adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (11)

In Design Interior, Designeri si Arhitecti, Pensiuni, Romania Mea

E frumos la Chalet Hovel din Mănăstirea Humorului! Pensiune concepută de arhitecții Elena și Ciprian Hison

Mi-a plăcut tare mult cum e construită și amenajată pensiunea asta din Mănăstirea Humorului. Atât de mult bun gust și armonie, dar când am aflat că proprietarii sunt și arhitecții care au conceput-o, deja lucrurile mi s-au limpezit. Am înțeles de unde atâta grijă pentru toate detaliile. Și e extraordinar că multe dintre obiectele de aici, mă refer la mobilă și finisaje, au fost făcute la noi în țară. Dar hai să-ți spun povestea pensiunii căci sigur te va inspira și pe tine, inclusiv să-ți faci și tu una cu Fonduri Europene. Am aflat multe lucruri interesante de la Elena și Ciprian Hison, cei doi arhitecți talentați, care în cazul de față sunt și în ipostaza de proprietari.

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (21)

Știi vorba aia cu cizmarul n-ar cizme, nu? Ei bine, așa se întâmplă și cu arhitecții. Ei tot proiectează case, dar n-au bani ca să-și facă una a lor sau n-au timp (zic asta ca să nu generalizez). Elena și Cirprian sunt schiori împătimiți. Au fost prin stațiunile de schi cunoscute din Europa, de la cele din Austria până în Italia și Elveția. Normal că de fiecare dată în excursiile lor intrau pe unde aveau acces în hoteluri și pensiuni ca să tragă cu ochiul. Elena mi-a spus că mereu e atentă la așa ceva, e deja deformație profesională. Își iubesc tare mult ținutul bucovinean și visau să aibă și ei o casă de vacanță unde să-și petreacă timpul liber cu familia. Inspirație multă exista înmagazinată la dosar ca să zic așa, experiență deja aveau că doar au proiectat mai multe pensiuni în Bucovina (abia aștept să ți le prezint!), idei și planuri nu mai spun. Dar le lipsea ceva important: banii! Stai să mai pun o poză și-ți spun mai departe.

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (20)

adelaparvu.com-despre-Pensiunea-Chalet-Hovel-Foto-Gabriela-Suciu-Lupu-27

Multe dintre pensiunile pe care le-au proiectat au fost făcute cu fonduri europene pentru agroturism. Ca să depui o documentație completă și să primești fonduri nerambursabile ai musai nevoie de un proiect de arhitectură. Ei colaborează cu firme de consultanță în domeniu de la noi din țară tocmai pentru a realiza această parte tehnică necesară clienților lor, care e mai stufoasă nițel decât ceea ce implică în mod normal obținerea autorizației de construire. Așa că s-au gândit că dacă tot n-au cum să facă o casă din banii proprii, măcar alții să vină și să vadă cât de frumos e în Bucovina. Și s-au gândit să facă o pensiune! Pe de altă parte, ideea cu pensiunea a fost și din dorința de-a da un exemplu asupra modului în care se poate face o construcție contemporană, dar care să fie frumos încadrată în peisajul rustic de la noi. Ce să zic? Oamenii ca Elena și Ciprian mi se par că sunt modele adevărate. Să-ți învingi egoismul și să te ambiționezi să faci ceva frumos la tine în țară, tocmai pentru că ai văzut la alții cum e, și apoi să demonstrezi că se poate și la noi contează enorm! Și pe lângă asta să te și ghideze, să te îndrume către un mod de arhitectură și amenajare interioară care ar face față cu brio oricărei comparații cu pensiuni agroturistice din străinătate!

adelaparvu.com-despre-Pensiunea-Chalet-Hovel-Foto-Gabriela-Suciu-Lupu-28

Tare rău îmi pare că nu am o poză cu ei, pentru că sunt frumoși foc cei doi arhitecți. Tineri, luminoși și fericiții părinți ai unui băiețel de cinci ani. Bunicii lui Ciprian aveau deja o proprietate la Mănăstirea Humorului. Pe lotul de teren disponibil au proiectat această frumoasă pensiune cu parter și mansardă, cu un acoperiș interesant, care te duce cu gândul la modelul celor din Sibiu de ți se pare că au ochi. Au fost și premiați de către firma Tegola pentru cel mai reușit acoperiș din România (2012) unde s-a folosit învelitoare de la ei. Au făcut documentația completă pentru accesarea fondurilor și în vara anului 2012 s-au apucat de construit. Au obținut 70.000 de euro, e adevărat mai puțin decât le-ar fi fost necesar adică 100.000 euro, dar s-au încadrat cu brio în buget. Faptul că sunt arhitecți cu experiență și au colaboratori deja stabili, de la constructori la furnizori de finisaje, i-a ajutat să termine pensiunea în doar șase luni de zile. Anul trecut, înainte de Crăciun, aveau gata Chalet Hovel.

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (1)

Dar de ce se numește Chalet Hovel? E o povestea simpatică la mijloc. Elena mi-a spus că după ce au depus proiectul, cei de la ministerul turismului i-au sunat să-i întrebe de denumirea pensiunii. Ei bine, ei nu se hotărâseră. Cum tot au fost la schi prin străinătate știau că vor să-i spună chalet, dar mai departe erau în impas. Le trebuia o denumire mai internațională ca să atragă și turiștii din străinătate. Cei de la minister le-au acordat zece minute ca să se decidă. Elena a intrat în panică, chalet și mai cum să-i spună? Terenul pensiunii este traversat de un pârău pe numele lui Maghernița, dar suna aiurea, dacă nu hilar, să-i zică Chalet Maghernița. Strada se numește tot așa. Dar ca orice român inventiv, Elena a dat un google translate și ce să vezi? În engleză magherniță se traduce hovel. Și iaca denumirea pensiunii – Chalet Hovel!

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (2)

Mi-a plăcut faptul că pensiunea are privdor, ceea ce este tipic pentru arhitectura tradițională românească, indiferent de zonă. Este un element frumos înglobat în ansamblul contemporan al construcției. La interior descoperi o amenajare caldă, plăcută, în tonuri de pământ, cu dotări de calitate. Elena Hison spune că după sufletul ei ar fi folosit lucruri și mai și, dar zău că mie mi se pare că arată excelent. Dar știi tu cum e când ai în minte un proiect, dar după aia trebuie să te adaptezi la banii disponibili. La parter există zona de zi cu un living spațios, sufragerie și bucătărie. În living mi-a atras atenția șemineul. Este decorat cu capete de piatră, care au fost montate bucată cu bucată. Le-a luat meșterilor circa o spătămână să le monteze pe toate așa cum le vezi acum. Focarul șemineului a fost dorit de către Elena cu trei geamuri, astfel încât focul să fie vizibil din mai multe părți, dar modelul acela costa 3500 de euro, așa că l-au ales pe cel de față cu un singur geam care a fost 250 de euro. Diferență mare! Însă nu și-a călcat pe inimă la finisaje. Și-a dorit mult gresia asta ce imită lemnul, pe care a cumpărat-o de la SSAB, loc de unde a luat și dotările pentru băi. Elena avea în minte lemnul vechi, eventual recuperat de la construcții în paragină, așa cum văzuse în străinătate, dar n-a găsit așa ceva la noi. În schimb parchetul ales arată foarte bine și este achiziționat de la Romtec Invest și face parte din colecția Meister.

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (13)

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (12)

La bucătărie mobila a fost realizată pe comandă și arată tare bine. Ei au proiectat-o, iar execuția a fost făcută de către firma Global Design. Desigur că au fost atenți la tâmplărie și trebuie să spun că m-am mirat că ușile interioare sunt făcute la noi, deoarece m-am obișnuit ca în oferta firmelor românești să văd foi de ușă în nuanțe închise de maro, wenge. Ei bine, aici atât tâmplăria interioară, cât și cea exterioară este produsă la Ital Styl, care face și scări interioare din lemn. Calitate Made în România, bravo lor! Sunt mai scumpi nițel, dar fac treabă bună. Tâmplăria o faci pe viață, nu te joci. O altă parte din mobilierul existent în pensiune a fost cumpărat de la Mob Expres, care are lucruri accesibile, merită să arunci un ochi la ei pe site. În privința decorațiunilor și a mobilierul simpatic cu model ce pare pictat a fost achiziționat de pe un site franțuzesc Maison du Monde. Elena a spus că la capitolul corpuri de iluminat și decorațiuni n-a prea găsit lucruri la noi, care să se potrivească și care să aibă prețuri rezonabile, așa că le-a ales de la francezi. Deci, mi-a dat teme de căutare :).

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (15)

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (17)

Pensiunea are, cum te-ai fi așteptat, dormitoarele la etaj, fiecare cu baie proprie. Arată plăcut și coerent, iar băile sunt tare reușite. Este chiar luxoasă ambientarea pentru o pensiune agroturistică. Mi-a plăcut că au montat și sistem de aspirare centralizată (de la firma CVS), deci curățenia se face inteligent, rapid și impecabil. Grija asta o au mai ales că sunt părinți și știu că cei mici inevitabil se ajung să se joace pe pardoseală, așa că lipsa prafului este esențială pentru ei, nu doar ca să respecte standardele unei pensiuni cu ștaif. De asemenea, pensiunea este dotată și cu panouri solare, care asigură o parte din necesarul de resurse și contribuie la micșorarea facturii pentru întreținerea clădirii.

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (16)

Dar la Chalet Hovel nu e vorba numai de pensiunea în sine, ci și de locurile pe care le poți vizita stând aici. Ai aproape mănăstiri superbe, pe lângă cea din localitate Mănăstirea Humor, cu fresce exterioare și interioare minunate. Și nu uita că esți în județul Suceava, deci poți merge și la cetatea lui Ștefan cel Mare. Iar oamenii sunt tare primitori și calzi. Uite, dacă ți-a plăcut cum arată locul, merită să iei legătura cu Elena și Ciprian pe mail chalethovel@gmail.com sau la telefon 0735874791. Vezi aci și pagina lor de Facebook. De asemenea, dacă te interesează să-ți faci și tu o pensiune agroturistică, vezi că cei doi arhitecți au experiență în așa ceva, deci ai la cine să apelezi, iar ei îți pot recomanda și firme de consultanță specializate în accesarea fondurilor europene pentru agroturism. Mie mi-a plăcut de ei și pensiunea pe care au făcut-o. Sper să te inpire și pe tine!

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (3)

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (14)

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (24)

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (22)

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (10)

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (7)

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (9)

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (10)

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (6)

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (5)

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (8)

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (19)

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (23)

adelaparvu.com-despre-Pensiunea-Chalet-Hovel-Foto-Gabriela-Suciu-Lupu-29

adelaparvu.com-despre-Pensiunea-Chalet-Hovel-Foto-Gabriela-Suciu-Lupu-30

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (25)

adelaparvu.com despre Pensiunea Chalet Hovel Foto Gabriela Suciu Lupu (26)Foto: Gabriela Sauciuc

58 Responses to E frumos la Chalet Hovel din Mănăstirea Humorului! Pensiune concepută de arhitecții Elena și Ciprian Hison

 1. Anghel Ada spune:

  E de vis!!! Realitatea, mirosul naturii care inconjoara pensiunea si interiorul, facut parca special ca sa te simti in vacanta si sa simti elemente principale din natura (lemn, piatra, etc), te transpun in alta realitate! Acolo trebuie sa mergi ca sa vezi dealuri si munti superbi, sa vezi zapada pura la ea acasa, sa vezi oameni simpli pe ulite, sa te dai cu sania, ca in copilarie, iarna si sa colinzi dealurile, vara, sa mananci fragi sau sa lingi turturii, ca atunci cand erai mic si ajungeai sa faci penicilina de cata zapada inghiteai (apa din ei fiind lipsita de poluarea din alte zone:)))… ce sa mai zic, e Raiul pe pamant! Si da, ai dreptate, proprietarii sunt asa de scumpi, simpli si moderni in acealsi timp, ca numai ei puteau sa creeze ceva care sa imbine clasic, modern, calitate, viata, suflet, natura…

 2. mara25 spune:

  superb:-) dar cum au transportat lucruri la maison du monde ca ei nu livreaza in Ro?:-)

 3. Cri spune:

  Super dragut ca ne spui si de unde au achizitionat toate minunatiile acestea.

 4. mona spune:

  Felicitari!!!! E deosebita si , fara sa se supere Ciprian, recunosc ideile minunate si conceptul de amenajare, inconfundabil al Elenei!!!!!!

 5. Galerialatina Galeria spune:

  MULTUMESC ,PT EXEMPLE ROMANESTI ,DECI SE POATE,AVEM CEVA DE ARATAT,SUPERBA ZONA ,CASA SI OAMENII CARE AU REALIZATO

 6. Elena spune:

  Superb ! Felictari proprietarilor si multumim ca ne-ati incantat privirile

 7. Anto spune:

  Superb!! imi place tot ce vad in BLOG, este ceva original, cu multa iscusinta realizat imbinat cu traditia noastra ROMANEASCA.

 8. Foarte frumoasa pensiunea dar cam care este capacitatea? Cate persoane/cupluri poate primi?

 9. Laurentiu Nastase spune:

  O casa construita cu stil si eleganta. Acoperisul este realizat cu invelitoare din sindrila bituminoasa Tegola. Am facut mentiunea pentru ca este o invelitoare prea putin utilizata in Romania dar cu calitati extraordinare.

  Daca sunteti interesati de detalii privind invelitoarile Tegola va stau la dispozitie ca si furnizor si montator al acestora.

  • Ruxandra Andriciuc spune:

   Buna. M-ar interesa o oferta de pret pentru o invelitoare de acest gen , la o casa ( am proiectul ) – materiale si manopera. Multumesc.

 10. gh spune:

  Foarte…..frumos pur bucovinean,…apropo locuieste cineva acolo?

 11. geta spune:

  Cea mai frumoasa, primitoare si moderna pensine !!!!:*

 12. tudor spune:

  superba,fara cuvinte! Am totusi o intrebare: semineul a costat 250 euro sau 2500 euro?? multumesc anticipat

  • Adela Parvu spune:

   Buna Tudor! Si eu m-am mirat in privinta semineului pentru ca diferenta mi s-a parut uriasa. Elena mi-a spus 250 de euro. Si e vorba numai despre focar, nu de intreg semineul.

   • tudor spune:

    desigur,doar focarul, dar chiar si asa 250 de euro e mai mult decat convenabil ! mai ales ca dimensiunile sunt generoase! Crezi ca exista vreo sansa sa afli de unde l-au achizitionat? As fi mai mult decat interesat pentru ca si eu am in plan un semineu pt casuta mea!

    • Adela Parvu spune:

     Da, Tudor. Am s-o intreb si revin 🙂

    • Elena Hison spune:

     Buna Tudor, am absentat din zona in ultimul timp si nu am reusit sa iti raspund. Aici gasesti link-ul frnizorului http://www.semineebolovan.ro/U%C5%9F%C4%83-focar-geam-c13.htm. Eu i-am gasit pe net. 250 de euro este doar pretul usii, la care se adauga samota si manopera(nu as putea sa iti dau un pret). E o varianta de compromis, pentru ca in acel moment nu prea mai stateam bine cu resursele financiare. 🙂

     • tudor spune:

      Multumesc frumos de raspuns! 🙂 Nu e neaparat un compromis. Pana la urma nu te ajuta mai cu nimic faptul ca ai pereti de fier la focar! oricum trebuie sa il zidesti imprejur samota,ca sa tina caldura! deci mi se pare varianta cea mai buna sa faci direct samota si finisajul si sa pui doar usa.Pana la urma usa conteaza,aceea da aspectul! Iar la pretul asta,chiar se merita!Felicitari, nu e un compromis, e o solutie ingenioasa pe care o voi adopta si eu ! Mult noroc!

 13. […] 4.E frumos la Chalet Hovel din Mănăstirea Humorului! Pensiune concepută de arhitecții Elena și Ci… […]

 14. Simona spune:

  Suntem chiar acum aici si atmosfera e foarte calduroasa:) Merita sa tot ajungeti aici:)

 15. […] își poate imagina cum va putea deveni după renovare o casă ca asta. Ani de zile cabana, sau hai să-i spun chalet, a stat la vânzare, dar nimeni n-a vrut-o și anii treceau lăsându-și amprenta și mai adânc […]

 16. […] te plictisești. Separat există o sală de evenimente. Amenajarea interioară este concepută de arh. Elena Hison și realizată de firma Baur Bwf, iar mobila și finisajele din lemn sunt executate de […]

 17. […] mă uit la poze și sunt în vacanță. Deși poate că o să ți se pară mare, acest chalet nu are mai mult de patru dormitoare. Fiecare însă este diferit decorat și atât de elegant, […]

 18. Dana spune:

  Arata mai mult a cabana decat a chalet, dar se vede ca este noua si bine intretinuta.

 19. […] and photos: adelaparvu.com and […]

 20. […] este în ton cu apropiatul Parc Național Kiskunság, inclus în patrimoniul UNESCO. Este o casă de vacanță care se închiriază cu săptâmâna (la cerere chiar și pe un an de zile), iar la dispoziția […]

 21. […] zona Mănăstirii Humorului și Gura Humorului există și hoteluri din lanțuri internaționale, unde trag de regulă […]

 22. […] pentru masă. Într-o zi la Lavandă Lola au ajuns și soții Hison, cei doi arhitecți despre care ți-am scris că și-au deschis pensiune, ca să cumpere lavandă pentru oapeții lor, să pună în camere. Ce mică e lumea! Uite, dacă […]

 23. alina spune:

  Este foarte frumos si elegant ce au realizat sotii Hison, atat la exterior, cat si la interior.

  Exista multi oameni talentati in Romania, in diferite domenii, si ma bucur ca avem ocazia sa aflam despre ei prin intermediul acestui blog.

  De asemenea, aflam despre o multime de resurse folositoare. 🙂

  Este intr-adevar laudabil si imbucurator cand romanii de isprava realizeaza ceva in tara lor.

  Felicitari!

 24. Adrian spune:

  Ma ajuta foarte mult acest articol si ptr asta iti multumesc. Sunt din Gura Humorului si am plan sa fac o casa. Chiar ma gandeam unde am sa gasesc un arhitect pe gustul meu. Plus ca restul detallior sunt de foarte mare ajutor, si ma refer aici la furnizorii de tamplarie, mobila, etc. Sunt aproape 100% sigur ca o sa aplez la ei.

 25. […] Am aflat că această pensiune cu nume unguresc Gerendas se traduce Cu grizi, da, pensiunea cu grinzi i-am putea spune. Și are ditamai stâlpii și grinzile, dar tare frumos lucrate. Meșterul Attila din Ocna de Jos le-a sculptat și a lucrat îndeaproape cu proprietarii pensiunii Ida și Gyula Csont. Aceștia au accensat fonduri europene pentru construcția pensiunii, iar șantierul a durat aproape patru ani. Anul acesta, în 2014 a fost inaugurată pensiunea și deja au fost organizate aici nu doar petreceri private, ci și nunți. Proiectul pensiunii este semnat de către arhitecta Eniko Leszai din Târgu Mureș (tel 0746.022.493), care a conceput-o într-un stil rustic ardelenesc combinat cu stilul alpin elvețian. Ai să vezi veranda cu motive florale decupate în balustradă tipice transilvănene, iar forma acoperișului aduce cu cea a chalet-urilor elvețiene. […]

 26. ELA spune:

  Minunata pensiunea , am vazut-o din intamplare promovata pe site-ul In Bucovina si sincer m-am indragostit de ea minunata la exterior magnifica la interior o combinatie dintre traditionalism si modern .Prima intrebare a fost daca proprietarii sunt arhitecti asta dupa ce m-am uitat cu atentie la detaliile din exterior dar si de cele din interior . Ma bucur Adela ca ai aratat tuturor o asa minunatie , felicitari proprietarilor deci se poate sa faci o pensiune doar mansardata nu ridicata pe 10 nivele la cer dar in care sa gasesti bunul gust, utilitatea spatiului doar privind te incarci cu energie pozitiva .

  • Elena Hison spune:

   Multumim pentru aprecieri, Ela! Multumim Adela, ca promovezi bunul gust. Sper ca majoritatea celor care intentioneaza sa isi construiasca o casa, sa descopere blogul tau. Poate asa, in cativa ani, nu se vor mai construi case acoperite cu tabla galbena sau albastra sau pensiuni „rustice” cu balustrade din inox si tencuiala galbena, portocalie sau rosie.

 27. Simona spune:

  Casa este absolut superba. Daca ar fi sa aleg sa imi construiesc o casa in Romania, asta ar fi alegerea mea fara nici o rezerva. Casa e super dulce si interesanta caci imbina modernul si traditionalul. Totul merge si are bun gust: de la exterior pana la interioar. Imi plac baile cu aspectul de lemn si desenele imprimate, imi place mobilierul si imi plac decoratiunile (inimioarele cu canile). O casa in care te si vezi inauntru. Felicitari celor doi pentru gust si alegere si nu in ultimul rand tenacitate.

 28. Costel spune:

  Recomand.
  Am petrecut un weekend cu prietenii si am ramas frumos impresionati de casuta. 6 copii au avut treaba multa pe la locurile de joaca f, dupa amiaza i-am obosit si cu bicicletele pe drumul ce duce in padure. Cea mai frumoasa amintire este ciubarul (hot tub) pe care l-am populat la refuz (7 adulti) si cerul instelat de pe la 3-4 dimineata.
  Superb.
  Sigur o sa mai revenim.

  • Elena Hison spune:

   Multumim foarte mult pentru ca ne-ati fost oaspeti buni si pentru cuvintele frumoase. Ne bucuram cand oaspetii nostri se simt aici la fel de bine ca si noi (pentru ca noi ne simtim foarte bine aici si, uneori ne intrebam daca nu suntem prea subiectivi 🙂 ).Va mai asteptam cu mare drag !

 29. Gabriel spune:

  Eh si acum vin eu cu o intrebare bomba… Oare cei doi ar fi de acord sa mai apara o surioara in Targoviste? Sunt in stadiul de a accesa fonduri pt o agropensiune si am tot cautat ceva care sa fie pe gustul meu iar ceea ce vad aici imi place de lesin. Nu am cuvinte sa spun cat de mult mi-o doresc. 🙂 Multumesc!

 30. […] în aprilie 2014 au fost finalizate cu brio în decembrie 2015. Au apelat la arhitectul Ciprian Hison din Suceava (tel.0723.136.123) pentru a le face proiectul arhitectural al pensiunii pe care o […]

 31. Aurica spune:

  Tare m-aș bucura dacă toți arhitecții, când fac un proiect, s-ar gândi și la persoanele cu dizabilități în cărucioare și să facă cai de acces Clădirile sa fie prevazute cu rampe Este foarte dureros să ajungi la o pensiune sau o locație și sa nu poți intra cu căruciorul pentru că nu există rampă

 32. […] mi-a plăcut mult aici dincolo de încăperile generoase și luminoase? Modul cum a fost combinate stilurile rustic și contemporan. Finisajele din lemn sunt prezente peste tot la nivelul pardoselii și tâmplăriilor, dar merită […]

 33. […] separat de restul livingului prin intermediul șemineului. Da, după șemineu, care are un focar la vedere din ambele părți, este livingul familiei cu deschidere către bucătărie și către zona de luat […]

 34. […] cele vegetale (în special brazi), am aflat că românii noștri fac de ani de zile piese pentru chalet-urile elvețiene. Fabricată din lemn moale de brad sau molid mobila asta se poate sculpta mai […]

 35. […] ci este însoțit de accente cromatice binevenite. Toată atmosfera e clar una de vacanță, de chalet. Un loc în care te imaginezi fără probleme cu familia și prietenii dragi alături în concediu […]

 36. Migo spune:

  Arată super dar păcat ca este doar o fațada. Așa zisa pensiune este o locuința privată plătită din bani europeni. Astăzi am ajuns la așa zisa pensiune si surpriza, este cu circuit „închis”.

  • Elena spune:

   Draga Migo. Chalet Hovel se inchiriaza si nu este nicidecum o locuinta privata. Toate informatiile le gasesti aici: http://www.chalethovel.ro. Probabil nu ai putut sa ne vizitezi din 2 motive: daca era inchiriata, nu putem deranja turistii, daca nu era inchiriata, fiind o cabana fara receptie, exista posibilitatea sa nu fi fost nimeni in zona sa iti deschida poarta. Nu intelegem de ce ai ramas cu aceasta impresie. Te asteptam sa ne vizitezi oricand. Detalii pe pagina noastra. O zi faina, sa ai!

 37. Eu spune:

  teren mai nimic, in mijlocul satului….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *