Bogdan Țipu in atelierul de la Buburuza Vesela

In Mesteri, Mobila, Oameni talentati, Romania Mea, Shopping

Am găsit tâmplarul pe care-l căutai: Bogdan Țipu

Mulți dintre voi mi-ați trimis mailuri și m-ați întrebat dacă cunosc meșteri tâmplari. Ei bine, am un noroc fantastic la găsit oameni. Când nu dau eu de ei, dau ei de mine sau îmi sunt recomandați de către alții. Așa că uite-l și pe Bogdan Țipu, un tâmplar foarte talentat din Timișoara și foarte pasionat de munca lui. Omul ăsta poate să-ți facă ce-ți trece și ce nu-ți trec prin cap din lemn. Ba se pricepe și la recondiționări, la realizat obiecte decorative încrustate, face și jucării din lemn (și tip puzzle) și mobilă pentru acasă, pentru grădinițe sau ce ai tu nevoie. Nu degeaba are o grămadă de comenzi atât în orașul de pe Bega, cât și prin țară. Dar de unde pasiunea asta? Totul are o poveste! Hai să ți-o spun pe a lui Bogdan.

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (22)

Pasiunea pentru lemn e legată de copilăria lui. Bunicul său era tâmplar. La numai trei anișori Bogdan a primit de la bunul său cadouri prețioase: un șort, un metru și o brișcă. Îi pare tare rău că a pierdut metrul, însă celelalte două obiecte le păstrează cu sfințenie. A fost încurajat de mic să bricoleze în atelierul bătrânului și când s-a făcut mai mare, abia aștepta vacanțele de vară ca să meargă la bunul și să se joace cu lemnele. Bogdan își aduce aminte că ai lui au cheltuit prea puțini bani pe jucării pentru că nu-l interesau. Îi era suficient să fie lăsat să scobească o bucată de lemn, cum vedea el la bunicul său, și era tare fericit. Stătea cu orele să tot muncească. Își alegea o bucata mare de lemn din care, la final, rămânea ceva mic, dar mereu un obiect util, cum ar fi un breloc, nasturi sau boluri.

Bogdan Țipu in atelierul de la Buburuza Vesela

Bogdan Țipu in atelierul de la Buburuza Vesela

Multă vreme a funcționat cu atelierul în casa unui prieten, dar acesta a hotărât să-și vândă casa și odată cu tranzacția Bogdan s-a trezit fără locul lui drag de meștereală. În Timișoara i s-a dus vestea și și-a făcut mulți prieteni pentru că e talentat și serios, așa că a găsit găzduire cu atelierul în garajul grădiniței Buburuza Veselă. La început a fost trist că se obișnuise cu vechiul lui atelier, iar aici e cam îngrămădit, dar foarte curând avea să-i revină bună dispoziția, când cei mici au dat năvală de curiozitate în atelierul lui. Așa că s-a apucat și le-a făcut scaune și mobilier, plus că îi mai lasă să apuce și ei câte o unealtă. Își aduce aminte de el când era mic, cum stătea pe lângă bunicul lui. Îl și amuză că cei mici îi spun nenea Bogdan.

Scaune pentru gradinita facute de Bogdan

Scaune pentru gradinita facute de Bogdan

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (23)

Dar ce face Bogdan? Păi de tot ce se poate face în lemn. Pagina lui de Facebook HandMade by Bogdan îi asigură vizibilitate și pentru clienții din Anglia și Danemarca pentru care face la comandă figurine din lemn, jucării și cuferașe pictate, care pot fi trimise fără probleme prin curier. După ce mult timp a făcut cutii cu tehnica șervețelului, acum le pictează chiar el și îi ies de minune. Pentru clienții din România face de la paturi, scaune, comode, dulapuri, cuiere, până la decorațiuni și ornamente pentru interioare.

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (30)

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (40)

Nu te uita la calitatea pozelor, că ți-am mai spus – oamenii de genul acesta muncesc și n-au timp să facă poze faine, dar zău că dacă ai nevoie de ceva, de mobilă sau elemente de construcție din lemn Bogdan îți poate face. Vara asta a construit chiar și un chioșc de grădină. Știi ce? Ia mai bine intră pe pagina lui de Facebook și o să-ți dai seama Hand Made byBogdan. Și dacă vrei să iei legătura direct cu el uite și numărul de telefon 0725.886.309 și nu te enerva dacă nu-ți răspunde imediat, sigur e ocupat, dar vă găsiți voi. Ți-am spus că-ți găsesc meșter, uite că l-am găsit. Bravo Bogdan pentru pasiunea ta și pentru lucrurile frumoase pe care le faci!

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (35)

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (31)

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (29)

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (13)

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (160)

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (19)

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (2)

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (16)

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (18)

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (3)

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (27)

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (32)

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (38)

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (37)

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (36)

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (39)

adelaparvu.com despre Bogdan Tipu (1)

15 raspunsuri pentru Am găsit tâmplarul pe care-l căutai: Bogdan Țipu

 1. Adela, felicitari, este exact genul de informatie care ma face sa urmaresc in fiecare zi postarile tale! Stiu ca exista multe platforme despre si pentru mestesugari in Romania insa nici unul nu reuseste sa organizeze si sa prezinte ca lumea informatia, ca un fel de catalog; postarile tale chiar asta fac si sper la cat mai multe in viitor!

 2. Vai cât de frumoase sunt toate! Cu jucăriile m-aș juca și eu, sau le-aș pune de ornament pe bibliotecă sau birou! Mulțumim pentru articol!

 3. Bianca spune:

  Buna ziua.Imi permit si eu un comentariu.Bogdan este artist si nu tamplar.Tamplari cunosc multi si nu seamana! Cu stima Bianca

 4. Bianca B spune:

  Adela, iti multumesc pentru acest articol! Asa l-am descoperit pe Bogdan care mi-a facut paturul pentru copil, care patut a iesit exact cum imi doream fara a-i da prea multe detalii! Omul nu este doar tamplar, este un artist talentat inainte de toate! Nu mai zic cat de frumos l-a pictat, ceva de vis :)! Merita toata lauda!

 5. ross spune:

  salut. se pate cere un numar de telefon al meseriasului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *