Buchet din colectia de vara Floria

In Design floral, Gradina, Magazine, targuri, expozitii, Romania Mea, Shopping

Ce flori comanda romanii online?

În lista mea de prieteni de pe Facebook am o mulțime de floriști și urmăresc cu mare interest și propunerile florăriilor care au magazine online. Chiar m-am întrebat: oare ce flori comandă conaționalii mei din magazinele online? Nu de alta, dar mie mi-ar fi greu să mă hotărăsc. În plus, eram tare curioasă să aflu ce face un florist care lucrează la o astfel de florărie. Face buchetul imediat după o comandă sau stabilește câteva aranjamente ca model? Și ca să nu rămân fără răspunsuri am întrebat-o pe Andreea Unceanu despre toate acestea. Andreea este director de imagine si design la floria.ro. Ce titulatură interesantă!

Andreea Uceanu director de imagine si design la Floria.ro

Andreea Uceanu director de imagine si design la Floria.ro

Ce am aflat? Că bărbații noștri comandă trandafiri, iar noi femeile comandăm orice altceva în afara de trandafiri 🙂

Dar știi ce? Mai bine vezi interviul de mai jos și vei afla topul celor mai vândute flori, dar și amănunte despre munca unui florist la o florărie online. Cert este că un buchet de flori care-ți ajunge acasă sau la birou te cam înmoaie. Așa că domnilor, dacă vreți să vă împăcați cu iubita, soția, mama, soacra sau vreți să vă consolidați relațiile de afaceri cu partenerii femei, un buchet de flori poate face minuni. Atenție însă! Fără trandafiri 🙂

Ce presupune munca unui designer floral care e în spatele unui magazin online? La Floria.ro, designul de buchete funcționează similar cu designul vestimentar: se stabilesc liniile și tendințele abordate în buchete, floarea vedetă, culorile predominante și prototipurile de buchete ce vor fi prezentate. Acum, de exemplu, pregătim colecția de buchete de toamnă-iarnă care va fi inspirată de viața urbană cotidiană, într-o abordare romantică, visătoare. În iunie am lansat colecția de buchete de vară, în care floarea vedetă este hortensia lime cu roz, pusă în combinații contrastante cu iriși violet, orhidee Vanda, crini galbeni sau lisianthus mov.

Buchet din colectia de vara Floria

Buchet din colectia de vara Floria

Buchetele romatice le depășesc în comenzi pe cele de business? Da, le depășesc detașat! Românii nu au încă, din păcate, obiceiul de a transmite flori frecvent către partenerii de afaceri, sunt mult mai obisnuiți să le ofere celor dragi. Gestul de a transmite flori celor dragi este chiar din ce în ce mai popular, iar cei ce trimit o dată și surprind cu un buchet, cu siguranță vor repeta gestul, pentru că văd efectul, își dau seama de fericirea destinatarilor, si vor să o provoace cât mai des.

Care sunt cele mai cerute flori? Trandafirii, pe locurile 1, 2 și 3 –roșii, albi și roz. Dincolo de trandafiri, în top avem orhidee, cale și iriși.

Buchet din colectia de vara Floria

Buchet din colectia de vara Floria

Care sunt cele mai vândute aranjamente de business? Când vine vorba despre corporate, nu putem defini un buchet vedetă, pentru că toate aranjamentele sunt personalizate în funcție de spațiul de birouri și în general nu realizăm de mai multe ori același buchet, avem abordări diferite ale unor teme, pentru a surprinde constant vizitatorii sau angajații. Ca tendință generală, pentru aranjamentele corporate prezentate în birouri, recepții, săli de așteptare sau restaurante, sunt solicitate cel mai adesea flori exotice, pentru că sunt spectaculoase, atrag atenția și sunt rezistente.

Buchet din colectia de vara Floria

Buchet din colectia de vara Floria

Care sunt cele mai vândute aranjamente romantice? După trei ani de funcționare, putem spune în mod categoric că buchetele de trandafiri sunt cele mai populare. Aici chiar se întâmplă un fenomen interesant. Bărbații trimit iubitelor lor aproape numai trandafiri, fiind o alegere sigură și lipsită de riscuri. Femeile, pe de altă parte, trimit aproape orice floare în afară de trandafiri, semn că îi consideră prea comuni și că la rândul lor și-ar dori să primească alte flori: calele, freziile, orhideele și irișii sunt florile cele mai comandate de către femei.

Minune

adelaparvu.com despre ce flori comanda romanii online

Esti adorabila!

7 raspunsuri pentru Ce flori comanda romanii online?

 1. Catalin ENACHE spune:

  Ahaaaa…. Clar, nu mai trimit trandafiri… :-)))
  Ai vreo sugestie? :p

 2. Tudor Harapu spune:

  Incearca flori din câmp cum ar fi: rusinea (sau cinstea depinde de zonele tarii) fetei ,țâța caprei, spanzul, limba cucului, vitex agnus…..Pe langa ca sunt frumoase si rezistente mai aduc si ele cate o povestioara (daca tipa nu e surda). sau ceva mai rafinat Clitoria ternatea ori Nepeta…..ptr pisicute asta le da gata garantat.

 3. Ivan Janeta spune:

  hihihi ce domni haiosi 🙂 dar aranjamentele sunt superbe

 4. Tudor Harapu spune:

  Auzi jano, tu ori razi de mine??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *