Ce provocare să poți insera elemente moderne alături de cele rustice într-o casă cu arhitectură veche și să mai arate și bine! De aceea am ales să-ți prezint această casă mică, dar foarte plăcută pentru că decorul ei te poate inspira, mai ales când nu te-ai hotărât ce anume îți place între rustic și clasic. Atmosfera ei este în mod straniu de clasic (lucru indus de prezența șemineului), dar dacă analizezi bine elementele vei sesiza prezența rusticului prin finisaje și piesele de mobilă din lemn natur, și cea a modernului, cum e bucătăria, măsuța de cafea, etajerele și scara interioară.
Îți spuneam că este o casă cu arhitectură veche, dar este mai mult decât atât. Se află în localitatea Argentona, un centru turistic și cultural, dar unde există o mulțime de clădiri parte a patrimoniului UNESCO. Tot aici există și muzee, unde poți vedea lucrări de ceramică semnate de Pablo Picasso, mai ales în timpul festivalului anual dedicat ceramicii. Ca atare, și casa pe care ți-o prezint, nu a putut fi modificată la exterior. Au trebuit multe aprobări pentru a mări suprafața ferestrei situată pe fațada din spatele clădirii. Interiorul însă a suferit modificări notabile în privința organizării camerelor și a accesului la mansardă unde se află dormitoarele.
Principalele transformări au vizat lărgirea zonei de zi, unde livingul este deschis către bucătărie și crearea unei supante ( a unei jumătăți de etaj dacă vrei) pentru dormitoare. La parter, camera principală a fost poziționată către fereastra largă, nou instalată. De aceea totul pare luminos, iar în acest context nuanțele naturale folosite arată foarte bine. Altfel, dacă ar fi păstrat toate ferestrele mici, gândite pentru a asigura o izolare termică bună mai ales pe timp de vară, casa ar fi părut mult mai întunecoasă. Proprietarii ales mobilă cu tapițerie albă ca să sporească senzația de luminozitate și au gândit restul cât mai simetric posibil. Ca atare vezi șemineul încadrat de bibliotecă și așezarea mobilei ca la carte în jurul măsuței.
Mi-a plăcut bucătăria pentru că deși este modernă se potrivește foarte bine aici. Secretul este designul simplu și culoarea discretă, un gri cald ce se asortează perfect cu peretele placat cu piatră, pardoseala din lemn și bârnele la vedere. În plus, au avut grijă ca hota să fie bine mascată, altfel ea ar fi devenit un punct central care ar fi atras atenția. Și pentru ca totul să rimeze împreună, au ales să pună în mijlocul bucătăriei o masă rustică și scaune cu alură clasică, dar cu tapițerie și finisaje simple, curate. Deci, când vrei să combini stilurile merită să plătești atenție la materiale, culori, forme și texturi. Aici a contat mult că piesele moderne sunt simple, în nuanțe discrete. S-a folosit puțin inox (prezent doar la electrocasnice), inclusiv scara interioară este din oțel vopsit negru și balustrade din sticlă. Mie mi-a plăcut mult locuința asta mică. Sper să te inspire și pe tine!
Sursa foto: ELMueble
[…] plăcut foarte mult combinația de clasic, rustic și modern pentru că totul pare familiar, plăcut, are tușe elegante, dar este în același timp […]
Incantator interiorul! Va aprecieaz conținutul site-ului, de aceea va scriu sa corectati eroarea de traducere „plătiți atenție”.
Alina, eu nu traduc, ci scriu așa cum simt și cum consider că e mai explicit pentru cititori. Și nu scriu de puțin timp. Expresia „a plăti atenție” am folosit-o tot timpul și este unul din ticurile mele. În domeniul amenajărilor interioare e mai bine să plătești atenție (să plătești timp și grijă în documentarea alegerii unui produs sau material, la detalii, pentru caracteristici tehnice etc), decât să plătești din buzunar, deoarece lucrurile costă mult. Așa că, în ciuda acestor observații, îmi rezerv dreptul de a scrie așa cum consider că e mai justificat în contextul amenajărilor interioare.