adelaparvu.com despre La Vie de Cocagne Foto Jean Pierre Forget (14)

In Case, Design Interior, Horeca

Conac de secol XVIII, fost grajd de magari, acum o incantatoare casa de oaspeti

Poate n-ai să crezi, dar în conacul acesta a fost un grajd pentru măgari. Când un cuplu a dat peste clădirea veche, și-au închipuit imediat cum ar putea să transforme loc într-o casă de oaspeți. Deși părea într-o stare relativ bună, după ce au cumpărat-o și s-au apucat de renovat au constatat că interiorul este întunecos, iar o parte din cărămizi și bârnele din lemn irecuperabile. Cu toate acestea au făcut efortul mari de a păstra arhitectura clădirii și de a înlocui părțile degradate astfel încât să nu afecteze imaginea conacului. Și da, au mărit mult ferestrele pentru ca lumina naturală să pătrundă la interior.

adelaparvu.com despre La Vie de Cocagne Foto Jean Pierre Forget (4)

Este un conac situat în Normadia, mai exact în inima regiunii, unde Caroline și Thierry și-au găsit casa visurilor înconjurată de o livadă de meri. Și au avut curajul să-i bată la cap pe foștii proprietari până când le-au vândut terenul cu casa veche folosită drept adăpost pentru animale. Când ți se pune pata pe un loc, clar nu trebuie să te lași, dar ar fi bine și să dublezi orice sumă ai crede că e nevoie pentru renovare. Căci nu se așteptau să fie nevoiți să schimbe și acoperișul. Dar când l-au schimbat au ales plăci de ardezie, conform tipicului caselor din Normandia. Și au mai construit alături, dar în timp și o altă clădire, un adevărat refugiu al simțurilor pentru oaspeți.

adelaparvu.com despre La Vie de Cocagne Foto Jean Pierre Forget (2)

Și după ce clădirea a fost renovată, interiorul a devenit prilejul perfect pentru ca visele Carolinei să prindă viață. A ales o combinație frumoasă de culori pentru finisajele pereților bej, ciocolatiu și vișiniu. A adus apoi o bună parte din mobilierul vechi, moștenit pe care l-a completat cu piese cumpărate de la târgurile de vechituri, dar și cu piese noi cumpărate din magazinele de profil. La final a ieșit o combinație frumoasă. Uite, spre exemplu în camera de zi pe lângă obiectele din perioada lui Napoleon al-III-lea se află canapele moderne, nou achiziționate. De asemenea, a completat cu decorațiuni bine alese, de la busturi mici, la vase cu alură clasică și picturi cu flori. Detalii acestea conferă șarm și atmosferă. Îți șoptesc o poveste.

adelaparvu.com despre La Vie de Cocagne Foto Jean Pierre Forget (3)

Caroline și Thierry și-au denumit casa de oaspeți „La Vie de Cocagne„. Ei spun că în Normandia oamenii n-au timp să lenevească, au multe de făcut, așa că numele casei vine să-i îmbie la puțină relaxare, dacă nu chiar la lene. Și pe lângă faptul că proprietatea e un loc frumos și ai ce să faci, în jur e plin de obiective turistice la care se poate ajunge repede. Plus că sunt pe tărâmul cidrului de mere, deci voia bună o pot întâlni oaspeții lor la tot pasul. Oricum, cei doi și-au schimbat destinul tot în urma unei excursii în care au dat peste casa care i-a făcut să renunțe la Paris pentru viața tihnită de la țară. Acum sunt gazde și descoperă că, dacă până de curând, ei alergau să afle despre lume, acum lumea vine la ei și-și deapănă poveștile. Frumos, nu? Sper să te inspire și pe tine conacul acesta.

adelaparvu.com despre La Vie de Cocagne Foto Jean Pierre Forget (14)

adelaparvu.com despre La Vie de Cocagne Foto Jean Pierre Forget (13)

adelaparvu.com despre La Vie de Cocagne Foto Jean Pierre Forget (15)

adelaparvu.com despre La Vie de Cocagne Foto Jean Pierre Forget (17)

adelaparvu.com despre La Vie de Cocagne Foto Jean Pierre Forget (6)

adelaparvu.com despre La Vie de Cocagne Foto Jean Pierre Forget (7)

adelaparvu.com despre La Vie de Cocagne Foto Jean Pierre Forget (8)

adelaparvu.com despre La Vie de Cocagne Foto Jean Pierre Forget (9)

adelaparvu.com despre La Vie de Cocagne Foto Jean Pierre Forget (1)

adelaparvu.com despre La Vie de Cocagne Foto Jean Pierre Forget (5)

adelaparvu.com despre La Vie de Cocagne Foto Jean Pierre Forget (12)

adelaparvu.com despre La Vie de Cocagne Foto Jean Pierre Forget (11)

adelaparvu.com despre La Vie de Cocagne Foto Jean Pierre Forget (10)

Sursa foto : Jean Pierre Forget/Hemis/East News/ Weranda Country

14 raspunsuri pentru Conac de secol XVIII, fost grajd de magari, acum o incantatoare casa de oaspeti

  1. Vechi si nou,natura la spatiu deschis,dotari gospodaresti de ultima generatie,toate la un loc te duc{pentru mine asa s-a intamplat}cu gandul la copilaria petrecuta dupa anii 40,cad mai existau conace,cad spatiul era suficiet pentru hoinareli nesfarsite.Amenajarile sunt primitoare ,dar si elegante,culorile pamantului si al gradinilor.Superba locatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *