Cum ai amenaja un apartament dintr-o clădire veche, unde ai avea, spre exemplu, niște coloane în zona de zi? Ei bine, tentația ar fi să te gândești la ceva clasic, dar dacă stilul acesta nu te coafează, ai aici în amenajarea de față un exemplu reușit prin care vechiul și noul pot conviețui într-un mod original. Este foarte în trend modul acesta de ambientare, unul eclectic și cosmopolit. Până la urmă, elemente clasice pot deveni contrastul perfect pentru un interior cald, colorat și plin de idei creative, ideal pentru viața de familie. Pentru că atunci când ai copii, să fim serioși, stilul clasic nu se potrivește. N-ai vrea să ai dureri de cap că ți s-a spart vitrina sau că sunt urme de mâini pe mobilă, ori că prețioasele covoare, tapițerii și draperii sunt terfelite de juniori.
Locuința de față are în total 150 de metri pătrați și se află într-o clădire de secol XIX din Barcelona. Proprietarii au doi copii și când au văzut casa au intuit că ea poate fi exact ceea ce căutau. Dar ce-și doreau mai exact? Un living foarte spațios unde toată familia să aibă loc și să stea împreună, chiar dacă au preocupări diferite. Locuința a suferit modificări, inițial fiecare încăpere fiind separată, dar cu ajutorul arhitecților au obținut o organizare interioară excelentă. Uite, ai și planul mai jos, la final, poate îți prinde bine, nu se știe niciodată.
Proprietarii sunt designeri vestimentari, având propria lor firmă de haine Alsolete, dar și-au folosit talentul creativ pentru decorul casei. Podeaua aici era într-o stare jalnică, dar au schimbat-o cu parchet din stejar, ceea ce conferă o atmosferă caldă și plăcută. Și pentru că aveau deja mobilier cu multe piese disparate și diferite s-au gândit să lase pereții albi. Iar combinația de piese de mobilier și decorațiuni de la cele rustice, din magazinele de antichități și până la piese de design arată foarte tare.
Totul este original în acest decor, e stilul inimitabil al unei familii care și-a pus amprenta asupra interiorului. Îmi plac mult ideile practice, cum ar fi bucătărie deschisă și simplu ambientată, cuierul din dormitor și tăblia patului care e de fapt o ușă veche. Nu mai spun de fotoliile vechi anii 50-60 recondiționate cu tapițerie nouă, în culori vesele. Îmi mai plac și delicatele galerii din metal pentru perdele, care merg de minune cu arhitectura veche a casei, dar și cu piesele de mobilă moderne. Recunosc, ăsta e un stil de amenajare creativ care-mi place mult. Cam așa arată și locuința mea :).
Sursa foto: Micasa
Like
Adela, ador tablia patului realizata din usi! Este o idee geniala!
Da, chiar e o idee frumoasa. Si mie mi-a placut Madalina! O poti aplica si la chalet 😉