adelaparvu.com mountain cabin architecture Era Carrola, interior design Carolina Juanes (1)

In Case, Design Interior

Mică, dar plăcută cabana asta

Să adormi uitându-te la stele sau să ai pe ferestre vedere către piscurile munților – iată visul celor care-și fac o casă de vacanță montană. Proprietarii cabanei de față n-au făcut excepție de la regulă, iar când au formulat dorințele lor constructorilor aceștia au știu că trebuie să proiecteze suprafețe vitrate largi, lucarne și ferestre în acoperiș. Numai că arhitectura este cu totul specială, te face să te simți ca într-un cuib cocoțat cu totul la mansardă. Suprafețele mari de lemn, structura la vedere imprimă din start senzația de căldură și stabilitate. Este o cabană ridicată de firma Era Carrola, iar interiorul creionat de designerița Carolina Juanes.

adelaparvu.com mountain cabin architecture Era Carrola, interior design Carolina Juanes (5)

Locuința, în ciuda prezenței din plin a lemnului, care ar trebui să dea impresia spațiu închis, de intimitate, apare pur și simplu inundată de lumină. Constructorii spun că au folosit o nuanță deschisă pentru finisajul lemnului masiv de pin al plafoanelor pentru a amplifica luminozitatea. De asemenea, au prevăzut nenumărate ferestre tocmai pentru a spori senzația de spațiu larg într-o locuința modestă ca și dimensiuni. În schimb, pardoseala este din lemn masiv de stejar, mult mai caldă, ce imprimă o atmosferă prietenoasă și odihnitoare. Cabana este situată în Tredos, localitatea aflată la doar patru kilometri de pârtiile Baqueira Beret din Valle de Aran, deci e clar că după o partidă de schi, aici, proprietarii se bucură de refugiul perfect.

adelaparvu.com mountain cabin architecture Era Carrola, interior design Carolina Juanes (8)

Într-o cabană te-ai aștepta ca mobila să fie și ea cât mai masivă, dar abordarea designerului Carolina Juanes a fost total diferită. Ea a încercat să găsească un echilibru între masivitatea construcției și restul obiectelor de la interior. Ca atare multe piese de mobilă sunt simple, cele mai mari (canapele, paturi) fiind moderne cu linii curate. Decorațiunile sunt pufoase, moi, textile plăcute, ce par ușoare și care fără îndoială sporesc imaginea de confort. Și nu întâmplător în zona de zi pereții lipsesc și totul comunică liber. Astfel bucătăria, sufrageria și livingul formează un spațiul larg și aerisit. Mi-au plăcut mult și culorile folosite pentru decorațiuni și senzația de intimitate din dormitoare. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com mountain cabin architecture Era Carrola, interior design Carolina Juanes (4)

adelaparvu.com mountain cabin architecture Era Carrola, interior design Carolina Juanes (2)

adelaparvu.com mountain cabin architecture Era Carrola, interior design Carolina Juanes (3)

adelaparvu.com mountain cabin architecture Era Carrola, interior design Carolina Juanes (1)

adelaparvu.com mountain cabin architecture Era Carrola, interior design Carolina Juanes (6)

adelaparvu.com mountain cabin architecture Era Carrola, interior design Carolina Juanes (7)Sursa foto: ELMueble

 

7 raspunsuri pentru Mică, dar plăcută cabana asta

  1. mimi spune:

    Superba!!! Iti multumesc pentru toate articolele tale. Nu stiu cum reusesti sa ai ceva nou in fiecare zi!

  2. cornel spune:

    Asta da lucrare i si merita bani si felicitarile intreaga echipa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *