adelaparvu.com despre locuinta mica cu bucatarie deschisa designer Paloma Pacheco Foto Micasa (3)

In apartamente, Design Interior

Un apartament mic, de doua camere, cu bucatarie deschisa spre living

De multe, la bloc, o soluție bună pentru mai mult spațiu pare a fi bucătăria deschisă către living. Asta înseamnă renunțarea la pereți și degajarea locuinței. Dar e ciudat că atunci când ai un spațiu generos, fără separări, te trezești cu mai multe ferestre și puțin loc pe lângă pereți. Deci, cum să așezi mobila? Secretul este să privești mobilierul ca pe o modalitate de delimitarea a zonelor, nu doar ca spațiu de depozitare sau ședere. În acel moment, organizarea devine mai clară. Uite, aici, în acest apartament cum intri în casă, holul de la intrare este sugerat de o mobilă joasă, o bibliotecă ce are în capăt locul de luat masa din bucătărie. Cuierul e imediat în spatele ușii.

adelaparvu.com despre locuinta mica cu bucatarie deschisa designer Paloma Pacheco Foto Micasa (1)

Dar pentru haine, locul nu este doar în spatele ușii. Cum intri în living, dai peste dulapul mare de haine, pus față-n față cu canapeaua. Locul de ședere din living este frumos rezolvat. Totul este pe fundalul albului imaculat ce amplifică lumina naturală, dar aici decorațiunile colorate vin să tonifice zona, dar și să o separe vizual de bucătărie și hol. Și orice mic loc disponibil este folosit pentru depozitare. Uite, aici e un mic dulăpior lipit de canapea și orientat către bucătărie, dar foarte încăpător, iar o măsuță, de cealaltă parte a canapelei, asigură loc pentru plante. De remarcat numărul mare de corpuri de iluminat. Acestea sunt foarte importante în a asigura lumina în diferite zone ale case, în funcție de activități.

adelaparvu.com despre locuinta mica cu bucatarie deschisa designer Paloma Pacheco Foto Micasa (2)

Opus canapelei, a fost gândit un loc de birou și un dressing generos. Pentru a nu sufoca imaginea micului apartament, dressingul a fost făcut în aceeași nuanță cu pereții, adică tot alb. Fără niciun fel de model pe suprafața fețelor lui, dulapul e la fix așezat cum intri în casă. E locul perfect și pentru haine și pentru încălțăminte, care nu rămâne la vedere și, ca atare, aspectul casei este mereu ordonat. Biroul este minimal, dar suficient pentru lucrul la calculator. E clar că locuința aparține unui cuplu tânăr. Dacă ar fi avut copii, un astfel de birou ar fi fost insuficient.

adelaparvu.com despre locuinta mica cu bucatarie deschisa designer Paloma Pacheco Foto Micasa (3)

adelaparvu.com despre locuinta mica cu bucatarie deschisa designer Paloma Pacheco Foto Micasa (4)

În bucătărie pardoseala diferă de cea din living, dar gresia a fost aleasă în nuanță apropiată de cea a parchetului. Mobila a fost păstrată tot albă, cu atât mai mult cu cât e la vedere de peste tot din living. Și pentru asta designerul a ales o hotă specială, care seamănă cu un corp de iluminat. Și aici se remarcă corpurile suspendate, care asigură suficientă lumină pe timp de noapte.

adelaparvu.com despre locuinta mica cu bucatarie deschisa designer Paloma Pacheco Foto Micasa (5)

Pentru un aspect imaculat, electrocasnicele mari sunt încorporate într-un ansamblu generos de mobilier. Cuptorul se află la nivelul trunchiului, deci mai ușor de folosit, la îndemână, de partea cealaltă a plitei și locului unde e chiuveta. Tot la bucătărie se află și locul mașinii de spălat, dar bine poziționată, astfel încât nu deranjează vizual, dar accesul la ea se face ușor, fiind suficient loc de manevră în zonă.

adelaparvu.com despre locuinta mica cu bucatarie deschisa designer Paloma Pacheco Foto Micasa (6)

E foarte interesantă soluția aleasă pentru plită și chiuvetă. Frontul de lucru este în spatele bibliotecii joase de la intrarea în apartament și are în capăt, către living o masă gen bar. Ca atare, acest blat este lung și îngust și pe el nu ar fi fost potrivită o plită clasică. Așa că a fost ales un model adaptat formei disponibile, respectiv o plită îngustă cu trei ochiuri. În continuarea ei se află o mică chiuvetă. Dar și sub frontul de lucru există spațiu de depozitare, deci orice loc este folosit la maximum, pentru că într-o locuință cu bucătărie deschisă totul e la vedere, așa că ai nevoie de dulapuri și setare unde să-ți pui lucrurile.

adelaparvu.com despre locuinta mica cu bucatarie deschisa designer Paloma Pacheco Foto Micasa (7)

adelaparvu.com despre locuinta mica cu bucatarie deschisa designer Paloma Pacheco Foto Micasa (8)

Dormitorul este mic, exact cât să încapă patul. Dar și aici noptierele au un sistem modern, cu o poliță culisantă pentru a asigura mai mult loc de depozitare. Și când ai un spațiu mic te ferești de lămpi cu picior sau lămpi de masă. Ce alegi? Evident corpuri de iluminat suspendate. Și dacă optezi pentru modele inedite și aspectul camerei tale se schimbă. Dormitorul nu e cu nimic special, dar dacă te uiți la accesoriile textile și lămpile suspendate, îți dai seama că e altfel, mult mai plăcut.

adelaparvu.com despre locuinta mica cu bucatarie deschisa designer Paloma Pacheco Foto Micasa (9)

adelaparvu.com despre locuinta mica cu bucatarie deschisa designer Paloma Pacheco Foto Micasa (10)

Baia a fost debarasată de cadă și reconfigurată. Mobilierul a fost creat pe comandă astfel încât să separe zona de duș și de înfrumusețare, față de locul de wc. E interesant cum a fost așezată mobila aici pentru că, de regulă, nu te gândești să o pui fix în fața dușului (adică în fața fostei căzi de baie). Dar uite, cu un panou de duș bine ales, poți separa dușul de locul lavoarului, ai și suficient spațiu de acces la duș, iar baia ta poate arăta diferit. Mai câștigi loc de depozitare.

adelaparvu.com despre locuinta mica cu bucatarie deschisa designer Paloma Pacheco Foto Micasa (11)

Și peste tot, în camere, e aceeași combinație de finisaje – lemn (sau gresie care imită textura lemnului) și pereți albi. Și ușile interioare sunt albe, la fel ca tâmplăria. Deci, când suprafețele mari sunt unitare și deschise, gândește-te la mobilă ca la prelungirea cromatică a acestor finisaje. Luminos, bine organizat, apartamentul acesta, al cărui proiect este semnat de designerul Paloma Pacheco, chiar e o inspirație bună pentru locuințele noastre mici.

adelaparvu.com despre locuinta mica cu bucatarie deschisa designer Paloma Pacheco Foto Micasa (12)

Designer Paloma Pacheco, Foto Micasa

3 raspunsuri pentru Un apartament mic, de doua camere, cu bucatarie deschisa spre living

  1. […] de amenajare? Unul eclectic în care piese moderne și contemporane de design sunt alăturate unora clasice. Ai crede că astfel de case există în România? Îți spun eu că există Vezi și site-ul […]

  2. […] este parțial deschisă. Noi românii avem problema asta cu gătitul, tot timpul ne e frică de bucătării complet deschise din cauza aburului de la mâncare ce s-ar simți în toată casa. Dar adevărul este că aromele […]

  3. […] este parțial deschisă. Noi românii avem problema asta cu gătitul, tot timpul ne e frică de bucătării complet deschise din cauza aburului de la mâncare ce s-ar simți în toată casa. Dar adevărul este că aromele […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *