adelaparvu.com despre canapele Divanissimi (9)

In Mobila, Romania Mea, Shopping

Canapele frumoase, extensibile fabricate la Brasov

Am dat peste canapelele acestea anul trecut la un târg de mobilă, dacă nu mă înșel la SIM Expo și mi-au atras atenția pentru că m-am așezat pe una și era foarte comodă. Mi s-a spus atunci că secretul sunt pernele cu puf de gâscă. Alte modele erau cu alt tip de umplură. Anul acesta, de curând s-a deschis al doilea magazin pe care-l au în București, dar după nume nu-ți dai seama că sunt fabricate în România. Însă denumirea italienească ascunde o poveste interesantă. Hai că merită să o afli!

In fereastra sunt corpurile de iluminat denumite Familia Batz, design Constantin Alupoaei

In fereastra sunt corpurile de iluminat denumite Familia Batz, design Constantin Alupoaei

Firma despre care-ți spun aici se numește Divanissimi și a fost înființată în Brașov, acolo unde, aproape de Hărman, e și fabrica. Soții Stroescu au început înainte de boom-ul imobiliar, deci înainte de 2008-2009 să importe canapele din Italia. Au avut un magazin cu trei niveluri în Brașov unde aveau variate modele expuse. Dar uite că a venit criza și s-au trezit pe stoc cu 200 de canapele din categoria de lux pe care nu le mai cumpăra nimeni. Mai aveau un pas și ajungeau în faliment. Dar știi ce au făcut? Au riscat! Nu s-au văitat, deși erau disperați. S-au gândit că trebuie să facă ceva. Și să vezi ce idee le-a venit!

adelaparvu.com despre canapele Divanissimi (5)

Cu ultimii bani, în jur de 1200 de euro s-au dus în Italia și au cumpărat un mecanism de pat extensibil, unul singur, pe care-l văzuseră la un producător italian. S-au întors în țară și s-au apucat să facă o canapea. Și-au spus că dacă tot se pricep la aceste piese de mobilier, trebuie să învețe să le și facă. Norocul lor este că în zona Hărman există oameni care au mai lucrat în fabrici de genul acesta, deci au avut pe cineva priceput. Și au făcut prima canapea așa cum știau ei că s-ar cere la noi: extensibilă și cu huse detașabile. Și da, de au avut succes. Au vândut-o, și de acolo au tot investit. Incredibil, dar acum în 2013 au magazine în 7 orașe din țară și spun despre cele din București că nu sunt încă cele mai frumoase (cel de la Iași ar fi cel mai frumos și bine amplasat). Acum te-ai prins de unde denumirea de Divanissimi? De la istoria cu Italia.

adelaparvu.com despre canapele Divanissimi (3)

Mie mi-au plăcut canapele acestea mai ales pentru că pot fi personalizate. Adică ceea ce vezi în showroom-urile lor poate fi personalizat cum vrei și ca dimensiuni și ca tapițerie. Și când spun dimensiuni, cei de la Divanissimi îți garantează că pot face ajustări și la nivel de centimetri, astfel încât să-și încapă acasă, așa cum ai nevoie. Mecanismul de extindere al canapelelor este foarte ingenios. Îmi pare rău că am uitat să fotografiez pe etape. Se deschide atipic, dar foarte ușor. Și un om în vârstă, care nu mai are putere în brațe desface fără probleme canapeaua.

adelaparvu.com despre canapele Divanissimi (1)

Și am mai aflat niște lucruri interesante care o să-ți prindă bine ca informație. Spre exemplu, multe canapelele pot fi deshusabile. Cum îți dai seama de asta? Pentru că pernele sunt ușor vălurite, adică n-au tapițeria perfect întinsă. Așa recunoști o canapea nouă care are huse ce pot fi spălate și schimbate. De regulă, românii caută canapele care să aibă materialul întins, dar asta nu-ți garantează confort, ci din contră. Înseamnă că materialul respectiv e prins undeva cu capse și clar că va ceda până la urmă. Dar dacă are husă, e normal să nu stea întinsă, că altfel s-ar rupe fermoarul când te-ai așezat pe ea. Noi suntem obișnuiți de la vechile canapele, prost făcute, să credem că dacă materialul e vălurit, atunci s-a stricat canapeaua, umplutura ei, dar nu e cazul aici. Și oricum, contează să te așezi pe canapea și să stai cât mai comod și numai după ce ai testat-o măcar câteva minute să te decizi pe care o iei acasă.

adelaparvu.com despre canapele Divanissimi (10)

În privința tapițeriei, ei bine, cei de la Divanissimi fac și paturi și știu că stofa nu trebuie aleasă doar în funcție de culoare, ci și de textură. Pentru un pat sunt mai bune stofele fine, că doar atingi cu picioarele goale lateralele patului și cu mâinile tăblia îmbrăcată. Pentru canapele, opțiunile sunt mai numeroase, dar la fel, pentru anumite modele unele tipuri de stofe stau mai bine decât pe altele. Cel mai bine te lași sfătuit de ei că sunt foarte pasionați și dornici să-i mulțumească pe români. De ce? Nu doar pentru că sunt clienți, ci pentru că vor să demonstreze că și la noi în țară se pot face piese de mobilă tapițate de calitate.

adelaparvu.com despre canapele Divanissimi (14)

Dar ceea ce m-a dat pe spate este faptul că Alina Stroescu, patrona, dacă vrei să-i spui așa, e prezentă în magazine. Uite, spre exemplu în noul magazin din București, deschis pe strada Puțul lui Zamfir nr.37 ea este prezentă încă de la deschidere. Și asta a făcut cu fiecare magazin nou, a stat câteva luni cât să ia pulsul locului. Intri și nu-ți dai seama că e patroana, mai ales că-ți dă atâtea detalii și te sfătuiește despre ce și cum. Ai avea impresia că e designer. Cu siguranță că ăsta e și unul dintre secretul succesului lor – implicarea! Ei sunt foarte aproape de oamenii pentru care fac mobila și află direct de la ei ce vor și cum vor, ceea ce-i ajută mai mult decât reclama pe care și-ar fi făcut-o la televizor. Le merge bine pentru că fiecare client mulțumit le-a mai trimis încă cel puțin un client.

adelaparvu.com despre canapele Divanissimi (12)

Dar Alina Stroescu spune că pentru ea sunt foarte importanți oamenii din fabrică. Fără ei, priceperea și dăruirea lor n-ar fi ajuns aici. Alina vorbește cu drag despre ei și este fericită să aibă o echipă dedicată. Succesul li se datorează în bună măsură pentru că oamenii nu au refuzat niciodată să stea peste program atunci când au avut o comandă venită pe ultima sută de metri. Nu a contat nici dacă a fost nevoie să se muncească în weekend. Ba mai mult, ei s-au oferit, ceea ce în ziua de azi rar întâlnești. Alina spune că oamenii de la Brașov sunt tare muncitori, dar mai ales profesioniști. Ei nu se lasă până când nu-și fac treaba, și anume bine! Așa că atunci când cumperi o canapea Divanissimi să știi că ea este făcută de oameni talentați și dedicați care-și merită din plin salariul.

adelaparvu.com despre canapele Divanissimi (13)

Da, știu, te interesează și prețurile. Sunt variate în funcție de ce-ți dorești, dar prețul de pornire este de la 500 de euro în sus. Eu zic, la ceea ce am văzut în magazin, că la un preț de 3000- 3500 lei îți cumperi o canapea foarte bună pentru un apartament de bloc. Intră și pe site-ul lor divanissimi.ro, dar mai bine mergi în cel mai apropiat magazin. Eu îi felicit și le doresc mult succes și de acum înainte! Aaa! Și să nu uit să menționez că sunt dornici să colaboreze cu designeri români, iar în magazinul din București au și corpurile de iluminat create de Constantin Alupoaei despre care am să-ți scriu curând. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre canapele Divanissimi (9)

adelaparvu.com despre canapele Divanissimi (7)

adelaparvu.com despre canapele Divanissimi (8)

adelaparvu.com despre canapele Divanissimi (4)

adelaparvu.com despre canapele Divanissimi (11)

adelaparvu.com despre canapele Divanissimi (6)

12 raspunsuri pentru Canapele frumoase, extensibile fabricate la Brasov

  1. Raluca spune:

    Eu sunt dezamăgită de ei. Pentru o canapea de 4.700 de lei nu au dorit (sau nu au putut) să îmi facă livrarea după ora 16.00. După ce că mi-au si greșit comanda si am mai așteptat încă două săptămâni.
    Ca atare nu au dorit să găsească o soluție și la problema mea, mi-au impus să stau acasă în timpul programului meu de lucru iar concluzia a fost: ok, facem retur. Fara nici un regret din partea lor.
    Deci rămânem la Mobexpert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *