adelaparvu.com despre locuinta in stil urban designer Simona Bonea (1)

In apartamente, Design Interior, Designeri si Arhitecti, Romania Mea

Locuinta in stil urban amenajata de designerul Simona Bonea

Dacă-ți plac călătoriile și iubești orașul New York se prea poate să-ți placă și stilul urban. Designerul Simona Bonea a primit o temă similară de amenajare. Este vorba despre o locuință de 155 de metri pătrați din București, al cărei proprietar și-a dorit evocarea orașului care nu doarme niciodată și prin ambientarea interioară. Mai suplinește el cu muzică, filme și evident călătorii dese peste ocean. Designerul a găsit în stilul urban nonconformist expresia perfectă pentru pasiunile proprietarului. După ce i-a prezentat propunerile de amenajare, de care proprietarul a fost încântat, s-a apucat de treabă împreună cu echipa ei.

adelaparvu.com despre locuinta in stil urban designer Simona Bonea (6)

Contează mult ca relația dintre designer și client să fie una de compatibilitate. E ca în orice parteneriat, dacă nu faci chimie bună, n-are cum să iasă treaba. Dar aici lucrurile au mers ca pe roate. Simona Bonea a introdus în amenajare elemente urbane, care vorbesc despre New York – grafitti, cărămida aparentă, mobilier și scară interioară cu aspect industrial, prezența reclamelor (frigiderul Red Bull). Pe lângă graffiti-ul din bucătăria deschisă, a fost realizată o pictură murală în alb și negru și un fototapet de la Biokarpet în casa scărilor.

adelaparvu.com despre locuinta in stil urban designer Simona Bonea (2)

Mobila de bucătărie este funcțională, iar fețele dulapurilor includ și o nuanță plăcută de mov. În locul faianței s-a optat pentru placarea cu sticlă, ceea ce accentuează stilul urban prin tonul de gri, ce se regăsește și la nivelul pardoselii. Plus că acest gri rimează excelent cu electrocasnicele Franke din inox. Mânerele simple, dar mari, imprimă mobilierului un caracter industrial, specific stilul de ambientare ales.

adelaparvu.com despre locuinta in stil urban designer Simona Bonea (1)

În living, canapeaua generoasă cu tapițerie multicoloră este de la BoConcept se potrivește de minune aici. Aduce culoare între-un spațiu dominat de finisajele cu aspect urban, cum e cărămida aparentă prelucrată manual și pardoseala mată, cu aspect vintage. Măsuța și mobila de bar sunt concepute de către designer și executate într-un atelier specializat pentru a obține un aspect  industrial. Corpurile de iluminat de la City Line (Sos. Mihai Bravu nr. 6, București), la fel ca și decorațiunile de la Kare vin să completeze interiorul, care s-a dorit cât mai masculin cu putință. Aparatura audio-video se integrează perfect în zona de zi, îți și închipui aici petreceri, că loc e destul. Stilul acesta se potrivește de minune și pentru camerele adolescenților și studenților. Dacă ai băieți, e foarte posibil ca acest gen de amenajare să le placă, gen :). Uite, aici ai site-ul designerului avantgardesign.ro, unde găsești mai multe idei și locuințe ce-i poartă semnătura.

adelaparvu.com despre locuinta in stil urban designer Simona Bonea (3)

adelaparvu.com despre locuinta in stil urban designer Simona Bonea (5)

adelaparvu.com despre locuinta in stil urban designer Simona Bonea (4)

adelaparvu.com despre locuinta in stil urban designer Simona Bonea (7)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *