adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(1)

In apartamente, Design Interior

Un apartament mic, dar excelent organizat

Mi-a plăcut soluția de reamenajare a acestei locuințe mici pentru că sunt multe idei care te pot inspira și pe tine. Și mă refer în special la modul de organizare al zonei de zi, care este un spațiu lung și îngust, adică gen vagon. Aici au fost înșiruite bucătăria, sufrageria și livingul într-o ordine logică și eficientă. Da, este frumos și decorul, coerent și unitar cromatic de la o încăpere la alta, dar asta este până la urmă partea ușoară. Mai greu este să poți găsi cea mai bună modalitate să-ți încapă toate lucrurile în casă, mai ales când ai și un copil.

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(1)

Intrarea în locuință se face direct în zona de zi. Practic bucătăria se deschide în stânga, iar în față este fereastra livingului. Lățimea spațiului coincide cu cea a ferestrei, deci loc foarte îngust. Dar aici s-a ajuns după reamenajare. Spațiile de depozitare sunt esențiale. Degeaba ai un living spațios, dacă tu nu ai loc să-ți pui obiectele. Așa că aici pereții ușori din gips-carton au fost repoziționați astfel încât în dormitoare să existe suficient loc în lateralul paturilor pentru dulapuri mari. Practic unul din dormitoare a deveni living, iar spațiul generos al camerei de zi a fost reconfigurat pentru dormitoare. Ca atare, accesul în balcon se face printr-unul din dormitoare. De asemenea, după ușă a fost creat un loc de depozitare, deci imediat la intrarea în casă, ceea ce nu era inițial.

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(2)

Care a fost soluția de ambientare a acestei dificile zone de zi? Reorientarea mobilierului din living, respectiv canapeaua în fața ferestrei. Asta maschează și caloriferul și oferă sufiecient spațiu în fața canapelei. Bucătăria este deschisă, dar doar cât să ofere suficientă lumină naturală, care provine de la fereastra generoasă din capătul opus. În rest, mobilierul este excelent grupat, inclusiv pentru a crea delimitarea față de living. Corpul de mobilier, ce separă zonele, include spații de depozitare și cuptorul cu microunde. Între bucătărie și living se află sufrageria, excelent poziționată.

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(4)

Acum, în privința decorului unui spațiu lung și îngust, tip vagon, exemplu de față este unul foarte reușit. Când ai un astfel de spațiu, secretul e este să creezi un joc de zone verticale care să-l împartă. Uite, fâșia de cărămidă este perfectă aici. Creată fix în fața intrării în dormitor, deci se creează iluzia unui spațiu separat. De partea opusă, mai există și un tablou colorat, care atrage atenția, deci nu este în niciun fel deranjant că totul e dispus în stil vagon. Apoi, corpul de bucătărie dinspre living are spatele colorat, deci o altă zonă care distrage atenția de la lungime. Dacă ar fi fost tot alb, ca mobila de bucătărie din fundal, percepția asupra spațiului ar fi fost alta, una care ar fi incomodat. Contează și prezența covorului din living și culoarea canapelei, tocmai pentru aceste separări care taie verticala.

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(6)

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(5)

Mai departe, dormitoarele sunt reușit amenajate. Deși e mai important să ai culoarea în fața ochilor, aici zona tăbliei patului a fost zugrăvită într-o nuanță asortată movului prezent și în camera de zi. De ce? Pentru că într-o locuință nu stai cu ușile închise, și atunci dacă ești în sufragerie, îți va fi plăcută vederii culoarea din dormitor. La fel, din dormitoare se vede zidul de cărămidă din camera de zi, deci decorul este gândit în ansamblul locuinței, nu doar pentru fiecare cameră în parte. Ăsta e un secret al designerilor de interior, de aceea locuințele amenajate de ei sunt speciale.

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(7)

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(3)

Este important ca într-o locuință mică să aplici aceeași paletă de culoare și să folosești aceleași finisaje. Uite, pardoseala este îmbrăcată peste tot în aceeași nuanță, pereții sunt albi, alternați cu zone de nuanțe de lavandă. Este ideal să procedezi așa, să folosești aceeași culoare, dar nuanțe diferite. Asta nici nu plictisește, conferă personalitate fiecărei camere, dar locuința ta va părea mai spațioasă și mai coerentă. Când finisajele sunt unitare, te poți juca mai ușor și mai liber cu decorațiunile. Costă și mai puțin, le schimbi mai repede când te plictisești de ele și îți tranformă rapid imaginea încăperilor. Sper că ți-a plăcut și că ai găsit ideile potrivite pentru casa ta.

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(8)

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(11)

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(10)

adelaparvu.com despre living in stil vagon Foto Micasa(9)

Sursa foto Micasa

10 raspunsuri pentru Un apartament mic, dar excelent organizat

 1. 10+ au facut minuni cu spatiul!

 2. Catalin ENACHE spune:

  Surprinzator! Ghivece cu flori nu au? 😛

 3. Tudor Harapu spune:

  Vrem un articol si cu locuinta ta…..aia de vara macar!

 4. […] se vadă peisajul și să fie foarte luminos totul. Asta cu atât mai mult cu cât casa era inițial în stil vagon, deci, după dărâmarea pereților a rezultat un spațiu lung, de formă dreptunghiulară. Acum, a […]

 5. jeni ungureanu spune:

  de 2 luni intru zilnic sa vad ce-ai mai postat !!
  eu am amenajat recent un apt de doua camere predominant culoare nuc.
  usi, parchet, mobilier…
  pereti crem.
  ce mai pun??
  cu siguranta nu sunt cel mai bun „designer”….
  dc ai un sfat, iti multumesc anticipat !!!
  jeni

 6. […] înalte a oferit cadrul perfect de personalizare cu picturi și cu textile bogat imprimate. Pentru locuințe mai mici sau de bloc ideile care te-ar putea inspira de aici ar fi cele cu mobilierul fix, cum e canapeaua din fața […]

 7. […] dintre camere pentru că inițial se putea accende în fiecare separat doar din exterior. Acum locuința este de tip vagon, dar fiecare încăpere are și acces către […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *