adelaparvu.com despre locuinta mica si luminoasa (9)

In apartamente, Design Interior

Solutii pentru un apartament mic de 47 mp

Câteodată trebuie să faci compromisuri dacă îți dorești camere separate într-o locuință mică. Cea pe care și-o prezint are o atmosferă plăcută și aparent multă lumină, dar o să-ți dea de gândit în privința dormitorului. Până atunci însă sunt câteva trucuri bune de aplicat într-un apartament mic și anume combinația de finisaje calde și mult alb. Și poate nu te-ai fi gândit că spre exemplu o faianță neagră în bucătăria deschisă poate să dea bine. Dar nu e vorba doar de contrast cu albul mobilierului, ci de o iluzie optică. Negrul îți dă senzația de profunzime, e ca scena de la teatru unde totul este negru de la pardoseală la pereți. Ăsta e un truc de ținut minte, mai ales în spații mici.

adelaparvu.com despre locuinta mica si luminoasa (7)

Un alt truc într-o locuință mică este să debarasezi de decorațiuni zona ferestrelor. Da, știu că vei dori să ai perdele sau draperii pentru că așa suntem obișnuiți. Aici nu le vezi pentru că e un apartament mic din Suedia, unde ei nu-și fac probleme în privința vecinilor spioni. Dar dacă ai o locuință mică alege rolete albe sau în tonul culorii de pe pereți. Așa nu vor exista fragmentări la nivelul suprafețelor verticale, cea ce-ți va da senzația de spațiu mai amplu. Pentru iluzia optică să știi că și modul de așezare a parchetului sau podelei contează. Uite, aici este pe lungimea spațiului de zi, ceea ce-ți dă impresia că încăperea este mai amplă. În plus, mobila mai mare, cum e canapeaua, este așezată în paralel cu desenul pardoselii, o altă iluzie ce contribuie la percepția spațiului ca fiind mai mare.

adelaparvu.com despre locuinta mica si luminoasa (2)

Acum am să ajung la dormitor unde este cel mai mare compromis din această amenajare.De ce? Pentru că s-a dorit să fie separat și rezultatul este o cameră fără fereastră. Asta sincer nu e prea grozav. Orientarea patului însă ajută și dacă ești într-o situație similară, neapărat alege o ușă interioară cu geam. Asta va ajuta mult. De asemenea, poți pune tablouri, dar cu o temă care să te facă să te gândești ca și cum ele ar fi ferestre. Ceea ce mi-a plăcut a fost compromisul în privința holului de la intrare, unde a fost așezat locul de birou. Fiind un spațiu mai generos, l-au exploatat ca atare. De ce nu până la urmă? Oricum combinația de materiale pardoseală din lemn și finisaje simple albe arată bine. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre locuinta mica si luminoasa (9)

adelaparvu.com despre locuinta mica si luminoasa (5)

adelaparvu.com despre locuinta mica si luminoasa (1)

adelaparvu.com despre locuinta mica si luminoasa (8)

adelaparvu.com despre locuinta mica si luminoasa (4)

adelaparvu.com despre locuinta mica si luminoasa (6)

adelaparvu.com despre locuinta mica si luminoasa (3)

7 raspunsuri pentru Solutii pentru un apartament mic de 47 mp

 1. Codruta Novac spune:

  In strainatate, de multe ori, in lipsa spatiului,anumite incaperi (de tranzit) sunt folosite ca si holul din casa asta. Cu trecerea anilor, am avut surpriza sa constat ca exista in tarile occidentale mult mai multe case mici (mai mici decit cele din Romania, cel putin cele construite in perioada comunista) decat imi imaginasem.
  Cred ca e un lucru bun la urma urmei. Ne stimuleaza imaginatia, noua celor creativi… 🙂

  • adela parvu spune:

   Codruta, am fost in blocurile noi construite in Bucuresti si am constatat ca nu mai exista holuri, boxe sau debarale. Asa ca sper sa le prinda bine ideile astea celor care s-au lovit de problema reamenajarii unui astfel de spatiu 🙂

   • Codruta Novac spune:

    Da, tocmai de aceea te-am intrebat candva, comentand un post de-al tau pe Facebook, pe cand o carte cu articolele tale?Stiu ca nu e tocmai o treaba usoara publicarea unei carti, mai ales in timpurile astea de criza, dar cred ca tu ai avea succes. Gasesc foarte utile articolele tale, cu o multitudine de solutii si idei pentru toate gusturile si toate buzunarele…Eu de fapt te-am descoperit intamplator pe Internet cautand solutii de decorare ergonomica a interioarelor. Si ceea ce mi-a placut mai mult e ca in articolele tale nu se gasesc doar texte insotite de imagini, ci si nume, adrese, persoane…Ce mai, un ghid complet!

    • adela parvu spune:

     Codruta ma bucur din suflet daca-ti sunt de folos articolele. Pai asta e si ideea sa ofer cat mai multe informatii si idei, nu? In privinta cartii, sincer, nu m-am gandit la asta. Dar nu se stie niciodata. Multumesc pentru incredere!

 2. […] foarte clare atunci când s-a apucat aici de treabă. În primul rând a realizat că fiind un apartament mic de doar 45 mp oricum ar fi împărțit locuința dormitorul va fi meschin, atâta timp cât se dorea și un […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *