adelaparvu.com despre casa Designer Jane Snyder, Foto Jim Bartsch (5)

In Case, Design Interior

Rustic si clasic in aceeasi casa? Da, si arata grozav!

Designerii și sociologii sunt de acord că în perioadele de recesiune, cele mai căutate sunt lucrurile rustice și clasice. De ce? Pentru că ele vorbesc despre timpuri cunoscute, sugerează siguranță și protecție. Practic, știi de unde să le iei, ce materiale sunt, cum sunt, care e povestea lor. Asta în opoziție cu ceea ce este contemporan ca design, ca tehnologie, ca inovație. Tot ce se face acum e extraordinar, dar nu are firesc nicio istorie, deci sunt puțini care se aventurează ca să experimenteze. Așadar, dacă ar fi să-ți faci o casă, cum ți-ai amenaja-o? Proprietarii de față au știut răspunsul: și-au dorit-o cu aerul din vacanțele din Italia și cu mobila clasică pe care o aveau deja.

adelaparvu.com despre casa Designer Jane Snyder, Foto Jim Bartsch (9)

Casa de față este în Santa Barbara și este decorată de designerul Jane Snyder. Ceea ce îmi place la decorul interior este combinația reușită dintre clasic și rustic. Practic, la nivelul construcției finisajele sunt piatră și lemn, ambele materiale tipice celor două stiluri. Dar modul de prelucrare și montaj face diferența majoră. Aici s-a mers pe finisajele lejere ale stilului rustic, dar organizate frumos, simetric, adică tipic formalismului clasic. În rest, mobila este clasică, dar la nivelul tapițeriilor imprimeurile au fost frumos combinate. Uite, spre exemplu în living ai taburete cu material în dungi (aproape marinărești) alături de textile bogat ornamentate, simple și din piele.

adelaparvu.com despre casa Designer Jane Snyder, Foto Jim Bartsch (1)

Vezi? Varietatea face ca totul să pară sofisticat și plin de bogăție, dar dacă analizezi în amănunțime, vei vedea că nu e greu de obținut. Nimic nu pare monoton. De ce? Pentru că nu sunt seturi – canapeaua cu fotoliile nu sunt la fel și mă refer la tapițerie. Pot avea aceeași formă, dar uite că au huse diferite și arată grozav. Și în sufragerie este aceeași poveste cu scaunele la fel, dar îmbrăcate diferit. La așa ceva e bun un designer, cum e Irina Neacșu, care creează adevărate piese de design numai din tapițerii spectaculoase. Oricum, ideea este următoarea: vrei să combini lejeritatea rusticului cu eleganța clasicului? Folosește finisaje rustice, dar montează-le ordonat, alege mobila clasică, dar îmbrac-o mai puțin sobru și cu materiale mai puțin pretențioase, alege corpuri de iluminat elegante, dar obiecte decorative ca de artizanat. Sper să te inspire și pe tine casa aceasta!

adelaparvu.com despre casa Designer Jane Snyder, Foto Jim Bartsch (5)

adelaparvu.com despre casa Designer Jane Snyder, Foto Jim Bartsch (4)

adelaparvu.com despre casa Designer Jane Snyder, Foto Jim Bartsch (3)

adelaparvu.com despre casa Designer Jane Snyder, Foto Jim Bartsch (2)

adelaparvu.com despre casa Designer Jane Snyder, Foto Jim Bartsch (7)

adelaparvu.com despre casa Designer Jane Snyder, Foto Jim Bartsch (6)

adelaparvu.com despre casa Designer Jane Snyder, Foto Jim Bartsch (8)

Design: Jane Snyder, Constructor: Giffin & Crane, Foto: Jim Bartsch.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *