adelaparvu.com despre decor romantic Designer Cristina Ros de la Vega(1)

In apartamente, Design Interior

Decor romantic intr-un apartament mic

Să știi că nu e ușor să creezi un decor romantic într-o locuință de dimensiuni mici. De ce? Pentru că romantismul presupune linii clasice, dulci și imprimeuri bogate. Ca atare este vorba despre un mobilier cu forme generoase, pline, dacă nu chiar voluptoase, textile și tapete ornamentate plus decorațiuni în ton. Dar uite că există mereu soluții, iar apartamentul de față amenajat într-o casă renovată, după proiectul arhitectului Mariano Ibanez, a căpătat un decor romantic frumos gândit de designerul Cristina Ros de la Vega. Hai să-ți spun trucurile aplicate aici.

adelaparvu.com despre decor romantic Designer Cristina Ros de la Vega(1)

adelaparvu.com despre decor romantic Designer Cristina Ros de la Vega(3)

Pentru că e o locuință mică unde arhitectura este una rustică, imprimată de plafoanele cu structură din lemn la vedere, designerul s-a gândit să uniformizeze totul la nivel de finisaje. Astfel a vizualizat încăperile goale ca pe niște coli albe de hârtie, unde urma să creioneze ambientul. Totul este alb, de la tavane, pereți, pardoseli, tâmplărie și uși interioare. Asta dă senzația că spațiul este mai amplu, aerisit. De ce? Pentru că lipsesc fragmentările, separările. Fiind mică, casa a fost gândită cu living deschis către bucătărie. Și pentru că atunci când intri în locuință pășești direct în living, fără a avea un hol, designerul s-a gândit la o delimitare interesantă cu o draperie prețioasă, care aduce culoare, un strop de dramatism și evident romantism.

adelaparvu.com despre decor romantic Designer Cristina Ros de la Vega(4)

Acum în living, pentru că toate finisajele erau albe, designerul a folosit piese de mobilier cu alură clasică, dar a ales pentru ele tapițerii colorate. În plus, piesele sunt diferite, chiar dacă păstrează același registru de design, deci e și o varietate subtilă la mijloc. Mai departe, locul de sufragerie aflat la vedere, în fața canapelei este simplu rezolvat, numai cu mobilă albă. Astfel se pierde pe fundalul finisajelor, dar designerul a apelat la un artificiu de efect: oglinda generoasă. Forma și mărimea ei îți dau senzația că urmează un alt spațiu, parcă ar fi o intrare în altă cameră. Asta e de reținut, mai ales când ai o casă mică o oglindă bine plasată te face să percepi spațiul ca fiind mai mare. În plus, reflectă și culorile canapelei din living, deci când intri în casă vezi ceva frumos.

adelaparvu.com despre decor romantic Designer Cristina Ros de la Vega(7)

adelaparvu.com despre decor romantic Designer Cristina Ros de la Vega(6)

Bucătăria este simplă, albă, deci foarte discretă și nu deranjează cu nimic în ritmul romantic al atmosferei de aici. Decorațiuni puține, cum ar fi ceasul cu finisaj patinat, continuă reușit tema ambientării. În plus, în spațiul livingului deschis către bucătărie se află o piesă veche de mobilier, câteva decorațiuni textile și corpul de iluminat cu cristale deasupra mesei, care imprimă romantism, suficient de mult încât să-ți abată atenția de la dotările tehnice din bucătărie. Iar ca să fie totul corelat cu aparatele electrocasnice, în living sunt poziționate lămpi moderne cu picior. Și dau foarte bine!

adelaparvu.com despre decor romantic Designer Cristina Ros de la Vega(5)

adelaparvu.com despre decor romantic Designer Cristina Ros de la Vega(8)

Mi-a plăcut soluția găsită pentru dormitor. Mic, dar ingenios amenajat. Totul alb, dar decorul romantic se așterne neașteptat pe fețele dressingului. Este vorba despre tapet bogat ornamentat care îmbracă dulapul, dar care formează un perete colorate și aduce romantismul în încăpere. Îmi place pentru că cei care stau în pat au la vederea acest tapet, deci se simt în intimitate, chiar dacă restul e mai degrabă auster. Și baia deschisă către dormitor este simplă, dar un covor mic și bine ales, la fel ca și oglinda generoasă îți dau impresia că este o încăpere spațioasă. E adevărat că baia este separată de locul de wc. Și tot la oglinzi a apelat designerul și în dormitor. O suprafață generoasă, din lateralul patului fiind practic îmbrăcată în oglindă. Tot pentru a spori senzația de luminozitate a încăperii. Mi-a plăcut casa aceasta, perfectă pentru un cuplu fără copii. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre decor romantic Designer Cristina Ros de la Vega(9)

adelaparvu.com despre decor romantic Designer Cristina Ros de la Vega(10)

adelaparvu.com despre decor romantic Designer Cristina Ros de la Vega(11)

adelaparvu.com despre decor romantic Designer Cristina Ros de la Vega(12)

Sursa foto: Micasa

2 raspunsuri pentru Decor romantic intr-un apartament mic

  1. […] de un vorba despre un sediu de firmă nici n-ai fi realizat asta. De ce? Pentru că arată ca o cameră de zi romantic ambientată. E clar că această zonă este dedicată întâlnirilor cu clienții și, […]

  2. […] pe când culorile și texturile sunt mai degrabă inspirate de Scandinavia. A rezultat un decor romantic, unde tonurile de verde și albastru vin să mai exchilibreze formele și texturile feminine ale […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *