adelaparvu.com about eclectic rustic house in Malaga designer Christine Van Hoecke, Photo Micasarevista (1)

In Case, Design Interior

Casă colorată ce vorbește despre amintiri din călătorii

Mi-a plăcut foarte mult această casă. Cum de ce? Pentru că este plină de culori, de obiecte realizate manual, pentru că îmi spune o poveste. Da, îmi închipui întâmplări care s-au petrecut peste mări și țări, în locuri minunate care există pe lumea asta. Numai când văd țesăturile asiatice și obiectele marocane din acest interior deja mintea-mi creionează o viață palpitantă, plină de aventură. Este un rustic unde s-au întâlnit obiecte din culturi atât de diferite și totuși întregul ansamblu arată atât de coerent. Secretul? Ei bine, e și viziunea unui designer de interior la mijloc –  Christine Van Hoecke de la Araxan Interiorismo. Primul pas pe care l-a făcut a fost să aleagă o zugrăveala albă. De ce? Pentru ca pe fundalul imaculat toate aceste mici comori colorate să fie frumos evidențiate.

adelaparvu.com about eclectic rustic house in Malaga designer Christine Van Hoecke, Photo Micasarevista (9)

Locuința este una de vacanță situată în Malaga și aparține unui cuplu de aventurieri. Au ales să-și facă refugiul aici, unde clima este blândă. Au apelat la designerul Van Hoecke pentru ca obiectele lor adunate din călătorii să-și găsească locul, fiecare să fie reușit expus. De fiecare dată când le văd, proprietarii nu doar că se bucură de ele, dar rememorează și clipele frumoase din excursiile lor. Cum a procedat designerul? A ales finisajele tipice pentru o casă situată pe Costa del Sol, adică plăci ceramice de tip terracota pentru pardoseli, zugrăveală albă, inclusiv pe tavanul susținut de bârne specific locuințelor de aici. Apoi a degajat spațiul, a deschis bucătăria către living pentru și mai multă lumină naturală la interior, a ales draperii albe și jaluzele din împletituri pentru umbră (care imprimă din start senzația de manufactură, de natural).

adelaparvu.com about eclectic rustic house in Malaga designer Christine Van Hoecke, Photo Micasarevista (5)

Mobilierul este unul combinat, de la canapelele moderne cu huse colorate la scaunele și comodele cu alură clasică. Ceea ce unește diferitele piese sunt finisajele antichizate. Unele mobile sunt chiar vechi, dar altele sunt vopsite și tratate pentru a arăta astfel. Și da, culorile sunt prezente. A ales ca nuanță predominantă albastrul, pentru că e o casă aproape de mare. Apoi a creat contraste cu ajutor altor obiecte cum ar fi roșul și rozul prezente în țesăturile decorative. De asemenea, albastrul merge de minune cu nuanța maro închis (pe care ți-o poți închipui ca derivată din roșu). Covoarele cu decoruri în dungi sunt asortate celorlalte decorațiuni textile cu ornamente florale și geometrice. Și acolo unde cuverturile sunt bogate în motive decorative, cum ar fi în dormitoare, a ales ca pardoselile să fie acoperite de covoare simple din împletitură de bambus. Hai, uită-te pe imagini și lasă-te pe aripile imaginației. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com about eclectic rustic house in Malaga designer Christine Van Hoecke, Photo Micasarevista (13)

adelaparvu.com about eclectic rustic house in Malaga designer Christine Van Hoecke, Photo Micasarevista (6)

adelaparvu.com about eclectic rustic house in Malaga designer Christine Van Hoecke, Photo Micasarevista (10)

adelaparvu.com about eclectic rustic house in Malaga designer Christine Van Hoecke, Photo Micasarevista (3)

adelaparvu.com about eclectic rustic house in Malaga designer Christine Van Hoecke, Photo Micasarevista (7)

adelaparvu.com about eclectic rustic house in Malaga designer Christine Van Hoecke, Photo Micasarevista (4)

adelaparvu.com about eclectic rustic house in Malaga designer Christine Van Hoecke, Photo Micasarevista (11)

adelaparvu.com about eclectic rustic house in Malaga designer Christine Van Hoecke, Photo Micasarevista (8)

adelaparvu.com about eclectic rustic house in Malaga designer Christine Van Hoecke, Photo Micasarevista (12)
Sursa foto: Micasa

5 raspunsuri pentru Casă colorată ce vorbește despre amintiri din călătorii

  1. Deosebit de frumos! Imi trece si mie prin cap asa ceva:)

  2. Este superb! Tot ce ati postat pe acest site aduce bucurie, incalzeste inima, e de vis! Este o arta sa traiesti frumos, inconjurat de asemenea minunatii:)

  3. Într-adevăr, deosebit de frumos! Am mai trecut pe acest blog inspiraţional şi voi mai trece, căci sunt atât de frumoase aceste postări.
    Mult succes în continuare, Adela şi Crăciun fericit!

  4. […] proprietarilor de-a creiona aici câteun colț preferat de lume, locuri care le aduce aminte de vacanțe memorabile. Dar hai să-ți spun mai […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *