adelaparvu.com despre casa artistei Isabelle Deborchgrave foto Micasa (2)

In Case, Design Interior

Numai intr-o casa de artist poti vedea atatea culori si combinatii de texturi

Locuințele artiștilor sunt întotdeauna speciale. De ce? Pentru că ei se înconjoară de lucruri care-i inspiră, iar acestea nu sunt niciodată din același registru, dar au talentul de-a le alătura într-un mod cu totul original. Casa de față impresionează prin culorile stridente ale obiectelor, dar mai ales prin imprimeurile vibrante. Da, este o casa unei artiste pasionată de vestimentație și care creează uimitoare costume din hârtie. Ai citi bine, hârtie, dar nu sunt de purtat, ci sunt opere de artă. Călătorește mult și adună de peste tot costume populare sau textile, care îi plac fie datorită tehnicii de manufacturare, fie o atrag modelele. Nu e de mirare că le-a împrumutat și în ambientul locuinței ei.

adelaparvu.com despre casa artistei Isabelle Deborchgrave foto Micasa (1)

Ceea ce poți învăța de la un artist este lipsa de prejudecăți și lipsa fricii de-a combina lucrurile. Aici e adevărat că totul este pe fundalul pereților albi, ceea ce lasă loc obiectelor să respire. Dar când te gândești că sunt piese etnice din Tibet, India, Turcia toate mixate într-o casă din Belgia, e clar că pătrunzi într-un univers fascinant. Mi-au plăcut mult tapiseriile folosite ca draperii, ca niște panouri decorative funcționale. Este o idee la care nu m-aș fi gândit, dar arată spectaculos. Colorează instant locuința și oferă spectacol. De asemenea, e de remarcat faptul că nu există seturi, nici măcar canapelele nu au husele în aceeași culoare. În plus, fiecare zonă, colțișor are propria individualitate, dar coexistă minunat împreună, parcă-ți șoptesc povești de peste mări și țări.

adelaparvu.com despre casa artistei Isabelle Deborchgrave foto Micasa (5)

Și într-o locuință simplă ca arhitectură, să găsești niște coloane din lemn parcă îți schimbă percepția asupra spațiului. Dar artista Isabelle de Borchgrave, căci a ei este casa de față, n-are nicio teamă să viseze că ăsta e palatul ei. Totul este la vedere, iar joaca, experimentul sunt duse până într-acolo încât și-a îmbrăcat biroul cu diferite desene ce evocă imaginea unei clădiri vechi, ca de palazzo. Și l-a lăsat deschis, ca o cetate fără porți. O ironie simpatică, nu crezi?

adelaparvu.com despre casa artistei Isabelle Deborchgrave foto Micasa (4)

Ceea ce leagă însă tot ambientul este o singură culoare. Nu știu dacă ți-ai dat seama, dar este vorba despre roșu. Prezent în fiecare zonă a locuinței este îndrăzneț combinat cu verde și albastru. Niște contraste puternice care mai sunt pe deasupra condimentate cu stropi de galben, cum e în dormitor sau de portocaliu în camera de zi. Și intervine apoi să domolească totul cu mult lemn, prezent în textura obiectelor și a mobilierului.

adelaparvu.com despre casa artistei Isabelle Deborchgrave foto Micasa (2)

Mi-a plăcut la nebunie interiorul ăsta absolut halucinant. Nici nu știi încotro să te uiți, dar cert este că de fiecare dată când privirea se va opri undeva, va fi o nouă ocazie pentru descoperiri interesante. Pe mine m-a inspirat, sper să te inspire și pe tine sau măcar să-ți dea curaj să-ți faci combinațiile de culori și imprimeuri care-ți trec prin cap. Și dacă vrei să afli mai multe despre artistă, uite, intră pe site-ul ei isabelledeborchgrave.com. O să te fascineze și lucrările pe care le face.

adelaparvu.com despre casa artistei Isabelle Deborchgrave foto Micasa (6)

adelaparvu.com despre casa artistei Isabelle Deborchgrave foto Micasa (7)

adelaparvu.com despre casa artistei Isabelle Deborchgrave foto Micasa (8)

adelaparvu.com despre casa artistei Isabelle Deborchgrave foto Micasa (10)

adelaparvu.com despre casa artistei Isabelle Deborchgrave foto Micasa (3)

adelaparvu.com despre casa artistei Isabelle Deborchgrave foto Micasa (11)

adelaparvu.com despre casa artistei Isabelle Deborchgrave foto Micasa (12)

adelaparvu.com despre casa artistei Isabelle Deborchgrave foto Micasa (9)

Sursa foto: Micasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *