Locul 1 cele mai apreciate 10 amenajari la bloc

In apartamente, Design Interior, Designeri si Arhitecti, Horeca, Oameni talentati, Romania Mea

Apartament fain la Cluj amenajat de Dacian Morar. E de închiriat!

Știu că titlul e sec, dar e musai să citești articolul, că doar nu pot să explic totul în titlu. Dacian Morar este un tânăr de 36 de ani pasionat de călătorii. Este partener într-o firmă care se ocupă cu comerțul de alimente, deci papa bun și la capitolul venituri, dar mai mult, activitatea asta i-a oferit șansa să vadă o mulțime de locuri. Numai că de fiecare dată când mergea în deplasări, fie că erau de plăcere sau pentru afaceri, a ales să închirieze apartamente, în loc să stea la hotel. Și uite așa s-a cazat la Roma, la Paris, Madrid sau Barcelona, în câte o locuință d-asta în regim hotelier, adică cu tarif pe noapte pentru toată casa. După ce a văzut el una și alta, ajuns acasă în apartamentul lui vechi din centrul Clujului i-a încolțit în minte o idee: de ce n-ar închiria și el locuința lui din Cluj?

adelaparvu.com despre clujapartments Design Dacian Morar (3)

Și ca să nu mai piardă vremea, că tot a văzut multe amenajări și și-a pus la dosar o grămadă de idei, s-a apucat de treabă. A recondiționat și renovat propria locuință. Febra asta l-a prins așa de tare, încât acum a ajuns la al șaselea apartament. Banii pe care-i câștigă ca partener în afacerea cu comerțul de alimente, îi investește în locuințe vechi. Da’ numai în alea vechi și musai cu tavane înalte. El spune că în felul acesta salvează atât cât poate apartamente care sunt situate central, cele mai multe lăsate în paragină. Și nu doar că le aduce la zi, cum s-ar spune, dar omul nostru și-a găsit o nouă pasiune: amenajările interioare. Orice idee care-i este pe plac o adaptează și o aplică la un moment dat într-una dintre locuințe. Uite, spre exemplu apartamentul de față l-a amenajat după propriul concept. În privința culorilor s-a sfătuit cu prietenul lui pictorul Florin Ștefan. Dar fii pe fază, că o să afli multe surse de aici.

adelaparvu.com despre clujapartments Design Dacian Morar (5)

Bineînțeles că nu totul a fost ca pe roate. La început a schimbat o grămadă de echipe de meșteri, s-a enervat, a trebuit să refacă, să schimbe, dar cu timpul și-a găsit o echipă de colaboratori. Spre exemplu, hota și chiuveta de la bucătărie sunt făcute de un meșter rom, pe numele lui Lali Gabor (în găsești și pe Facebook), o persoană jovială și celebră în Cluj, care a apărut și în filme. Dacian l-a întâlnit la un târg de meșteșugari locali. În 3-4 zile i-a făcut obiectele, care împreună au fost în jur de 1200 lei, dar sunt bătute la mână și arată foarte tare. Apoi, mobila de la bucătărie e făcută la un atelier din Cluj, care lucrează numai în lemn masiv, numai că oamenii ăștia sunt așa de ocupați, că n-are rost să-ți dau contactul lor. Nu cred că ai chef să aștepți 3-4 luni de zile ca să-ți onoreze o comandă. Dar ai văzut corpul de iluminat făcut dintr-o formă de cozonac? Dacian spune că nu e ideea lui, că văzut-o într-un bar, dar a aplicat-o aici.

adelaparvu.com despre clujapartments Design Dacian Morar (7)

Ca să fie totul luminos și mai spațios, apartamentul vechi a fost modificat, respectiv livingul unit cu bucătăria. Dacă în living a recondiționat parchetul, în zona bucătăriei a trebuit să pună unul nou și l-a găsit foarte aproape ca și nunață și model la Lemnaterr. Mobila asta faină din living e făcută la Reghin, respectiv canapeaua, scaunele și masa rotundă, mai exact la Mobila Dalin. În rest, s-a folosit de o consolă veche restaurată ca s-o pună sub televizor. Tâmplăria interioară, ca și paturile din dormitoare le-a vopsit într-o nuanță sugerată de prietenul lui pictor, iar tencuiala e făcut intenționat să pară veche și dă bine cu brâul de cărămidă din bucătărie, care dezgolește structura zidului.

adelaparvu.com despre clujapartments Design Dacian Morar (9)

Ei bine, într-unul din dormitoare a făcut special un pat din box paleți. Arată așa mai industrial, dar salteaua este una super confortabilă, am încercat-o și eu la Mobexpert, se numește FiveStar și este importată din SUA. Merită toți banii, crede-mă. Și la patul ăsta a asortat niște corpuri de iluminat bricolate după ideile lui împreună cu un meșter. M-am prins eu că becurile nu sunt de la noi și nici duliile, așa că l-am tras de limbă pe Dacian și mi-a spus că le-a comandat online de la Vintage Lights din Marea Britanie. De acolo a luat și cablurile învelite în sfoară pentru celelalte becuri care atârnă prin locuință. La baie, cada este una recuperată de pe stradă cum ar veni, dar Dacian a găsit un meșter priceput ca s-o recondiționeze. În rest, finisajele și obiectele sanitare le-a cumpărat de la Piastrelle.

adelaparvu.com despre clujapartments Design Dacian Morar (10)

Apartamentul ăsta poate că-ți pare golaș, dar pe bune că e foarte tare pentru o familie sau un grup de prieteni care nu vrea să tragă la hotel. Plus că și prețurile sunt ok și le poți vedea pe site-ul clujapartments.ro. Mie mi se pare fain apartamentul pentru că aici nu e făcut așa de business, ci chiar se vede că Dacian este pasionat. A fost unul din terenurile lui de joacă. L-a costat ceva, ce-i drept, între 10.000 și 15.000 de euro, nu-și mai aduce exact aminte, dar rezultatul se vede. Lui Dacian îi plac locuințele astea cu tavane înalte și când l-a amenajat și pe acesta s-a gândit la modelele văzute în străinătate și la gusturile turiștilor de-afară. Majoritatea oaspeților lui sunt străini, dar sunt sigură că dacă ai treabă la Cluj o să-ți prindă bine să știi că vizavi de Universitatea Babeș-Bolyai ai un loc fain unde să tragi. Bravo lui Dacian că din pasiune și din studiu propriu a realizat o amenajare reușită. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre clujapartments Design Dacian Morar (11)

adelaparvu.com despre clujapartments Design Dacian Morar (12)

adelaparvu.com despre clujapartments Design Dacian Morar (2)

adelaparvu.com despre clujapartments Design Dacian Morar (1)

adelaparvu.com despre clujapartments Design Dacian Morar (8)

adelaparvu.com despre clujapartments Design Dacian Morar (6)

adelaparvu.com despre clujapartments Design Dacian Morar (4)

17 raspunsuri pentru Apartament fain la Cluj amenajat de Dacian Morar. E de închiriat!

 1. ioan cartis spune:

  fain apartment, if in Cluj may consider it .

 2. Juli spune:

  Daca sincera sa fiu, mi se pare un pic sec…

 3. breizhali spune:

  Interesant ca la bucatarie nu a înlocuit geamurile duble cu termopane.
  Multumim pentru detaliile instructive.

 4. Diana spune:

  Frumos, oare pretul pe luna cat ar fi? Cred insa ca zona face ca pretul sa sara asa…

  • Adela Parvu spune:

   Diana, vezi ca in articol ai link-ul catre site-ul cu apartamentele din Cluj si pe site ai si preturile 😉 Atentie insa ca acest apartament este de inchiriat in regim hotelier!!!

 5. […] 1.Apartament fain la Cluj amenajat de Dacian Morar. E de închiriat! […]

 6. […] floare, mai ales una singură și prima contează pentru că ea anunță venirea celorlalte flori. Inițiativa lui Dacian mi se pare lăudabilă, iar faptul că a transformat asta și într-o sursă de venit mi se pare […]

 7. Lali Gabor spune:

  da super draga Dacian imi pare bine ca am putut contribui la amenajarea acestui luxos apartament.tot respectul pentru cuvintele frumoase despre mine o duminca superba iti doresc.nr meu tel este 0740756243

  • Adela Parvu spune:

   Buna Lali! Ne prinde bine sa avem numarul tau de telefon, mai ales ca esti un mester atat de talentat! Cine are nevoie de un mester care sa faca obiecte din curpru si alama pentru acasa – dela lavoare, chiuvete la hote si mai stiu eu ce, mai sus are numarul de telefon a lui Lali Gabor 🙂

 8. […] caza? Ei bine, pe lângă hoteluri ai putea alege să stai în centrul orașului într-unul dintre apartamentele amenajate de către Dacian Morar. Da, ți-am mai scris despre Dacian, un tânăr om de afaceri, […]

 9. Sabina spune:

  Buna , ce stofa s-a folosit pentru canapea ?

 10. Dana spune:

  Foarte frumos, ne puteti spune cine a facut mobila de bucatarie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *