Poate că titlul nu te lămurește prea bine, dar casele din bârne nu ți le poți închipui decât rustice, în niciun caz moderne sau contemporane. Ei bine, tocmai de aceea am ales să-ți prezint această casă pentru că ea face excepție de la regulă. Este uimitor cum, în cazul de față, metode vechi de construcție sunt folosite pentru ridicarea unei locuințe cu adevărat spectaculoase. Și știi care e partea cea mai surprinzătoare? Ferestrele imense! Gândește-te puțin că doar genul ăsta de case nu prea au cum să aibă ferestre așa de mari în variata tradițională , dar aici arhitectul Marc Ivy a conceput o adevărată capodoperă.
Casa este construită în Alaska și este situată pe un teren generos de cinci hectare. Dar mai mult, beneficiază de o orientare către o panoramă superbă. Este cocoțată pe un dâmb de unde se vede orașul Chugach, Alaska Range și munții din spate. Ăsta a fost și motivul pentru care au fost concepute suprafețe mari de geamuri pentru că s-a dorit ca de la interior să se poată vedea peisajele frumoase din zonă. Mi-a plăcut mult faptul că arhitectul (merită să-i vezi și site-ul aici) s-a folosit de meșterii locali pentru a integra partea de artizanat și tradiție cu o alură uimitoare. Și mai trebuie remarcat faptul că în spatele casei este amenajată o frumoasă grădină în pantă, ce completează superb construcția și se integrează perfect în peisaj.
Secretul casei rezidă în structura ei care este la vedere și arată fabulos la interior. Metoda de asamblare a buștenilor este una suedeză, denumită Cope. Acoperișul atipic, cu unghiuri surprinzătoare îți dă senzația că locuința își poate lua zborul, dar și mai interesant este că arhitectul a avut în vedere ca pantele lui să asigure scurgerea zăpezii, deși n-ai zice asta din prima. Lumina naturală pătrunde la interior din trei direcții tocmai pentru a valorifica priveliștea superbă. Pentru asta a fost configurată lucarna contemporană care asigură la lumină și vizibilitate către panorama zonei, transformând spațiul de birou într-una dintre cele mai frumoase încăperi din casă.
Este foarte interesant faptul că șemineu este parte integrantă a structurii casei și e situat central, ca locul de vatră ancestral. Și intrarea în casă este spectaculoasă unde lemnul și piatra sunt perfect îmbinate. Ce mai? O casă cu adevărat uimitoare ce dovedește că tradiția și meșteritul pot fi duse la un nivel superior și astfel arată cum unul dintre elementele primordiale – lemnul poate fi folosit pentru o locuință actuală, cu arhitectură de secol XXI. Deci se poate să ai o casă din bârne de lemn, dar să nu fie doar o cabană. Spectacol total! Sper să-ți placă și ție!
Like
Birne, birne, dar casa are un aspect foarte elegant.
Vreau si eu o casa asa 🙂
Iti doresc sa o ai!
Multumesc!Esti o dulce ca de obicei.
Astept urmatoarele postari pt ca sunt dependenta de frumos si aici la tine pe blog il gasesc din plin.
foarte frumoasa, ma intreb cam cat ar costa…