adelaparvu.com despre casa mica dar perfect apentru familie Foto ElMueble (15)

In Case, Design Interior

Mica, dar perfecta pentru familie!

E drăguță povestea acestei case. Proprietara ei a văzut-o într-o excursie la țară, a trecut pe lângă ea și a oftat. După ceva timp, răsfoind o revistă, a văzut pozele cu ea la rubrica de imobiliare. Era de vânzare. Nu i-a venit să creadă că are șansa să o cumpere. Și evident că asta a și făcut. Nu știa mare lucru despre teren, dar pur și simplu a încântat-o zona și faptul că era o casă mică, perfectă pentru familia ei. Are două fetițe, iar grădina a devenit locul lor preferat de joacă. Ei bine, s-a trezit cu căsuța visată, dar acum mai trebuia s-o amenajeze. Și nu știa cum să facă. Ei îi plăcea foarte mult grădina și ar fi vrut cumva ca totul din casă să fie orientat spre ea. A apelat la prietena ei, designer de interior care i-a dat soluția.

adelaparvu.com despre casa mica dar perfect apentru familie Foto ElMueble (1)

Da, după cum ai bănuit este o casă de piatră din Spania. Dar ar putea să fie la fel de bine și la noi, mai ales că ți-am găsit meșterul care să ți-o facă. Acum, revenind la amenajare îți spun că designerul Ana Delgado a aranjat parterul astfel încât să facă loc pentru o fereastră mare. Înspre ea a orientat mobila de living, astfel încât cei ai casei să se poată bucura de priveliște înspre grădină în orice anotimp și să le poată avea pe fete în vizor. Asta deși le-a construit o căsuță de lemn, unde stau mai tot timpul. Mai departe, a debarasat niște ziduri și a lăsat doar un parapet între living și sufragerie. Bucătăria este separată și deși este mică, are tot ce-i trebuie și e tare simpatică că e în stil rustic.

adelaparvu.com despre casa mica dar perfect apentru familie Foto ElMueble (8)

E interesant faptul că proprietara și-a dorit ca livingul să fie roz pentru a crea o atmosferă romantică. Dar designerul a potolit-o și i-a spus că e mai sigur să aibă niște accente de roz. Cum? Simplu: scaune roz. Sunt la vedere, sunt suficient de impozante și au o alură romantică. S-au mai adăugat pe ici pe colo accente roz și mov și totul a ieșit un rustic romantic de toată frumusețea. Finisajele sunt tipic rustice, cum ar fi pardoseala din gresie teracota, iar zugrăveala simplă. Mi-a plăcut că pe fundalul alb al pereților sunt vopsite câteva elemente într-un gri cald, ce pare tencuială – cum ar fi la șemineu sau deasupra ferestrei.

adelaparvu.com despre casa mica dar perfect apentru familie Foto ElMueble (10)

A vrut romantism? Ei bine în dormitorul matrimonial exact asta și are. Tapetul cu trandafiri este cât se poate de dulce și feminin, iar impactul lui este imediat. Dar vezi că în rest totul a fost păstrat simplu. Un astfel de tapet oferă instant atmosferă, nu mai ai nevoie de obiecte decorative sau accente de culoare. În camera fetelor au fost făcute două paturi suprapuse pentru a se mai crea un loc de canapea cu sertare. De ce? Pentru că fetele mereu au câte o prietenă care le vină în vizită și mai doarme peste noapte. E ingenioasă ideea asta. Mi-a plăcut casa și pentru că e mică, dar și pentru că e foarte plăcut ambientată. Da, cred că e perfectă pentru familie. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa mica dar perfect apentru familie Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa mica dar perfect apentru familie Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre casa mica dar perfect apentru familie Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre casa mica dar perfect apentru familie Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre casa mica dar perfect apentru familie Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre casa mica dar perfect apentru familie Foto ElMueble (14)

adelaparvu.com despre casa mica dar perfect apentru familie Foto ElMueble (15)

adelaparvu.com despre casa mica dar perfect apentru familie Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre casa mica dar perfect apentru familie Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre casa mica dar perfect apentru familie Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre casa mica dar perfect apentru familie Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre casa mica dar perfect apentru familie Foto ElMueble (5)

Sursa foto: ElMueble

7 raspunsuri pentru Mica, dar perfecta pentru familie!

 1. […] insulă separă zona de gătit de cea a sufrageriei, dar de fapt totul este deschis, perfect pentru o casă în care locuiește o familie cu copii, căci pot fi ușor supravegheați din orice […]

 2. Mihaela Andreea Lupu spune:

  Suuuuperba!Este casuta visurilor mele!Te citesc constant in ultima vreme si imi place foarte mult stilul tau de a scrie.O remar a as avea,sa strecori poza de referinta sub patagraful in care termini o sescriere asupra unui detaliu sau a unei camere.I rest,am o stare de bine dupa ce cotesc un artcol scris de tine!

 3. silvia spune:

  Casa este frumos amenajata. Imi place cum a creat acel suberb tablou natural, mai precis ,fereastra din livingroom apare ca o rama uriasa care incadreaza copacii din gradina.
  Rafinat, simplu, feminin. Rosul folosit in interior iti da acea joie de vivre de care toti avem nevoie. Ma bucur pentru aceasta familie si pentru norocul de a avea o casa atat de frumoasa.

 4. baesu luminita spune:

  Deosebit de frumoasă..iar randurile tale dau si mai multa valoare…scrii atat de frumoas încât dublezi frumusetia a ceea ce postezi…Zi colorata sa ai))

 5. Raluca spune:

  Doamne Adela esti fantastica!Te-as lua acasa la mine! Tot ce postezi imi place si imi transmite o stare de bine extraordinara.Simt cum ma incarc cu energie pozitiva.Imi pun pe desktop la calculatorul de la servici o imagine de aici si simt ca altfel lucrez!Dumnezeu sa iti dea tot ce e mai bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *