adelaparvu.com despre Casa de Cocinas design House and House Architectes (4)

In Case, Design Interior

Explozie de culoare la interior si in gradina. O casa pe sufletul meu!

Când am văzut casa asta parcă mi-am văzut visul materializat. Culori minunate, dar ce bine sunt combinate! Și piesele de mobilier atât de diferite, dar excelent alăturate. Și lucrări de artă și de artizanat prezente. Ce mai? Arată absolut spectaculos! Cuplul de arhitecți de la House + House care a gândit casa asta semnează cărți de arhitectură. Au călătorit mult prin toată lumea și se pare că s-au îmbibat de toate ideile frumoase. Ceea ce mi-a plăcut foarte mult la locuința de față este modul în care sunt folosite culorile, inclusiv atunci când e vorba despre beton și ciment, și ele colorate.

adelaparvu.com despre Casa de Cocinas design House and House Architectes (4)

Steven and Cathi House

Steven and Cathi House

Partea interesantă este că această casă este de fapt o renovare de amploare. Arhitecții Steven și Cathi House au conceput din trei clădiri aflate pe aceeași proprietate, un singur complex închegat, adică o casă cu o suprafață de circa 235 metri pătrați. Inițial aici erau anexe și o ruină de casă mică. Dar uite ce frumos le-au legat. Iar curtea interioară este și ea demențial amenajată. Da, este o casă mexicană, de aici și paleta de culori și stilul abordat. Se află în San Miguel de Allende, dar pentru acest proiect denumit Casa de Cocinas proprietarii au apelat la cunoscuții arhitecți din San Francisco.

adelaparvu.com despre Casa de Cocinas design House and House Architectes (8)

Un zid înalt separă locuința de stradă, iar după ce străbați culoarul dintre calcane, dai peste o grădina mică, dar cu vegetație luxuriantă și un pavaj artistic. Arhitecții s-au folosit și aici de culori pentru a accentua traseele teraselor și accesele înspre interior. Primul etaj include livingul, sufrageria, bucătăria și camera de oaspeți. Bucătăria este una specială, dotată cu aparate profesionale pentru că aici se țin cursuri de bucătărie mexicană. Doar nu degeaba se numește Casa de Cocinas.

adelaparvu.com despre Casa de Cocinas design House and House Architectes (11)

Mi-au plăcut foarte mult băile care sunt și ele colorate. Dar măcar la una dintre ele, unde este montat mozaicul, îți pot spune cu certitudine că s-a muncit foarte mult. Fiecare piesă a fost aplicată manual, dar rezultatul este wow! Și zona casei scării este interesantă colorată în diferite nuanțe, și dacă stai să te gândești este doar ciment colorat, fără nici un finisaj care să îmbrace treptele. Poți găsi și la noi coloranți de genul acesta AICI. Plăcile ceramice de terra cotta sunt la ele acasă, iar livingul cu nuanța aceea de albastru intens pare mult mai adânc decât e în realitate. Mie mi-a plăcut casa asta în stil mexican reinterpretat, că doar se potrivește crezului meu: O viață avem? Colorată să fie!

adelaparvu.com despre Casa de Cocinas design House and House Architectes (1)

adelaparvu.com despre Casa de Cocinas design House and House Architectes (2)

adelaparvu.com despre Casa de Cocinas design House and House Architectes (5)

adelaparvu.com despre Casa de Cocinas design House and House Architectes (3)

adelaparvu.com despre Casa de Cocinas design House and House Architectes (10)

adelaparvu.com despre Casa de Cocinas design House and House Architectes (6)

adelaparvu.com despre Casa de Cocinas design House and House Architectes (7)

adelaparvu.com despre Casa de Cocinas design House and House Architectes (9)

adelaparvu.com despre Casa de Cocinas design House and House Architectes (12)

adelaparvu.com despre Casa de Cocinas design House and House Architectes (16)

adelaparvu.com despre Casa de Cocinas design House and House Architectes (13)

adelaparvu.com despre Casa de Cocinas design House and House Architectes (14)

adelaparvu.com despre Casa de Cocinas design House and House Architectes (15)

4 raspunsuri pentru Explozie de culoare la interior si in gradina. O casa pe sufletul meu!

  1. Frumoasa realizare,scarile de acces interior ,exterior colorate si bogatia de plante ornamentale plasat in mijlocul unor mozaicuri sporesc eleganta locatiei.,capata un aspect mediteranean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *