adelaparvu.com despre locuinta de familie Designer Martha O'Hara Foto Susan Gilmore (3)

In Case, Design Interior, Designeri si Arhitecti

Locuinta eleganta pentru o familie cu copii si animale de companie

Când ai copii și un câine, care nu e deloc unul mic, amenajarea casei devine o provocare. Modul de organizare al interiorului contează mult, la fel ca și alegerea obiectelor – de la covoare la mobilierului de ședere. De ce? Pentru că vrând-nevrând acestea vor fi cele mai folosite, ;i ca atare uzate. Oricum regula de bază când ai copii și câine care locuiește în casă: fără mobilă tapițată cu piele. E mai ușor să schimbi tapițeriile sau husele textile decât cele din piele, care sunt mult mai greu de întreținut. Casa aceasta de familie, deși pare mare, este una de dimensiuni medii, se află în Minneapolis și a fost decorată de designerul Martha O’Hara. O să-ți placă tușele feminine și combinațiile elegante de culori și finisaje.

adelaparvu.com despre locuinta de familie Designer Martha O'Hara Foto Susan Gilmore (2)

La parter e zona de zi care este un spațiu amplu multifuncțional. Intrarea din spatele casei se face direct în bucătărie deschisă către living. Dar te întâmpină locul de luat masa foarte plăcut decorat. Este o combinație de mobilier rustic (masa), scaune comode, canapea în loc de banchetă, totul acompaniat de tușe elegante de clasic date prin candelabrul cu cristale și storurile cu imprimeuri baroce. Și nuanța pereților, un gri mai cald combinat cu baghete decorative și plintă albe contează mult în perceperea spațiului ca fiind elegant.

adelaparvu.com despre locuinta de familie Designer Martha O'Hara Foto Susan Gilmore (3)

Mai departe descoperi bucătăria, iar în prelungirea ei se află livingul. Numai din imagine îți poți da seama cine e stăpân peste camera de zi. Dar vezi ce bine dau piesele de mobilă combinate – canapeaua roșie alături de două rânduri de fotolii diferite și o masă taburet generoasă. E clar că aici nu se mănâncă în fața televizorului :).  Îmi plac draperiile și storurile asortate cu covorul. Când ai pereții gri, libertatea de-a alege culorile pentru restul obiectelor este mai mare. Și din living se accede mai departe în sufrageria formală, separată cu o ușă culisantă, unde roșul este culoarea dominantă. Îmi place ideea peretelui fals care aduce cu imaginea unui lambriu ce îmbracă un perete întreg și din care se deschide ușa de acces către zona bucătăriei.

adelaparvu.com despre locuinta de familie Designer Martha O'Hara Foto Susan Gilmore (1)

La etaj sunt dormitoarele, foarte frumos aranjate în jurul unei camere pentru familie, un fel de living mai mic situat la mansardă. Și aici griul îmbracă pereții, ca atare accentele de culoare date prin piesele de mobilier și textile imprimate sunt binevenite. Dormitorul matrimonial are acces direct și exclusiv la o baie generoasă, unde zona de wc este separată de cea pentru înfrumusețare ca să zic așa. Arată ca o cameră, grație tapetului și covoarelor prezente aici. Și dormitoarele copiilor au propriile băi. Deși nu sunt încăperi mari, beneficiază de o mobilă confortabilă, tipic pe gustul americanilor, și un decor studiat și asortat. Mie mi-a plăcut casa aceasta, sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre locuinta de familie Designer Martha O'Hara Foto Susan Gilmore (4)

adelaparvu.com despre locuinta de familie Designer Martha O'Hara Foto Susan Gilmore (5)

adelaparvu.com despre locuinta de familie Designer Martha O'Hara Foto Susan Gilmore (6)

adelaparvu.com despre locuinta de familie Designer Martha O'Hara Foto Susan Gilmore (7)

Foto: Susan Gilmore

5 raspunsuri pentru Locuinta eleganta pentru o familie cu copii si animale de companie

  1. elisaelianna spune:

    foarte frumos, pentru mine , fara catel, ar fi perfect!

  2. Miki spune:

    Este de vis casa!!!

  3. silvia spune:

    Imi plac tavanele ca nu sunt albe. Frumoasa casa

  4. […] plăcute, iar camerele să pară că spun povești. La cât de elegantă este, n-ai spune că aici locuiește o familie cu patru copii, dar designerițele au avut grijă să delimiteze frumos spațiul generos al casei. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *