Când spui maro probabil te gândești la ciocolată sau culoarea pantofilor din piele, dar ce-ai zice de nuanța cafelei cappuccino pe pereți? Ai să vezi în acest apartament că este această nuanță are puterea să transforme ambianța, chiar dacă este vorba despre o locuință de bloc. Secretul este să o combini cu mult alb, și vei obține un contrast elegant. Locuința de față are două zone mari și late – una de zi în care sunt organizate una după alta funcțiunile – livingul, sufrageria și bucătăria și apoi zona de noapte cu dormitor, dressing și birou (în aceeași cameră). Totul în aproximativ 90 de metri pătrați.
Îmi place tare mult cum sunt combinate piesele de mobilier de la cele rustic elegante la cele contemporane. Atmosfera general este una plăcută, care îți dă senzația de aer provensal datorită prezenței tâmplăriei cu aspect de lemn natur, a mobilierului cu alură clasică și a finisajelor cu texturi familiare cum e peretele din cărămidă sau parchetul stratificat din lemn. În spațiul generos rezultat în zona de zi funcțiunile sunt puse în ordine – living, locul de luat masa și bucătăria. Dacă livingul are un aer boem, bucătăria este funcțională și actuală. Dar acest lucru, la dotările moderne mă refer, este estompat pentru că majoritatea pieselor mari de mobilă sunt albe. În plus, pe suprafața maro cappuccino a pereților rafturile și etajerele prezente parcă se pierd, fiind vopsite în aceeași nuanță. La fel și tâmplăria ușilor interioare vospită într-o nuanță apropiată de cea a pereților. Efectul? Suprafețele mari nu mai par fragmentate, de unde și iluzia că locuința ar fi mai mare.
În zona de noapte, unde se află dormitorul, acesta comunică direct cu o cameră mai mică folosită ca dressing și ca loc de birou. Totul a fost dispus astfel încât să existe lumină natural din plin. Asta ajută mult pentru că nuanța de maro prezentă peste tot nu pare posomorâtă. Textilele prezente de la storurile romane până la mochetă imprimă senzația de confort, de moale, de căldură. Obiectele decorative contează și ele. Majoritatea par a fi lucrate de mână. Pete de culoare sunt adăugate prin lucruri mici, cum ar fi pernele fantezie și ghivecele de flori, ce dau perfect cu maroul predominand din locuință. Și perdelele sau storurile au fost alese în nuanțe similare cu ale zugrăvelii. De ce? Tocmai pentru obține cât mai puține contraste pe suprafețele mari și pentru ca încăperile să pară unitare. Iar pentru a spori lumina naturalăă la interior, ușile corespondente balcoanelor, dar și cele de la interior au geamuri mari. Mie mi-a plăcut locuința asta. Sper să te inspire și pe tine!
Sursa foto: ELMueble, Amenajare interioară: designer Lourdes Alba de la Estudi Metro
Toate articolele sint o buna sursa de inspiratie ,toate povestesc despre lucruri sau locuri atit de „speciale” incit abia astept sa le citesc…..tot la fel cit mai multe lucruri bune si frumoase de vazut si de citit.
Ma bucur Angela ca-ti plac si te inspira articolele! Multumesc!
Îmi place tot ceea ce văd în acest minunat blog.
[…] am văzut culoarea de pe pereții livingului mi-am dat seama că este vorba despre o locuință a unor omeni creativi. Nu orice are curajul de-a […]
Super articol ca si altele de altfel dar ne-ar ajuta si codurile vopselelor sau ceva asemanator atunci cand nu sunt romanesti.
[…] de la cele clasice, la cele romantice, rustice sau shabby chic, ba chiar și industriale sau contemporane. Dar repet, pentru fiecare rețeta este una originală, unică și ea derivă tocmai din […]