adelaparvu.com despre locuinta stilistei Gaby Conde Foto ElMueble (3)

In Case, Design Interior

Decor romantic cu bani puțini în locuința unei stiliste

Profesia asta de stilist de interior este puțin cunoscută la noi, dar este o muncă frumoasă și creativă. Termenul este împrumutat din engleză și se referă la o persoană care cunoaște foarte bine diferitele stiluri de ambientare și te poate consilia cum să combini obiectele ca să ajungi la o anumită imagine de amenajare interioară. La noi, stiliștii sunt prezenți în redacțiile revistelor de amenajări de interior și ei sunt cei care aranjează obiectele astfel încât cadrele fotografice să fie cât mai armonioase. De aceea, nu de puține ori ideile lor sunt ingenioase pentru că văd potențialul obiectelor, dincolo de valoarea lor. Un stilist știe cum să aplice rețea de care-ți vorbeam într-un articol trecut: ceva nou, ceva vechi, ceva original.

adelaparvu.com despre locuinta stilistei Gaby Conde Foto ElMueble (1)

Gaby Conde stilist El Mueble

Gaby Conde stilist El Mueble

De data această îți prezint locuința Gabrielei Conde, care realizează minunate aranjamente de interior pentru revista spaniolă El Mueble. Și ea a aplicat acasă trucurile pe care le folosește în munca ei. În primul rând, când a cumpărat locuința, a căutat una căreia să-i aducă cât mai puține modificări. Cine lucrează în domeniu știe că dacă vrei să schimbi finisajele sau configurația casei, nu doar că te costă mult, dar îți ia și timp. Ori timpul este prețios, mai ales pentru un stilist care e mereu la treabă, că doar trebuie să meargă prin magazine, să aleagă obiectele, să le transporte și să le aranjeze. Deci, asta e de reținut dacă nu vrei să cheltuiești mulți bani cu amenajarea unei locuințe noi: plătește atenție finisajelor când o cumperi.

adelaparvu.com despre locuinta stilistei Gaby Conde Foto ElMueble (3)

Singurul lucru pe care l-a modificat a fost culoarea zugrăvelii. Pentru că iubește florile, în special lalelele și trandafirii, a ales ca în ambientul casei ei să se regăsească nuanțe de verde pe pereți și tapet înflorat în dormitor. În privința mobilierului, nu a ezitat să folosească piese vechi de la mama ei, dar și obiecte de la târgurile de vechituri și chiar luate de pe stradă. Îi pare rău când vede că oamenii renunță la lucruri care prezintă deteriorări minore sau chiar și când sunt mai deteriorate pentru că merită să le întrevezi potențialul pentru a le folosit pentru altceva. Uite, dacă ai scaune diferite, le poți face huse în aceeași nuanță și totul va părea armonios. Sau te legi de textura materialului din care sunt făcute – cum ar fi lemnul și le aduci la aceeași nuanță, chiar dacă sunt stiluri diferite. Ori pur și simplu maschezi cu textile ceva ce nu vrei să se vadă.

adelaparvu.com despre locuinta stilistei Gaby Conde Foto ElMueble (4)

Improvizațiile sunt mereu adoptate de către un stilist. O canapea pentru copii poți s-o faci cu o simplă saltea pusă pe jos, așa nu te vei mai necăji dacă sar pe ea sau se iau la hârjoneală. Și nu uita de colțurile și de verticala camerelor. Aranjamente inspirate, cum e cel cu lada folosită pe post de consolă pe care sunt grupate un glob pământesc, o lampă și un tablou, ca și oglinda veche (de la o fostă piesă de mobilier) sprijinită pe perete, conferă șarm casei. Gabriela spune că și oglinzile contează într-o locuință, mai ales când e mică. Face ca ambientul să pară mai variat și colorat pentru că în ea se reflectă zonei ale casei. La capitolul ceva original, nu ezită să facă ceva cu propriile mâini de la personalizarea huselor cu litere cusute, ce par scrise de către un copil, la bricolarea abajururilor pentru lămpi. Dacă te uiți cum atenție, nu e mare lucru, însă ambientul emană romantism. O fi și de la florile nelipsite e care le iubește și despre care spune că aduc culoare și prospețime într-o casă. Mie mi-a plăcut locuința ei, sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre locuinta stilistei Gaby Conde Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre locuinta stilistei Gaby Conde Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre locuinta stilistei Gaby Conde Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre locuinta stilistei Gaby Conde Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre locuinta stilistei Gaby Conde Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre locuinta stilistei Gaby Conde Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre locuinta stilistei Gaby Conde Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre locuinta stilistei Gaby Conde Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre locuinta stilistei Gaby Conde Foto ElMueble (10)Sursa foto: ElMueble

 

5 raspunsuri pentru Decor romantic cu bani puțini în locuința unei stiliste

  1. Multumesc, Adela Parvu! Selectiile ce le faci pentru noi, ca si textele ce-nsotesc imaginile vorbesc despre Tine … E un sentiment de bine, sa-ti apropii astfel de oameni. Ma bucur, asadar, ca Te-am descoperit, odata cu „lumea-Ta”

  2. mihai dorobantu spune:

    BUNA DIMINEATA! VA URMARESC POSTARILE SI IMI PLAC FOARTE MULT . VA MULTUMESC CU RESPECT MIHAI DOROBANTU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *