adelaparvu.com despre Dizainar la BIFE SIM 2013 (8)

In Designeri si Arhitecti, Mobila, Romania Mea, Shopping

Dizainăr creații de design 100% românești

Și acum am urme de rumeguș prin casă. De ce? De la vizita mea în standul Dizainăr. Rumegușul acela, o idee excelentă și o amenajare atipică pentru un stand expozițional, te transpune într-o stare de joacă și de muncă. Parcă îți vine să bricolezi și tu ceva. Și știi ce e ciudat? Că în timp ce stăteam de vorbă cu Gabriela Tîrlie și nu mai știam încotro să mă uit și ce să mai fotografiez pentru tine, o familie a trecut pe acolo. Puștiul de vreo 5-6 anișori a dat năvală cu bucurie în stand, a răscolit rumegușul, a făcut două piruete și ar fi vrut să aterizeze în fotoliul puf cu roți. Doar amenințarea mamei l-a oprit. Dar exact starea asta ți-o imprimă obiectele create de designerii noștri. E un soi de entuziasm care te cuprinde când vezi piesele acestea, majoritatea lucrate manual și finisate cu atenție. Sunt de-ale noastre și n-ai cum să nu te simți bine în preajma lor.

adelaparvu.com despre Dizainar la BIFE SIM 2013 (1)

Au făcut senzație la târgul de la Milano, unde oamenii din întreaga lume au admirat piesele Made in Romania. Mulți dintre străini au întrebat stupefiați – chiar există designeri la noi în țară? Sau în România se face design? Da, există designeri, frate și da, există și școli de design. Și da, tinerii noștri fac lucruri extraordinare! Uite-le aici! Așa că nu rata nicio ocazie să te lauzi cu ai noștri pentru că e ca și cum te-ai lăuda pe tine. Noi, românii, suntem creativi, ingenioși și găsim soluții pentru orice. Ei bine, designerii români înglobează toate aceste calități în obiectele pe care le creează. La Dizainăr în spatele fiecărui obiect este numele unui tânăr sau al unei tinere. Dizainăr este o platformă care-i adună la un loc pe cei mai vocali și talentați dintre designerii noștri.

adelaparvu.com despre Dizainar la BIFE SIM 2013 (4)

Mâine, sâmbătă 21 septembrie, e ultima zi a târgului BIFE SIM 2013. Merită să mergi în standul Dizainăr și să vezi obiectele. Merită să cari după tine acasă puțin din rumegușul acela, dar mai mult, să cumperi una din piesele create de români talentați. Sunt faine, sunt grozave, sunt de-ale noastre. Se potrivesc oriunde în locuințele noastre, fie că alegi un taburete din lemn, fie o perdea cusută de mână, fie o familie de corpuri de iluminat. Și asta ar însemna mai mult decât să achiziționezi ceva cu totul original pentru casa ta, înseamnă să încurajezi creativitatea românească. În plus, ai marele avantaj că piesele tale sunt unicate. Lipsa de tehnologie îi obligă pe designerii români să creeze serii foarte mici. Deci, e clar că valoarea acestor obiecte va crește în timp. Până ajungi la târg intră pe site-ul dizainar.ro și vezi și prețurile obiectelor. Multe sunt chiar accesibile!

adelaparvu.com despre Dizainar la BIFE SIM 2013 (7)

adelaparvu.com despre Dizainar la BIFE SIM 2013 (6)

adelaparvu.com despre Dizainar la BIFE SIM 2013 (2)

adelaparvu.com despre Dizainar la BIFE SIM 2013 (3)

adelaparvu.com despre Dizainar la BIFE SIM 2013 (5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *