Aflată într-un loc pitoresc, pe malul mării, această casă a fost ridicată la 1896 ca reședință de vară. Acum este transformată într-o locuință permanentă. Încă mai păstrează elemente de Art Nouveau, atât prin desenul arcadelor exterioare de la ferestre și mici decoruri din lemn, cât și prin sobele de la interior, recondiționate, care-i conferă un aer cu totul aparte. Dar nu te-ai aștepta ca decorul să fie atât de actual. De fapt este o îmbinare surprinzătoare de nou și vechi. Îmi place că se păstrează parfumul de altădată al casei, fără ca obiectele și dotările contemporane să-l altereze. Și da, te prinzi din prima că albul pereților și al pardoselii vorbesc despre o casă scandinavă, mai exact una suedeză situată în Dirhuvud, aproximativ cinci kilometri sud-vest de centrul orasului Ljungskile.
Interiorul adăpostește opt camere organizate pe trei niveluri, parter, etaj și mansardă. Ca să-ți faci o idee asupra dimensiunii casei, ea are în total circa 218 metri pătrați. În zona de zi, livingul spațios este parțial deschis către bucătăria ce înglobează și locul de luat masă și se învecinează cu biblioteca, recunosc încăperea mea favorită de aici. Dar te vor uimi sobele vechi, excelent păstrate și care se potrivesc atât de bine în această casă. Multe nuanțe deschise, mult alb și pe alocuri câte o pată îndrăzneață, vie de culoare ce rupe ritmul liniștit al casei. Și da, vei decoperi și un adevărat spa la parter, o baie luxoasă ce vorbește despre personalitatea acestei locuințe, adică vechi și nou pentru o stare de spirit relaxantă, o casă la care mulți dintre noi visăm pentru familiile noastre. O să-ți placă și ideea de dressing din dormitorul matrimonial, un perete fals construit în fața ferestrelor ca un fel de paravan pentru a adăposti hainele. Și sigur îți va plăcea și tapetul discret cu motive florale ce îmbracă un alt dormitor, unde vei da peste un pat cu baldachin. Te las să te bucuri de imagini: Sper să te inspire și pe tine!
1
este superba,
multumesc Adela
Sarbatori cu Sanatate & Iubire !
cu drag,
marcela
Ma bucur ca-ti place Marcela! Sarbatori Fericite sa ai si tu draga mea!
O casa superba , eleganta ! Atmosfera calda, placuta, decor ne-ostentativ, discretia fiind apanajul rafinamentului. M-am indragostit de sobele atat de bine pastrate !
Sarbatori Fericite si la Anu’ asteptam postari tot asa de interesante ! Ma bucur nespus ca ti-am descoperit blogul !
Ma bucur ca-ti place Rodica! Sarbatori Fericite si tie iti doresc! Eu voi fi online si pana la anu’ 🙂 Nu ma pot abtine 🙂
Oauu, Adela! Decretez ca asta este casa de vis! Este adorabila, iar sobele…opere de arta!
Ruxandra, eu ma indragostesc zilnic 🙂 Ma bucur ca ti-a placut! Si da, sobele sunt fenomenale!
Ma bucur si eu ca am descoperit acest blog. O oaza de relaxare si de bun gust sunt bine venite dupa o zi agitata.
Sarbatori fericite!
Sarbatori Fericite si tie Cristiana! oricum eu voi posta articole frumoase si zilele astea 😉
O casa foarte frumoasa, insa … e mult prea mult alb. Imi da o senzatie de rece, ca de sticla. In rest nu am cuvinte, e minunata.
Imi place foarte mult ! E totul gandit pana la cele mai mici detalii,insa oare unde am mai gasi materiale pentru asa sobe deosebite? Si eu locuiesc la casa ,am sobe dar mi-ar place sa am sobe ca si cele prezentate! Cred ca m-ar costa o avere…Multumesc pentru toate articolele postate,mi-au colorat zilele! La multi ani! Ma bucur ca exista oameni ca dumneavoastra !
Superb! Sunt curioasa cum se intretin teracotele asa de frumoase! Eu am achizitionat o casa veche unde am pastrat 2 sobe de teracota, dar care nu mai sunt in cea mai buna stare. Exista oare metode de a le reconditiona? (le-am pastrat ca metoda alternativa de incalzire….)
Draga Camelia, eu l-am sunat pe ceramistul Kolozsi Attila, care face sobe de lut si de teracota, si mi-a spus ca din pacate o soba ciobita sau cu smaltul sarit nu se poate reface. Acest smalt este obtinut in urma unui procedeu de ardere la temperaturi inalte, deci numai prin coacerea cahlelor in cuptor. Ori daca cahlele au defectiuni la nivelul suprafetei lor alta solutie nu exista decat inlocuirea lor. In cazul unei sobe de patrimoniu, se dac copii dupa cahlele ei si se produc din nou elementele, astfel incat ea sa fie din nou construita si montata cu aspectul ei initial. Daca soba are doar mici imperfectiuni, care tin de chitul (lutul) dintre cahle, acestea se pot rezolva, iar soba poate fi din nou functionala. Sper sa te fi lamurit informatiile acestea.
Multumesc mult pentru lamuriri… Urmarind postarile tale am vazut ca mai exista si posibilitatea de a picta placile de teracota si asa se mai pot ascunde imperfectiunile. Ce vopseluri se folosesc, pentru ca ulterior, soba sa poata fi folosita fara riscul ca vopseaua sa „sara” (am citit si despre vopseaua Plasama 3D)?
Camelia, eu zic ca cel mai bine intrebi un specialist, pentru ca daca vrei sa folosesti sobele, cu vopsea sigur nu rezolvi treaba 🙂