living. Le-a făcut huse în același alb și a adăugat culoare cu ajutorul pernelor decorative. Și pentru a închega o legătură între perdelele albastre și restul ambientului a asortat lor și husa fotoliului. Mai departe mobila înaltă, precum dulapul cu rafturi, la fel ca și mobila de bucătărie, aflată la vedere din living, sunt vopsite albe. Totul imaculat, condimentat pe ici pe colo cu piese vechi din lemn închis, care se potrivesc cu soba mică de culoare roșie și cărămida refractară folosită pentru locul de gătit din bucătărie.

adelaparvu.com despre casa pe malul lacului Foto Rafal Lipski, Weranda Country (14)

Locul pentru dormitoare e la etajul mansardat. Și pentru că a aplicat aceeași reteță, a vopsit totul în alb, inclusiv pardoselile. Dominica spune că atunci când alegi o singură culoare e mai ușor să faci și reparațiile și retușurile. Și în mod paradoxal pe o pardoseală deschisă se vede mai puțin praful decât pe una închisă la culoare. Deci a știut ce să aleagă. Iar pentru dormitor a ales atât paturi, cât și canapea extensibilă. Cu cât mai multe locuri cu atât mai bine, că doar nu se știe când vine în vizită vreo rudă sau prieten. Dar și în dormitoare a păstrat paleta cromatică. Cremul aici se regăsește în draperii, iar albastrul în lenjeriile de pat și husa pentru fotoliul miniatural. Un interior revigorant, pastelat și primitor cu mobila frumoasa. Sper că ți-a plăcut și că ai aflat trucuri care să-ți fie de folos.

adelaparvu.com despre casa pe malul lacului Foto Rafal Lipski, Weranda Country (9)

adelaparvu.com despre casa pe malul lacului Foto Rafal Lipski, Weranda Country (10)

adelaparvu.com despre casa pe malul lacului Foto Rafal Lipski, Weranda Country (3)

adelaparvu.com despre casa pe malul lacului Foto Rafal Lipski, Weranda Country (8)

adelaparvu.com despre casa pe malul lacului Foto Rafal Lipski, Weranda Country (11)

adelaparvu.com despre casa pe malul lacului Foto Rafal Lipski, Weranda Country (12)

adelaparvu.com despre casa pe malul lacului Foto Rafal Lipski, Weranda Country (2)

adelaparvu.com despre casa pe malul lacului Foto Rafal Lipski, Weranda Country (13)

adelaparvu.com despre casa pe malul lacului Foto Rafal Lipski, Weranda Country (1)

adelaparvu.com despre casa pe malul lacului Foto Rafal Lipski, Weranda Country (5)

adelaparvu.com despre casa pe malul lacului Foto Rafal Lipski, Weranda Country (6)

Sursa foto Weranda Country

7 raspunsuri pentru Cand nu ai bani pentru reamenajare, vopseste totul in aceeasi culoare

 1. Tudor Harapu spune:

  sau ia-ti un hamac si dormi afara.

 2. Stratulat Annemarie Bianca spune:

  Mie imi plac fotoliile.Mi-as dori si eu unul.

 3. melanj spune:

  desi nu e stilul meu favorit, trebuie sa spun ca imi place tot ce realizati !
  adica VA INTELEG !
  eu eram foarte talentata la desen, asa ca ai mei s-au gandit sa ma faca matematician;
  imi placeau romana si franceza, ai mei m-au trimis la Politehica, si sunt inginera …
  ca idee… pasiunile mele sunt adanc sapate in sufletul meu, de aceea inteleg ca aceste interioare sunt SCRISE, sunt poezie
  ce sa zic, ma bucur ca v-am descoperit!

 4. […] Tema marină se simte din plin la nivelul culorilor și decorațiunilor din baie. Plăci ceramice de acceași dimensiune, dar în culori diferite îmbracă majoritatea pereților, însă cel din dreptul lavoarului este cu faianță patchwork. Și pentru că era mult imprimeu în această zonă, au ales ca mobilierul să fie unul simplu și cu o simplă perdea în partea de jos. Pentru a atenua prezența portprosopului, deasupra wc-ului designerii au ales uși lamelare, care au același model cu radiatorul, adică dungi orizontale (în acord și cu placarea de pe pereți). Cabina de duș are rigolă îngropată, ceea ce permite eliminarea cădiței de duș), de aici și senzația că spațiul este mai mare. […]

 5. Dana spune:

  Buna,
  Am si eu o intrebare: pt a vopsi o mobila din lemn masiv si o mobila din pal cum trebuie pregatite inainte suprafetele? Cea din lemn masiv este lacuita. Cea din pal are niste nervuri fine.
  Mersi,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *