adelaparvu.com despre gradina in panta peisagist George Sidoreac (11)

In Amenajari Gradina, Gradina, Oameni talentati, Peisagisti si horticultori, Romania Mea

Gradina in panta frumos amenajata de peisagistul George Sidoreac

La un moment dat mi-a scris Doru, unul dintre cititorii blogului, că-și dorește idei pentru o grădină în pantă. Exemplul de față i-ar fi prins tare bine, mai ales că e o grădină amenajată la noi în țară. Și este minunată! Munca depusă aici, dovedește ce mult contează să apelezi la un peisagist, cum este George Sidoreac. Chiar dacă nu ai bani și pentru execuție, merită să aloci un buget măcar pentru proiect. Nici nu-ți poți imagina ce soluții îți propune un specialist, care vede grădina nu doar ca pe un loc fix, ci ca pe un adevărat organism care se dezvoltă în timp. Un peisagist, cu fiecare plantă pe care o poziționează în plan, are în minte modul cum va evolua ea în ani și ani de zile și cum va arăta grădina în toate cele patru anotimpuri.

adelaparvu.com despre gradina in panta peisagist George Sidoreac (2)

Uite, știi că ți-am prezentat grătarul construit ca o bucătărie de vară, Bucătăria lui Liviu. Ei bine, de această dată vei vedea și grădina. Și o să-ți dai seama de ce am spus că e frumoasă pentru că ai imaginile de la început. Aici era era doar un dâmb de pământ. Peisagistul George Sidoreac a conceput și planificat totul și, împreună cu echipa lui, a reușit să transforme un teren în pantă într-o grădină frumoasă și funcțională. Dincolo de plante și flori, într-o grădină sunt importante aspectele tehnice – stabilitatea terenului, a solului, surse de apă, drenajul apei, irigarea, iluminatul, alei de circulație, construcțiile din ansamblul grădinii (terasă, pisicină, fântănă, foișor, grătar,loc de joacăpentru copii, locul câinilor etc.).

adelaparvu.com despre gradina in panta peisagist George Sidoreac (11)

Fără rezolvarea acestelor chestiuni funcționale, o grădină este greu de întreținut. Tot ce înseamnă dotări și construcții, presupune lucrări de șantier, deci trebuie să se sape în teren. Or dacă nu le faci din start, tot ce ai pus ulterior, trebuie dezrădăcinat și apoi replantat. Deci, timp, energie și bani în plus. De aceea e bine să ai un specialist lângă tine, el nu doar că știe din experiență care este ordinea activităților de amenajare a unui spațiu verde, dar știe și ce presupun acestea și ce materiale e bine să achiziționezi.

adelaparvu.com despre gradina in panta peisagist George Sidoreac (13)

În cazul de față mi-a plăcut foarte mult faptul că soluția tehnică este rezolvată frumos din punct de vedere estetic. Materialele folosite sunt și naturale. Terasarea grădinii a domolit panta terenului și a permis configurarea unor alei de circulație care să nu obosească. Asta e foarte important, să-ți facă plăcere să te plimbi prin grădina ta, dar fără să te împiedici sau să urci scări care să-ți taie respirația, maia les când e vorba despre o grădină în pantă. Folosirea buștenilor de lemn pentru întărirea teraselor este excelentă. Aici se încadrează perfect cu peisajul rustic al zonei, dar și cu arhitectura contemporană a casei, unde fațadele sunt finisate cu piatră și au la vedere elemente din lemn.

adelaparvu.com despre gradina in panta peisagist George Sidoreac (6)

Aleile sunt și ele frumos create, astfel încât să ajungi repede unde ai nevoie la diferite funcțiuni din grădină, dar și să te poți plimba, adică să ai suficient traseu astfel încât să simți că ai parcurs o grădină mare. Îmi place foarte mult cum e dispusă și vegetația. De fiecare dată când te uiți la grădina asta, ea o vezi altfel din unghiuri diferite. Din interiorul casei, ea se pierde în peisaj, dinspre foișor și piscină vezi vegetație abundentă, grație jocului în terase al terenului și dispunerii ingenioase a plantelor, dinspre malul lacului întrevezi o proprietate cu un gard rustic. Ce mai? O grădină minunată! Mă bucur că există așa ceva la noi! Felicitări proprietarului și peisagistului George Sidoreac pentru această superbă amenajare! Uite AICI, poți vedea toate etapele acestei grădini și cum arată ea primăvara și toamna. Asta te va lămuri și mai mult despre ce înseamnă munca unui peisagist.

adelaparvu.com despre gradina in panta peisagist George Sidoreac (12)

adelaparvu.com despre gradina in panta peisagist George Sidoreac (5)

adelaparvu.com despre gradina in panta peisagist George Sidoreac (3)

adelaparvu.com despre gradina in panta peisagist George Sidoreac (4)

adelaparvu.com despre gradina in panta peisagist George Sidoreac (10)

adelaparvu.com despre gradina in panta peisagist George Sidoreac (8)

adelaparvu.com despre gradina in panta peisagist George Sidoreac (7)

adelaparvu.com despre gradina in panta peisagist George Sidoreac (9)

adelaparvu.com despre gradina in panta peisagist George Sidoreac (1)

9 raspunsuri pentru Gradina in panta frumos amenajata de peisagistul George Sidoreac

  1. Doru spune:

    Intradevar superba amenajare

  2. Armando spune:

    Foarte frumos

  3. Laura spune:

    Unde pot gasi un contact pentru George Sidoreac. Linkul din articol duce catre un site gol. Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *