adelaparvu.com despre 10 idei pentru biroul sau atelierul de acasa (8)

In Idei pentru acasa

10 idei pentru biroul sau atelierul de acasa

Am văzut multe soluții frumoase pentru amenajare biroului de acasă, dar am selectat cele mai deosebite idei pentru tine. Cu ocazia asta am găsit ambientul pe care mi-l imaginam pentru biroul, atelierul meu. Da, pentru că unii au birou acasă pentru a lucra la laptop, alții au de fapt un atelier, unde folosesc și laptopul, dar mai au nevoie și de vreo mașină de cusut, loc de desenat, pictat, bricolat etc. Uite, ai amenajările mai jos și îți spun pentru fiecare ce are deosebit. Poate așa îți vine și ție inspirația pentru a-ți crea acasă locul de birou pentru tine, partenerul tău sau pentru copii tăi, de ce nu? Încep cu încăperea preferată mie. Ce are special? Luminozitatea, finisajele deschise și mobilierul de calitate. Nu mai spun de perdea care colorează totul într-un mod superb!

adelaparvu.com despre 10 idei pentru biroul sau atelierul de acasa (8)

Când nu ai o cameră specială pentru birou, poți să integrezi acest loc în ansamblul livingului. Îmi place mult propunerea de față pentru că nu-ți dai seama din prima că e un loc de lucru. Este excelent armonizat prin culoare, decorațiuni și mobilierul simplu.

adelaparvu.com despre 10 idei pentru biroul sau atelierul de acasa (5)

Ai parte de o locuință cu o configurație mai ciudată? Ei bine, poți amenaja biroul de acasă într-un hol luminos sau poți sacrifica o parte dintr-o cameră mai spațioasă pentru a separa locul de birou cu un dulap generos. Și pentru că tot e acasă la tine, merge și un covor, nu?

adelaparvu.com despre 10 idei pentru biroul sau atelierul de acasa (9)

Un spațiu mic, dar cine spune că nu-l poți transforma în refugiul tău creativ. E cămăruța aia unde ai închis ușa ca să-ți poți vedea de treabă. Ești acasă, dar nu pentru oricine :), și ca să te simți confortabil, o banchetă nu strică 🙂 Ai și spațiu extra de depozitare, dar și un loc unde să citești sau să meditezi la cea ai de făcut.

adelaparvu.com despre 10 idei pentru biroul sau atelierul de acasa (4)

Tot la categoria spații mici, poți avea locul de birou într-o nișă configurată în living sau în dormitor. Și ca să nu arate aiurea și să nu trebuiască să-ți strângi lucrurile, montezi o ușă glisantă și acoperi totul la nevoie 🙂 O culoare tonică te energizează chiar dacă stai în pijama, iar rafturile și organizarea depind de preferințele tale, dar sunt binevenite ordonate pe verticală, mai ales într-un spațiu mic.

adelaparvu.com despre 10 idei pentru biroul sau atelierul de acasa (6)

Poți improviza locul de studiu într-un dulap, mai ales dacă-ți place stilul shabby chic, provensal sau tradițional. Așa maschezi tehnologia 🙂 și nu îți strici decorul. Aici e o variantă foarte simpatică pentru cineva care lucrează exclusiv la calculator. Dacă ai de scris de mână, nu prea ai cum să te bazezi pe o soluție ca asta, decât dacă-ți face vreun designer mobilierul.

adelaparvu.com despre 10 idei pentru biroul sau atelierul de acasa (2)

Mi-a plăcut soluția asta de birou pentru că e total atipică. Nu m-aș fi gândit la locul ăsta ca la un o etajeră suspendată și cu oglindă pe fața internă. Dar e un model interesant și cu siguranță pe placul adolescenților, în special a băieților.

adelaparvu.com despre 10 idei pentru biroul sau atelierul de acasa (1)

Asta e o varianta elegantă a unui birou acasă amenajat într-un spațiu mic. Totul excelent organizat și frumos armonizat, iar locurile de depozitare sunt generoase! Așa ceva poți avea și la vedere în living pentru că nu deranjează cu nimic, numai să fii o persoană ordonată.

adelaparvu.com despre 10 idei pentru biroul sau atelierul de acasa (3)

Dacă ești printre norocoșii unei case cu panoramă superbă, sfatul meu este să nu aglomerezi camera cu mobilier și cărți. Le poți avea, dar așează-le sub ferestre ca să te bucuri și să te inspiri din minunăția de peisaj. Iar masa de birou neapărat orientată către ferestre, ar fi păcat să stai cu spatele la așa ceva, nu?

adelaparvu.com despre 10 idei pentru biroul sau atelierul de acasa (10)

Simplu, ordonat și plăcut – așa este biroul acesta. Practic mobilierul e o nimica toată, câteva blaturi puse pe console, un scaun vechi și un roll box ieftin, dar dacă ai unde să-ți pui lucrurile și știi să le organizezi, arată excelent și în living sau în dormitor.

adelaparvu.com despre 10 idei pentru biroul sau atelierul de acasa (7)

4 raspunsuri pentru 10 idei pentru biroul sau atelierul de acasa

  1. floridelotus spune:

    superb totul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *